Кирил Петков: След 4 години България ще е едно различно място

Първата му заповед ще е всеки в МС да има зелен сертификат
Обновена: 13 дек 2021 13:54 | 13 дек 2021 13:50, Камелия Цветанова
419

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всеки в МС трябва да има зелен сертификат, а това ще бъде първата заповед на новия премиер Кирил Петков.

Според него днес е важен ден, защото трябва да променим мисленето и управлението.

"Първата ни задача е, че ако искаме по-добро бъдеще за България, трябва да работим заедно. С коалиционните ни партньори направихме споразумение за политиките, които са нужни тази промяна да се осъществи", каза той.

"Аз вярвам, че след 4 години България ще бъде едно съвсем различно място", призна новият премиер. Петков призова опозицията да следи действията на управляващите и да бъде конструктивна.

Петков представи приоритетите на новото правителство по сектори.

В областта на енергетиката трябва да се избегне скока на цената на тока за битовите потребители и да се намали цената за бизнеса.

В здравеопазването приоритет е борбата с пандемията.

"Имаме два варианта – единият е да кажем махаме зелените сертификати, затваряме си очите през науката, другият е да се каже трябва да се ваксинираме доброволно. Първата ми заповед ще е всеки в МС да има зелен сертификат, защото не може малката сладкарница да го изисква, а в МС да се влиза без такъв", каза Петков.  

Следващата стъпка и мотото на МС ще е нулева толерантност към корупцията

"Ще държа да се хваща корупцията от най-ниското до най-високото ниво на йерархията", закани се той.  

"В управляващата коалиция се обединихме около мнението, че Иван Гешев не е постигнал задачите, които трябва да постигне един главен прокурор", каза още Петков. Той даде заявка, че реформата в прокуратурата трябва да стане факт един път и завинаги.

В областта на икономиката Петков отсече, че България трябва да настигне европейските си партньор и растежът на БВП трябва да е над 5%.

"Всички знаем от малки, че България има една от най-плодородните почви в света и сме били едни от най-големите износители на плодове и зеленчуци и е време да си върнем този статут,  да управляваме добре горите си", посочи още бъдещият премиер.

"Крайно време е да свържем Северна и Южна България и митичният тунел под "Шипка" трябва да стане реалност. Трябва да построим магистрала „Хемус“ законно, да изградим нови мостове над Дунав", каза Петков.

Той се обяви и за напредък в отношенията с РСМ, което трябва да е огромен ангажимент на дипломацията ни.

"Не трябва да има нито един пенсионер под линията на бедност. Демографската политиката е един от най-големите ни проблеми", посочи още бъдещият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
350
0
 
0
 
! Отговори
До Възмутен преди 2 години
Спокойно, повечето са *** ! Повечето Руски
349
0
 
2
 
! Отговори
Прав си Кирчо, преди 2 години
Като нищо, с тия цени на тока за фирми, ферми и граждани, ще ни унищожите, ако това е промяната ви
348
2
 
1
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Чета коментарите по-долу е не мога да повярвам! Вие критикуващите добре ли живеете, слепи ли сте, какви са перспективите пред вас и семействата ви, вашите родители и баби и дядовци добре ли живеят? Децата получават ли адекватно образование, възрастните хора получават ли полагащите им се доходи, пенсии и здравни грижи? Надявам се повечето пишещи да сте младежи, витаещи в облаците, които не сте отгледали и едно дете, не сте работили като кучета да и искарате прехраната на семейство и да се грижите
347
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха на бас, че олигархията ще си остане абсолютно същата. Като гледам ще омахат някой държавен служител но мутроците ще си останат едно към едно...
346
1
 
3
 
! Отговори
:-) преди 2 години
Дано не стане Турция след 4 години. Тогава тежко и на българи и турци...ама не е казал по-хубаво място а различно...То и Германия през 1939 година и Царство България са били горе-долу прилични държави, ама после са станали развалини...
345
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро е много тъпо парче, емигрирал е седми клас и не знае български, ок. А защо не знае и английски? Моите колеги индийци имат по-правилно произношение. Милиони, милиарди, ме-ка като коза. Жал ми е за хората, които не го забелязват.
344
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето, че поне веднъж е прав. Вече обмених левовето в евро. Все път когато но управляват комунисти фалират банки. Очаквам и сериозна инфлация, поне като в Турция. Парите от Европа ще секнат и няма да остане нищо за крадене, нищо чудно това да спре корупцията... wtf
343
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо деветдесет процента от коментиращите са НЕГРАМОТНИ?????????Или не сте ходили на училище или букварчето му е мъчно за вас и иска да се видите...Научете се да пишете,за да водите нормална комуникация!
342
1
 
11
 
! Отговори
asd преди 2 години
Този премиер доста се затруднява с четенето и не прави разлика между милярди хора и милярди поставени дози ваксини. Очевидно трудно борави с числа. Въобще Харвард много ми падна в очите. Явно наблягат да ги учат как се манипулира, а не нещо друго.
341
1
 
8
 
! Отговори
прогноза преди 2 години
След 4 години с Кирето на власт България ще се намира в национална катастрофа
340
0
 
7
 
! Отговори
Ама друг път преди 2 години
Същия кeнeф ще бъде, ама здраве да е.
339
1
 
8
 
! Отговори
Стоедин преди 2 години
Колко хубаво и позитивно говори г-н Кирил Петков! Ние харесваме някой да ни говори така, ние направо ГО ХАРЕСВАМЕ! Иначе, голяма работа че послъга за канадското гражданство, хайсе сега пък да не му връзваме кусури на човека... пускам радио Хоризонт да послушам Силвия Великова, а ако и г-н Петков се включи... колко хубаво се нареждат нещата... токът щял с 11% да се увеличи само... чудесно, чудесно... е, през ноща с 20%, но какво пък не чак толкоз много, важното е че г-н петков говори хубави неща
338
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебното правителство, назначено от Румен Радев, увеличи българското участие в банката на страните от бившия Източен блок. За това пише брюкселският сайт Eureporter.co.Медията уточнява, че България е увеличила вноската си в Международната инвестиционна банка с 42 млн. евро и това е решение, взето от правителството на про-руския президент. Подчертано е, че гласуването е било на извънредно заседание в неделя вечер.
337
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Сбъднатата мечта" на Киро, си е само негова, на БСП, също, покрай него. Но не и на нас, българите. Иначе, ПиАра си го владее до съвършенство.
336
0
 
7
 
! Отговори
Ще изтрезнееш преди 2 години
До пияница мистик"Абе тоя вярва ли си?"=/=/ Лошото е, че има достатъчно балъ ци които му повярваха и сега .закрваааай.
335
0
 
8
 
! Отговори
Знаем, знаем,Кирчо преди 2 години
че след вас и трева няма да расте.
334
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Със завод за немски автомобили в Ловеч?
333
0
 
2
 
! Отговори
Ъхъ преди 2 години
Политика е само в единствено число! Няма ли кой да му каже! Така звучи все едно "Обсъдихме клюките".
332
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може и да я няма на картата.
331
0
 
12
 
! Отговори
Йовчев преди 2 години
След 4 години...Държавата ще е затънала в дългове към банките.