Кирил Петков: След 4 години България ще е едно различно място

Първата му заповед ще е всеки в МС да има зелен сертификат
Обновена: 13 дек 2021 13:54 | 13 дек 2021 13:50, Камелия Цветанова
419

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Всеки в МС трябва да има зелен сертификат, а това ще бъде първата заповед на новия премиер Кирил Петков.

Според него днес е важен ден, защото трябва да променим мисленето и управлението.

"Първата ни задача е, че ако искаме по-добро бъдеще за България, трябва да работим заедно. С коалиционните ни партньори направихме споразумение за политиките, които са нужни тази промяна да се осъществи", каза той.

"Аз вярвам, че след 4 години България ще бъде едно съвсем различно място", призна новият премиер. Петков призова опозицията да следи действията на управляващите и да бъде конструктивна.

Петков представи приоритетите на новото правителство по сектори.

В областта на енергетиката трябва да се избегне скока на цената на тока за битовите потребители и да се намали цената за бизнеса.

В здравеопазването приоритет е борбата с пандемията.

"Имаме два варианта – единият е да кажем махаме зелените сертификати, затваряме си очите през науката, другият е да се каже трябва да се ваксинираме доброволно. Първата ми заповед ще е всеки в МС да има зелен сертификат, защото не може малката сладкарница да го изисква, а в МС да се влиза без такъв", каза Петков.  

Следващата стъпка и мотото на МС ще е нулева толерантност към корупцията

"Ще държа да се хваща корупцията от най-ниското до най-високото ниво на йерархията", закани се той.  

"В управляващата коалиция се обединихме около мнението, че Иван Гешев не е постигнал задачите, които трябва да постигне един главен прокурор", каза още Петков. Той даде заявка, че реформата в прокуратурата трябва да стане факт един път и завинаги.

В областта на икономиката Петков отсече, че България трябва да настигне европейските си партньор и растежът на БВП трябва да е над 5%.

"Всички знаем от малки, че България има една от най-плодородните почви в света и сме били едни от най-големите износители на плодове и зеленчуци и е време да си върнем този статут,  да управляваме добре горите си", посочи още бъдещият премиер.

"Крайно време е да свържем Северна и Южна България и митичният тунел под "Шипка" трябва да стане реалност. Трябва да построим магистрала „Хемус“ законно, да изградим нови мостове над Дунав", каза Петков.

Той се обяви и за напредък в отношенията с РСМ, което трябва да е огромен ангажимент на дипломацията ни.

"Не трябва да има нито един пенсионер под линията на бедност. Демографската политиката е един от най-големите ни проблеми", посочи още бъдещият премиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


419
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
310
11
 
4
 
! Отговори
???? преди 2 години
Треперят ли крадците от двете най-вредни партии............ДПС и ГЕРБ???Нека.............мястото им е в затворите!!!
309
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявам се новото правителство да изчисти всички некадърни прокурори и съдии............да, прав е Христо Иванов, не съм фен на неговата партия............но съдебната система много вони на корупция и некадърност, трябва яко изчегъркване!!!
308
14
 
5
 
! Отговори
NB преди 2 години
Който е крал, да му мисли...........надявам се, че всички крадци ще бъдат тикнати там , където им е мястото..............в затворите............разбира се, преди това, трябва да се махнат Гешев и Цацаров от постовете им главен прокурор и шеф на КПКОНПИ!!!
307
12
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 332 преди 2 години
Кирчо е пич!!!
306
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Надявам се всички крадливи политици от ДПС и ГЕРБ да са в затворите скоро!!!
305
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чудя се, как един изпечен мoшeник успя да излъже, толкова много балъци, че е почтен, след като двамата с Фигуранта излъгаха всички през май месец и се подиграха с Конституцията...?
304
0
 
0
 
! Отговори
Ни думай преди 2 години
Дотук си прав! Поне до заглавието по надолу не съм съгласен!
303
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е няма начин, най- малкото джендърите ще са на почит и гей браковете легализирани - с голямо закъснение, но нали БГ все се движи с десетилетия закъснение. За заплатите не се знае, но ако приемем еврото и ЕС реши да въведе еднакви стандарти за минимална раб.заплата....може и да стане по-добре.Но дотогава трябва да се оцелее от ваксините, много народ няма да доживее...
302
1
 
13
 
! Отговори
кУрчооо тва сме го преди 2 години
слушали....след 4, ще направим, оправим, сделаме, преизпълниме...и так дальше. PleaseShutTheFuckUp.
301
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Различно ще е ами как. Комунизмът поне 20 години чегърта монархизма. През 90те и началото на 2000те чегъртахме комунизма, после Боко чегърта тройната коалиция 15 години и сега тия ще чегъртат статуквото още 10-15 години.
300
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледам, някакви *** в коментарите пак мечтаят за Тиквата. Как щял да се върне и да ги води. Може, ама след като си излежи доживотната.
299
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Легнахте ли, гербави мишки? В трапа ще легнете скоро!
298
1
 
6
 
! Отговори
bo преди 2 години
Toз започна с едни показни представления по телевизията, един вид разпит за "прегрешилите" и депозиране на оставки. Нищо не се разбра обаче какво разкри или доказа...Нооо, впечатлението, че е политикът от "Нов Тип" блесна в замъглените мозъци на неособенно интелигентния БГ избирател с ниско чело и провиснало чене. Да ни е честита новата компилация от млади , надъхани, безцеремонни апаши, която надали ще стигне по-далече от Беровото време и Лукановата зима. Дано да няма обаче Жан Виденова....
297
6
 
13
 
! Отговори
Въпросчо преди 2 години
Щом първата работа на Кико Канадеца е да въведе "зелен сертификат" в МС ,, значи първата му работа е да даде зелена светлина за новото крадене ! А честито на българските баламурници !
296
2
 
6
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Добре,че бях болен,та не гласувах.Сега хич не ми харесва какви ги мъдри за зелените сертификати,а това може бързо да срине доверието на избирателите.
295
1
 
7
 
! Отговори
Пенсионер преди 2 години
Разбрахме , че няма да има пенсионер под линията на бедност . А защо линията на бедност на българина е 416 лв ( 210 евро) , а линията на бедност в Европа е 1500 евро ??? Искам да съм беден колкото теб , другарю Петков !!! Това ли ми обещаваш ?
294
2
 
9
 
! Отговори
Щастливеца преди 2 години
Браво ! И кога ще почнат да раздават червените партийни книжки ? Защото както разбираме сме започнали да строим комунизма , който не можахме да построим преди 30 г. Другарю Петков, кога ще арестувате фашиста Борисов ? Или вече сте отрязали лентата на лагера в Белене ?
293
3
 
16
 
! Отговори
Lorda преди 2 години
Съгласен съм. След 4 години България ще е опустошена като от скакалци.
292
13
 
6
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Има надежда за България.
291
2
 
14
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Големи обещания в началото, подобно на царските обещания.