Още няма имена на министри, последни детайли по споразумението

За Нинова НС трябва да се занимава с цената на тока и пенсиите
132
Още няма имена на министри, последни детайли по споразумението
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Получихме един вариант на коалиционното споразумение тази сутрин. В него има нанесени някои корекции от предишния. Тепърва след като приключи парламентарният ден, ще се запознаем с него, работните групи отново ще го прегледат по политики", лидерът на БСП Корнелия Нинова в Народното събрание.

"Говорих с колегата Кирил Петков и се разбрахме, че след като го видим във варианта, който са го изпратили, ще се срещнем с него и с г-н Василев, за да го обсъдим, така че нещата вървят по график", каза още тя.

Още по темата
По думите й предложенията за имена ще се разберат след като бъде финализиран писменият документ-споразумение.

"Винаги сме казвали едно и също – първо споразумението и политиките, черно на бяло, изчистено окончателно, след това постове и имена", обясни Нинова.

"Никога не е обсъждано Министерство на държавните предприятия, това беше някаква фалшива новина или интерпретация, винаги в обсъжданията по ресори е ставала въпрос за Министерство на икономиката", допълни Корнелия Нинова.

Тя обясни, че до този момент е решено "Продължаваме промяната" да подписват споразумението отделно с всяка една от партиите в коалицията, но добави, че ако се стигне до общо подписване, то би било по-добре.

"Още от началото на воденето на разговорите ние заявихме позиция, че е хубаво да има обща лидерска среща, всички да седнем едновременно да изясним спорните въпроси, а не просто да си препредаваме един на друг промени в споразумението. До този момент "Продължаваме промяната" не са ни поканили на такава обща среща", обясни Нинова.

Тя потвърди постигнатото съгласие по време на преговорите всеки министър да избира зам.- министри, както и всяка партия да има съветник във всяко едно министерство.

"Искаме днес да проверим какво последно ни е изпратено, има в него някакви нови детайли и след като го видим, тогава ще свикаме Национален съвет. Ние искаме да се изправим пред него с абсолютно уточнени всички детайли в споразумението, тоест с окончателен за гласуване вариант. Загуба на време би било да свикваме Националния съвет, да приемем едно споразумение, което след това да се промени по искане на някоя от другите партии и ние отново да се събираме, за да коментираме техните искания", коментира Нинова.

Лидерът на БСП коментира и днешното заседание на парламента, на което беше изслушан министърът на културата Велислав Минев във връзка с казуса с в. "Труд".

"Струва ми се, че днес може би щеше да е по-подходящо да се занимаваме с цената на тока, с тревогите на пенсионерите от 1 януари как ще им се преизчислят пенсиите, с тревогите на младите, дали ще им се повиши максималният осигурителен праг. Просто животът отвън отново продължава да си тече по друг начин от това, което се прави тук", заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
1
 
1
 
! Отговори
Велик е Маниту! преди 2 години
Много ме дърпа на дясно - взимам си книгите, оборудването, един контернер с ферибота малък ще има място вътре и за Ямахата и за другите ми сантименталности и сентименти и в Асгард, където мирно ще практикувам цивилните си професии - скулптура, стенопис, терапия ... Ама много ме дърпа надясно , та ако не предложите правилен фронтален вариант ще се върна назад да видя коя е скръндзата дето се е стиснала като кокошка пред снасяне и ще има още дизайн ...
78
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо май не са се разбрали тия 4етирите///// Това, с детайлите, е само за пред медиите замаване. Вече 4етвърти ден мажат (трябваше да се подпише в неделя!) и продължават с "детайлите"..... Та технически проблеми били (разбирай: принтера още не е отпечатил материала, защото бил ГОЛЯМ), та нещо другичко.... Не е на добре работата!
77
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Костадинов от Възраждане е пълната противоположност на Волен Сидеров. Волен Сидеров журналистите го побъркваха и го изкарваха из нерви, правеха го смешен. Костадинов е железен - уравновесен, спокоен, без ни най-малко да се засяга и твърдо и аргументирано излага тезите си. Направи ги на волен-сидеровци двамата нагли журналисти от "Здравей България ", след всички провокации които му отправиха самите те започнаха да си изпускат нервите. Дано на следващите избори вземе поне 30%! Успех!
76
1
 
2
 
! Отговори
Фактите ! преди 2 години
Аз предлагам да НЕ се избързва с ново правителство , а както е в другите държави , минимум 6 месеца , ТЪКМО ШЕ СЕ ИЗЧИСТЯТ НЕЩАТА , ЗА ДА СЕ ВИДИ , КОЙ-КАКЪВ Е . Много правилно Трифонов НЕ състави кабинет точно по тая причина , видя се поне малко , КОЙ КАКВО ЧИНИ !
75
2
 
3
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
До Глисталия Нинова... Аве с една дума , също като Баце !От герб не знаят кои са СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ФИРМИ НА КОИТО СА ДАВАЛИ МИЛИАРДИТЕ ,... НАЛИ ?Нека който е крал / откраднал/ нещо , да си получи повиквателната от бай ни Ставри !
74
2
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Коалиция "Ден до пладне" колко месеца ще изкара? До март ще добутат ли поне? Готвят след нова година поскъпване на тока 3 пъти, водата 30%........ от там всичко поскъпва по веригата. Абе то се знае, дойде ли БСП на власт - фалит на България.
73
0
 
0
 
! Отговори
Велик е Маниту! преди 2 години
Така както го гледам има пред мене кръстопът и тоя кръстопът има три разклония типично когнитивно. Единия път води до следната ситуация - след три години брадвите на Сакскобурготски и образователният манталитет,който е изградил ни затварят или превръщат в някаква фабрика за посредствена доматена супа. Не ме кефи. Вторият път - давате си ми парите от робския труд и всичките закононарушения срещу мен и здравей Исландия и не пипам дизайн повече през живота си - само ще си рисувам - това дясно.И ...
72
1
 
9
 
! Отговори
Глисталия Нинова преди 2 години
Родена в с.Крушовица и до днес без ден трудов стаж в реална работа.Фалирала 5 пъти България откраднала Техноимпекс с куп други предприятия.Пишман приватизатор , пишман председател пишман жена не може да докаже 1 лев от откраднатото и парите ,които цял живот краде от отрудения Български гражданин за да субсидира разложените комуно ***.
71
2
 
3
 
! Отговори
пропусна И ... преди 2 години
До Правилните хора... Сидеров , Цветанов , Цачева , Плевнелиев , вожда на герб , поцинкованата коФа , Деса , Биков , И.... Гърневски !
70
1
 
3
 
! Отговори
Очертава се преди 2 години
яко крадене и ицоцкване на държавата след като си раздадоха порциите.
69
1
 
3
 
! Отговори
''ПРОДЪЛЖА преди 2 години
ИЗМАМАТА'' , да нова партия , на Нинова и Костадинов , лика и прилика , Сидеров и Борисов пасти да ядат ....
68
1
 
4
 
! Отговори
Бай Танас преди 2 години
До АЛОООО!Те ще се скарат още преди да го сформират. ДБ вече почнаха да се люспят
67
3
 
9
 
! Отговори
457 преди 2 години
Новата коалиция ще се казва " Продължаваме измамата".
66
10
 
3
 
! Отговори
Правилните хора преди 2 години
Костадинов и "Възраждане"!
65
4
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
В коалиционното споразумение пише ли, че от 01.01.2022г. токът за бита поскъпва 3 пъти?
64
2
 
6
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 2 години
Много поздрави от Банкя. Продължава ли промяната?
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нинова окрала Техноимпвкс да бъде в правителството, егат промяната?!
62
0
 
0
 
! Отговори
Велик е Маниту! преди 2 години
Ами аз не обичам да се повтарям или да повтарям някой друг, изобщо не искам да повтарям каскадата на Григорий. Това си е моята каскада в Рейкявик и Северния ледовит океан.
61
2
 
7
 
! Отговори
Ставри преди 2 години
Това правителство ще бъде орел, рак, щука и ***. Пък Импексова си плете кошничката. Ако не е шеф на ***, ще е министър. Ще ги върти на шиш кирчовци, доката не и се подредят работите. Но и после не им завиждам. Ще кажа като Дъбов: Нинова и сама да я затворят в стая, пак ще намери с кого да се скара. Кирчовци, стягайте се!
60
0
 
0
 
! Отговори
Велик е Маниту! преди 2 години
То въпроса е за отговорността - как има един дизайнерски лаф - правят някаква четка за зъби и я пускат на пазара. И главния дизайнер отива на почивка некъде на майната си ... и отива на плажа , предполагаемо недокоснат от човешка ръка и крак и к'во да види същата тая четка за зъби използвана и изхвърлена. Това е отговорността както казваше бившия ми работодател - Не е лесно да се носи тежко! Бе Перлман ви го показа бе: Реши Хипотезата на Поанкартие, взе си пенсията и парите от унито и фиууу...