Кирил Петков: След 4 години България ще е едно различно място

Първата му заповед ще е всеки в МС да има зелен сертификат
Обновена: 13 дек 2021 13:54 | 13 дек 2021 13:50, Камелия Цветанова
419

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всеки в МС трябва да има зелен сертификат, а това ще бъде първата заповед на новия премиер Кирил Петков.

Според него днес е важен ден, защото трябва да променим мисленето и управлението.

"Първата ни задача е, че ако искаме по-добро бъдеще за България, трябва да работим заедно. С коалиционните ни партньори направихме споразумение за политиките, които са нужни тази промяна да се осъществи", каза той.

"Аз вярвам, че след 4 години България ще бъде едно съвсем различно място", призна новият премиер. Петков призова опозицията да следи действията на управляващите и да бъде конструктивна.

Петков представи приоритетите на новото правителство по сектори.

В областта на енергетиката трябва да се избегне скока на цената на тока за битовите потребители и да се намали цената за бизнеса.

В здравеопазването приоритет е борбата с пандемията.

"Имаме два варианта – единият е да кажем махаме зелените сертификати, затваряме си очите през науката, другият е да се каже трябва да се ваксинираме доброволно. Първата ми заповед ще е всеки в МС да има зелен сертификат, защото не може малката сладкарница да го изисква, а в МС да се влиза без такъв", каза Петков.  

Следващата стъпка и мотото на МС ще е нулева толерантност към корупцията

"Ще държа да се хваща корупцията от най-ниското до най-високото ниво на йерархията", закани се той.  

"В управляващата коалиция се обединихме около мнението, че Иван Гешев не е постигнал задачите, които трябва да постигне един главен прокурор", каза още Петков. Той даде заявка, че реформата в прокуратурата трябва да стане факт един път и завинаги.

В областта на икономиката Петков отсече, че България трябва да настигне европейските си партньор и растежът на БВП трябва да е над 5%.

"Всички знаем от малки, че България има една от най-плодородните почви в света и сме били едни от най-големите износители на плодове и зеленчуци и е време да си върнем този статут,  да управляваме добре горите си", посочи още бъдещият премиер.

"Крайно време е да свържем Северна и Южна България и митичният тунел под "Шипка" трябва да стане реалност. Трябва да построим магистрала „Хемус“ законно, да изградим нови мостове над Дунав", каза Петков.

Той се обяви и за напредък в отношенията с РСМ, което трябва да е огромен ангажимент на дипломацията ни.

"Не трябва да има нито един пенсионер под линията на бедност. Демографската политиката е един от най-големите ни проблеми", посочи още бъдещият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
330
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крадците от ГЕРБ и ДПС.............в затвора!!
329
1
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Леле, лелеееее, тоя канадски лъжец какви приказки лепи само :))) На ангро! 0% корупция, ставаме първа сила в чушките и доматите заради плодородната почва и започваме да изнасяме яко, защото досега никой не се е сетил да го направи, а иначе желаещи да бачкат по полетата бол. Гората от тук насетне ще бъде опазена от ромите, защото вече Кире лъжецо е премиер и горските ще са по-строги. И тунел под Шипка ще прави, точно както Славуцата изстреля космически кораб с македонци :) Абе тоя вярва ли си?
328
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заплашва ни,че ще ни накара да се ваксинираме.Да видим какво ще измислят и как народът ще го приеме,защото на хората и бизнеса вече им писна от сертификата.
327
3
 
6
 
! Отговори
Обедини се народ преди 2 години
Има ли борба с корупцията, има ли депутати в затвора, няма, Ами значи няма и корупция
326
0
 
9
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Петролът няма бъдеще,защото хората осъзнават,че парите от петрола отиват в джоба на търтеите араби петролопроизводутели. Акцентът трябва да бъде друг,а именно Възкресяване на Българското Село! Кажете нещо и за мигрантите,които,за разлика от бедните българи преяждат и правят арабски фирми с пари на ислямистите.Кажете нещо за Китай,който е непобедим! Кажете нещо за изграждане на защитни съоръжения на Българо-турската граница! Кажете нещо за НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ на здравеопазването!
325
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е човешко да спирате схемичките на хора, които 12 години си папкаха кротко герберски парички! Сега какво ще усвояват? Та те така са си свикнали!
324
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еййй, какъв мошеник е Киро! Успя да излъже цял народ да гласува за него, а трябваше тоя народ пак да си избере престъпния, тлъст и алчен ром от село Банкя, при който така много си добруваше! Еййй, наивен народ и това си е!
323
1
 
10
 
! Отговори
Кире, Кире преди 2 години
Може всички хора да ги лъжеш известно време. Може някои хора да ги лъжеш през цялото време. Но неможе всички хора да ги лъжеш през цялото време
322
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дано има много гербава болка до 4 години!
321
1
 
10
 
! Отговори
Оптимист преди 2 години
Не след 4 години. След сто дни България ще е такова място, че никой няма да го познае
320
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай Киро гербавата плява!
319
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един елементарен мoшеник с помощта на ментора си Фигурант успя да излъже 1 милион балъци в България и да стане премиер на държавата. Щеше да е смешно, ако не беше трагично...
318
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРЕЗИДЕНТ НАРУШИЛ КОНСТИТУЦИЯТА, ПРЕМИЕР НАРУШИЛ КОНСТИТУЦИЯТА- В ДЪРЖАВАТА НА ЧЕРЕПИТЕ ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО- УВЕЛИЧЕНИЕ НА МИН ЗАПЛАТИ С 10%, НА ПЕНСИИ С 12.5%, УВЕЛИЧЕНИЕ НА ХРАНИ С 40%, НА ЕЛ ЕНЕРГИЯ ЗА БИТА С 11.2%, НА ПАРНО С 30%- СКОРО ВСИЧКИ ЩЕ СМЕ ОЗЪБЕНИ- ЧЕРЕПИТЕ ЩЕ НИ ДОВЪРШАТ. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ.
317
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КИРЕ ТИ ЛИ ОТПУШИ ЯЗОВИРИТЕ ТА НАВОДНИХА ЮЖНА БЪЛГАРИЯ?
316
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега е най-важно да се разчисти съдебната система от некадърни прокурори и съдии.........първо да се махнат каскета-главен прокурор Гешев и масона, шеф на КПКОНПИ Цацаров!!!
315
16
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 343 преди 2 години
И защо да е мошеник, я кажи??Човека се отказа от канадското си гражданство...............и е изградил кариера сам, не е крал като крадците от ДПС и ГЕРБ!!!
314
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един елементарен мoшеник успя да излъже 1 милион балъци в България и да стане премиер на държавата. Щеше да е смешно, ако не беше трагично...
313
7
 
7
 
! Отговори
До 338 преди 2 години
"Който копае гроб другиму, сам пада в него!!!"Знаеш ли??
312
11
 
6
 
! Отговори
До 338 преди 2 години
И ти ли си от крадците от ГЕРБ или ДПС???
311
1
 
12
 
! Отговори
Шаби преди 2 години
Разбира се България ще е на друго място. Най бедната държава в европейския съюз. Държавата ще остане град .