"Възраждане" готви жалба до КС заради зеления сертификат в парламента

Той бил най-бруталния сегрегационен документ, приеман в България
337
"Възраждане" готви жалба до КС заради зеления сертификат в парламента
Снимка: БГНЕС

Партия "Възраждане" ще внесе жалба до Конституционния съд срещу решението за влизане със зелен сертификат в парламента, ако успее да събере необходимите подписи. Това обяви председателят на партията Костадин Костадинов на брифинг в парламента.

Още по темата
Той обясни, че това решение ще им даде възможност да поискат КС да се произнесе за зелените сертификати, защото съдът не може да бъде питан за административни заповеди на министри.

"КС ще има възможността да разсече Гордиевия възел, защото ако той се произнесе, че зеленият сертификат е противоконституционен за депутатите, това ще означава автоматично, че е противоконституционен и за всички останали български граждани", допълни Костадинов.

По думите му "зеленият сертификат е най-бруталният сегрегационен документ, приеман в България изобщо". "Геноцидът също беше законен, но той беше впоследствие осъден от историята”, посочи в кулоарите на парламента председателят на "Възраждане".

Той изрази съмнение, че обещанието на премиера Кирил Петков, според което при 70% ваксинирани зеленият сертификат ще падне, е искрено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


337
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
231
18
 
7
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
А бе, байно, що не напишеш жалба до Европейския съд, да видиш какъв шут ще ти бият. ***. Ще се изкефя, да заведе всичките си обичайни безработни и безхаберни викачи на 12 януари, да направят разни гадости из Парламента, за да ги обявят най-накрая извън закона и да забранят партията им еднодневка.
230
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КС? Да бъде питан български съд? Той никога нищо не е решавал, а пък още по-малко откогато сме в ЕС. И като каже, ми законен е. Законът произлиза от волята на народа и това трябва да се отстоява. Истинската демокрация.
229
21
 
1
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 2 години
Хубаво правят Възраждане, но чии горещи вънглени ще извади Копейкин !?????Аз ще ви кажа - Нарича се отклоняване на вниманието всички знем в момента, че Правителството готви смяна на Главният прокурор и смяна на ключови магистрати от рокуратурата които с работата си прикриват хубавите дела на комунистическта групировка ГЕРБ и агентурната групировка ДПС! Нещо кощо, което двете групировки не желяат, защото ако някой бъде осъден и вкаран в затвора няма да му стане приятно.
228
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Иванка: Прав си. Нямаме нужда от теб. Върви да ближеш з.дници, езикът ти вече е претръпнал.
227
23
 
12
 
! Отговори
Иван преди 2 години
С такива патриоти като Копейкин - България няма нужда от врагове...
226
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гледай ти.Вашите проблемчета ли ще решавате.Каква велика кауза, дали да влизате със зелен сертификат или без."Пази,боже ,сляпо да прогледа"
225
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мачкай ковидирани нацисти Коце 69 процента от нацията е с теб, другите им клекнаха под заплахи и има едни 7 процента гласовити американофилски комунисти либерасти дето ще влизат в педерацията на Макарон и ще се сполетяват солидарно.Да внимават само да не прихванат Ковид от г..ей секс, както се хваща хламидия.
224
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
на 12 ще донесем големи греди пред парламяра и че почнем да ги провесваме сополите от МС един след друг. ще ги оставим да съхнат там едни стотина години за назидание на следващите слуги на бриксел и НСР.
223
22
 
6
 
! Отговори
Шарл Мишел преди 2 години
Възрожденци, да не сте посмеете да излезете от вкъщи. Като идете на протеста ще ви напръскат от самолети и ще се разболеете. Сорос ви е заложил капан с Бил Гейтс. Само Коцето ще ви спаси като си купи още повече имоти.
222
9
 
7
 
! Отговори
Кой ги избра преди 2 години
тези мрънкащи госпожици... Застанете като мъже, не като такоа
221
4
 
6
 
! Отговори
:guitarsolo: преди 2 години
Аман от дървени философи
220
9
 
35
 
! Отговори
Учил преди 2 години
"Възраждане" е единствената адекватна партия в парламента. На практика те се борят за правата на всички хора. Близо до ума е, че ако КС реши, че ЗС е противоконституционен, то той ще отпадне за всички български граждани. Въпросът е, че КС не се знае дали е независим. Или се знае...
219
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То трябва да се покаже че консъ. съд е излишен. Съдиите там ще си търсят друга работа. Дори мисля че трябваше от там да започнем.
218
23
 
15
 
! Отговори
истина преди 2 години
Поредния *** "Патриот" - на следващите избори ще сподели съдбата на Волен
217
3
 
3
 
! Отговори
Аутист, с дислексия преди 2 години
Не ви разбирам жалбите, честно)))
216
2
 
16
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
241....Искаш да ми кажеш,че другите партии събират най- умните и богати хора ли????Смешен си с логиката си,а и сигурно си с 5 бустера!
215
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
конституционни съд са хора на *** както се оказа продължавайте да се жалвате на арменския поп ще ви изслушат
214
14
 
31
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Троловете против Възраждане са доста активни тази вечер.Бачкайте тролчета,че още малко ще поработите.След това по казаните.
213
23
 
5
 
! Отговори
Кирчорулз преди 2 години
Като не може да влизате в парламента, ще работите онлайн, като всички българи последните две години. Какво се жалвате, че пак ви пристискват и ограничават правата?)))
212
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зеленият сертификат трябва да е абсолютно задължителен за депутатите. В парламентарна република депутатите трябва да дават пример, за да могат властите да изискват този сертификат от гражданите в други сфери от обществения живот. Щом 240 не могат да се разберат за това е по-добре да го махат изобщо, а не някои да си правят политика с това.