Кои са министрите в кабинета "Петков"?

Новото правителство ще бъде гласувано в понеделник
11 дек 2021 13:17, Красимир Ангелов
199

Министър-председател – Кирил Петков. Завършва финанси в университета на Британска Колумбия във Ванкувър и магистратура по Бизнес администрация в Харвардския университет през 2001 г. Негов преподавател е професор Майкъл Портър, при който е специализирал в развитието на клъстерни стратегии. Той е един от основатели на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност към СУ "Св. Климент Охридски", афилииран с Харвардския университет, където преподава курсове по икономическо развитие и микроикономика на конкурентоспособността. Работи за McCain Foods, 6-милиардна канадска компания за производство на замразени храни. Развива проекти в областта на иновации с висока добавена стойност и неговата фирма ПроВиотик притежава няколко патента по биотехнологии в САЩ. През 2018 г., заедно с баща си Петко Петков организират спасителната операция за Боян Петров в Хималаите, като влагат значителни лични средства. Бил е министър на икономиката в служебното правителство на Стефан Янев. Сега – лидер на партия „Продължаваме промяната” заедно с Асен Василев.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кирил Петков обяви официално имената на министрите в кабинета, който трябва да бъде гласуван в понеделник в Народното събрание.

Още по темата
Повечето от имената станаха ясни в последните дни, но след подписването на коалиционното споразумение в петък вечер те станаха окончателно ясни и бяха представени преди минути.

Очакванията са още в понеделник кабинетът "Петков" да бъде гласуван в пленарна зала на извънредно заседание. От ГЕРБ заявиха, че няма да го подкрепят.

В бъдещия Министерски съвет всеки коалиционен партньор има вицепремиер. От партията мандатоносител те са двама. 

Вижте кои са министрите в кабинета "Петков" в следващата галерия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо и кокорчо ще изместят Жан Виденов достойно в историята на България!
80
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На излъганите честито! На доверилите им се - тежко!
79
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Паживьом па видим.има и добри политици но има и такива къде са просто там за присъствие демек за парите.
78
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да ви вдигнат заплатите, по скоро ще ви набутат с още данъци. Освен това няма как да се комбинира дясно и ляво, защо никой не го пита Киро магьосника как така ще вдига пенсии, парите за деца и куп още социални привилиегии, но няма да пипа плоския данък и прочее. Ами това е популизма хора, ще вземе някакъв заем и е до там.
77
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези не са никкаво правителство на БГ,защото мнозинството от бг народ не е гласувал за тях,и като гледам не ги одобрява. Няма да изкарат мандата.
76
6
 
24
 
! Отговори
Червените тикви преди 2 години
Като цяло парламента е избран с 20% от общия брой гласоподаватели. Това е правителството на лузърите и емигрантите. Срещу него стои 80% от народа. Дали още напролет няма да изгърми тая мазна седянка. Аз лично съм на улицата при първа възможност. Тия трябва да си пратиме обратно в Тел Авев, САЩ и Канада. Тука е България и ние не ви искаме. Напускайте веднага!
75
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нулева толератност към корупцията и назначава уволнена за корупция, как да имаш доверие на Киро, иначе успех, но мисля, че скоро ще има първи разногласия. Американското посолство беше казало за действащ политик по закона Магнитски, щом Шиши е уволнен за корупция, логично другият да е г-жа Лъжа, но журналистите трябва да искат името докато не им го дадат
74
3
 
2
 
! Отговори
САЩ били страната преди 2 години
на неограничените възможности, дрън, дрън. Имаме си отговорна за икономиката, която, да отбележа за младите от аудиторията, беше преди години уволнена от точно тази позиция заради корупция. Тъй че, ви трябва САЩ, в БГ всичко е възможно, продължаваме промяната, не много почтено, но почти
73
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А светло бъдеще ще има ли ? Ще забогатяваме ли ? Или ще забогатяваме само на дълг. Щот май от както сме в ЕС то дълга нараства в пъти не в проценти . Това ква гаранция за ,,светло бъдеще,, може да е ?
72
4
 
17
 
! Отговори
Червените тикви преди 2 години
Правителството на катастрофата. Дано да падне по-барзо и от одришарски. Корни, която беше уволнена от министерстерство на икономиката заради корупция - сега вече е министър. 1/3 от министрите нямат министерства, званията им не значат нищо и нямат административни структури. 1/2 от министирите са чужди възпитинаци и вероятно имат чуждо гражданство. Поне 2ма министри са в откровен конфликт на интереси.
71
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега започва да се пропагандира с расизма това ще е новото оръжие омръзнами 30 години с тоя *** расизъм това е болеста на 21 век не само в българия.
70
6
 
8
 
! Отговори
Цеко преди 2 години
Със старите к....рви, направи Кире нов ба....рдак. Браво !Ша го задминете Боко....
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България много хора загубиха всичко, за сметка на малко хора, които придобиха много. А когато нямаш какво повече да загубиш, си готов на всичко!
68
2
 
21
 
! Отговори
Промяна преди 2 години
и то каква, уволнената Нинова заради корупция отново отговорна за икономиката, пълна промяна
67
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западна Европа продължава да обеднява.
66
2
 
6
 
! Отговори
за витков! преди 2 години
Щом МРРБ не остана в ръцете на Комитова, която е доказан специалист и показа как трябва да се работи в това министерство, за мен голямата удивителна е светнала! На нови лица можеш да дадеш картбланш, но на службогонци като Караджов никога! Много внимавайте кредитът ви на доведие рязко намаля с някои от имената.
65
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изтеглят от пазара електрическите автомобили, които Кирил Петков докара у нас. Малките електрически автомобили E.Go имат огромен проблем и трябва да изтеглят произведените си превозни средства от юни 2019 до юни 2020 година. Причината са редица повреди в колите, пише немското издание automobilwoche.de. От изданието припомят, че след фалита през 2020 година E.Go са рестартирали с нов капитал след повече от година прекъсване на производството.
64
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1) 100% ваксиниране на населението. 2) Вдигане на ветото за Македония 3) Приемане на истамбулската конвенция и хомосексуални бракове 4) Спиране на ТЕЦ-овете и АЕЦ 5) Нова военноморска база на САЩ на територията на България.
63
7
 
10
 
! Отговори
С ТЕЗИ ФУТБОЛИСТИ.. преди 2 години
ИЗПАДАМЕ ДИРЕКТНО В АМАТЬОРСКИТЕ ГРУПИ........ ФИАСКО НА РАДЕВ..!!
62
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво са ни приготвили...Един Господ знае. И ние знаем. Бъдете готови за всичко.