Кои са министрите в кабинета "Петков"?

Новото правителство ще бъде гласувано в понеделник
11 дек 2021 13:17, Красимир Ангелов
199

Министър-председател – Кирил Петков. Завършва финанси в университета на Британска Колумбия във Ванкувър и магистратура по Бизнес администрация в Харвардския университет през 2001 г. Негов преподавател е професор Майкъл Портър, при който е специализирал в развитието на клъстерни стратегии. Той е един от основатели на Центъра за икономически стратегии и конкурентоспособност към СУ "Св. Климент Охридски", афилииран с Харвардския университет, където преподава курсове по икономическо развитие и микроикономика на конкурентоспособността. Работи за McCain Foods, 6-милиардна канадска компания за производство на замразени храни. Развива проекти в областта на иновации с висока добавена стойност и неговата фирма ПроВиотик притежава няколко патента по биотехнологии в САЩ. През 2018 г., заедно с баща си Петко Петков организират спасителната операция за Боян Петров в Хималаите, като влагат значителни лични средства. Бил е министър на икономиката в служебното правителство на Стефан Янев. Сега – лидер на партия „Продължаваме промяната” заедно с Асен Василев.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кирил Петков обяви официално имената на министрите в кабинета, който трябва да бъде гласуван в понеделник в Народното събрание.

Още по темата
Повечето от имената станаха ясни в последните дни, но след подписването на коалиционното споразумение в петък вечер те станаха окончателно ясни и бяха представени преди минути.

Очакванията са още в понеделник кабинетът "Петков" да бъде гласуван в пленарна зала на извънредно заседание. От ГЕРБ заявиха, че няма да го подкрепят.

В бъдещия Министерски съвет всеки коалиционен партньор има вицепремиер. От партията мандатоносител те са двама. 

Вижте кои са министрите в кабинета "Петков" в следващата галерия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кабинета Решетников вече е факт. Преизбирането на Радев бележи вторият етап от постсъветски преврат. От днес нататък ще слушаме все по-често носталгични дитирамби за "вечната дружба" и плюене по Европа, която не дава парите, а все ни сочи кривиците !
100
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Леви политики щото ва чака бедност и нови дългове.
99
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светът е едно опасно място за пребиваване.
98
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До понеделник има време.
97
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестите пред МС Кога почват? Всеки загубен ден си води към фалит
96
1
 
3
 
! Отговори
Lina преди 2 години
1. Да кажа, че съм против граб. 2. Обаче ми прави впечатление , че Министерството на регионалното развитие и енергетиката са отново за дпс( под формата на И така нататък? , нали не греша.?Поне 700000 в сметките на тошето го доказват, а самият трифонов не е подал декларация. Ако можеше без " насам- натам " по - добре, но... Сметчици.
95
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадеца вика дръжте крадеца това се възпитава в семеството от ранна детска възраст да не лъжеш да не крадеш да помагаш на възрастните хора и на инвалидите някои хора са ги пропуснали тези години и резултата е на яве корупция до шия всичко е манталитет и възпитание това се учи от малък не на 30\40 години тои щял да става човек честен без да краде.
94
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Юпитата са демоде. Видяхме, че от такива файда йок. Трябват ни човеци, а не суперобучавани в Харвард.
93
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не знам откъде кой е преписвал, но в лондон скуул ъф економикс няма магистратура 'устойчиво развитие'! преподавам предмет от тази специалност в друг британски университет и знам къде може да се учи такава магистратура във великобритания. нещо не ви е наред информацията, ако така се правят нещата в България, просто нямам думи :(
92
0
 
9
 
! Отговори
Нулева толерантност преди 2 години
към корупцията, тя Нинова претърпя пълна промяна, затова нея не я броим вече, те хората са глупави и забравили
91
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Интересно как корумпирани хора могат да спрат корупцията. Радвам се за бал.ъците, които гласуваха за тези. Ще си получат катарзиса и ще е много смешно.
90
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наи доброто решение е да си вземеш сака и приятно пътуване към сеишелските острови.
89
2
 
8
 
! Отговори
ПОЧТЕНИ ИЗМАМНИЦИ преди 2 години
ПОЛИТИЧЕСКА КОРУПЦИЯ СЕ СЛУЧВА ПРЕД ОЧИТЕ НИ- БСП С 4 МИНИСТЕРСТВА- А БОРЦИТЕ ПРОТИВ КОРУПЦИЯТА НАЙ КОРУМПИРАНИ- ЕГА СИ ПОЧТЕНИТЕ ИЗМАМНИЦИ.
88
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков - ярък символ на "промяната" !!! Един динозавър от комунистическо време и настоящ милионер, натрупал богатството си при "хунтата" на Борисов. Перверзията е пословична !
87
3
 
13
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
Кабинет Радев (пореден)
86
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е коалицията на реваншизма
85
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли изобщо някакво значение кои мОнчовци ще си назначи мОнчо? Широко разкрачен между Решетников и Херо Мустафа, тъкмо след ПЕТ години го забелязаха и тутакси го забравиха, не се сети за Еуропата и от Брюксел ни отрязаха парите - давай, просТолюдие, дружно да му плащаме ЗАЕМИТЕ!
84
1
 
17
 
! Отговори
ПОЛИТИЧЕСКА КОРУПЦИЯ преди 2 години
НИНОВА ОТСТРАНЕНА 2007Г ЗА КОРУПЦИЯ СЕГА МИНИСТЪР НА ИКОНОМИКАТА- ПОКРИВА ВСИЧКИ ДЕФИНИЦИИ ЗА ПОЛИТИЧЕСКА КОРУПЦИЯ.
83
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тои ще се види как върви държавата ако има такава все още вдигането на парите и заплатите не са индикатор наи важното е да я управляват сериозни отговорни и наи маи важното грамотни и образовани хора с поглед към бъдещето много е важна икономиката и хората да се вдигнат на крак да работат производството и износът хората трябва да бъдат подпомагани чрез еврофондовете и стимолирани да работят и произвеждат нещо хунаво е да се насочите към едно нещо и да станеме първи в света напримерно пчеларство
82
2
 
14
 
! Отговори
ПОЛИТИЧЕСКА КОРУПЦИЯ преди 2 години
БСП ИЗБРАНИ С 267 817 ГЛАСА, НО ИМАТ 4 МИНИСТЕРСТВА И ПОКРИВАТ ДЕФИНИЦИЯТА ЗА ПОЛИТИЧЕСКА КОРУПЦИЯ, НО ПОДПИСВАТ ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ПОЧТЕНОСТ. ПОЗО.Р ЗА "ПОЧТЕНИТЕ"