БАЗ и СЗБ: Ще ни гледате по площадите, скрити зад полицейски кордон

Гаврата продължава и този път започна от Смолян, смятат ресторантьорите
12 яну 2022 18:48, Красимир Ангелов
85
БАЗ и СЗБ: Ще ни гледате по площадите, скрити зад полицейски кордон
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg, архив

"Гаврата с българския бизнес продължава, като този път започна от Смолян. Провеждахме срещи, писахме писма, гледахме интервюта, включително и днес, в които ни се обясняваше, че каквито и мерки да се предприемат, те ще са на база заетите интензивни легла в болниците. И хоп – Смолян затвори дискотеките! Само тях! А премиерът Кирил Петков баш днес откъдето и да е карантиниран обяви, че каквито и мерки да има, ще се обсъждат с бизнес". Това се чете в позиция на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) и Сдруженията на Заведенията в България (СЗБ).

В своята позиция ресторантьорите искат от управляващите да отменят заповедта си за Смолян от днес.

Още по темата
"Ние от 2,5 месеца работим със сертификати за служители и клиенти. Всичките ни чистачки, които не са виждали клиент на живо са ваксинирани, защото иначе остават на улицата и вие пак ги направихте безработни… Вие, неуважаеми властвзели как работите и защо се изпозаразявате взаимно?", питат в своята позиция от БАЗ и СЗБ.

"Опитахме с "конструктивен диалог", както е модерно да се казва във времената на Промяната. Нищо не се случи! Лъгаха ни, лъгаха ни и накрая започнаха да ни затварят. Отново само нас!

Ами няма да се получи по този начин… Анализирахме, анализирахме и решихме: Нашият бранш започва подготовка за масови протестни действия срещу дискриминационните мерки, които го убиват“, пишат от БАЗ и СБЗ и завършват:

"И срещу измислените и половинчати компенсации на космическите цени на ток, газ и всяка една стока от първа, втора и n-та необходимост. Опитахме в кабинетите ви – не стана. Гледайте ни тогава по площадите, скрити зад полицейски кордони…"

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
10
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисара преди 2 години
Преди 2,5г.румънците излязоха на протест в Букурещ и свалиха правителството. януари,-24градуса и 23 хиляди. Днес в София,имаше 2500човека,-1градус, 12 .Аз бях там. Не съм привърженик на насилието, но всеки има право на мнение.Нито КТ.Подкрепа, нито КНСБ, нито БСП или която и да е партия може да направи нещо читаво.Е, това е разликата между нас българите и румънците!Да си чатим и пием бирата споко!Иначче сме много ербап!!
47
3
 
2
 
! Отговори
До 55 преди 2 години
Перко Наумов ли ти викат?
46
6
 
2
 
! Отговори
За Военен режим сме! преди 2 години
През важната 1989г. в Китай на площада действаха танковете, тук - не! Вижте след трийсетина години къде е Китай и как все последни сме ние.
45
10
 
5
 
! Отговори
Тоя преди 2 години
Копейкин - само глупости, е и къща на морето, а вие протестирайте....
44
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво очаквате от корпоративния плъх Киро Арварда? Аз лично да направи работна група която да обсъди какви работни групи да се сформират та да започне да се прави бюджета към края на 2022 може и да има резултат макар и плачевно зле.
43
10
 
5
 
! Отговори
ГЕРБ преди 2 години
Защо гласувахте за *** Кире
42
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без кръчма мога, без здраве не.
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ДанюЩото си имаме все още собствена държава. ифрикчии такива.
40
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предатели, заради вас и ваште виснали езици си намериха повода за сертификата. Сега ревете. Де бяхте днес да протестирате?
39
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди месец си направих една сметка, че покрай епидемията за година и половина съм успял да спестя около 15 хилядарки, които иначе щях да похарча по заведенията. Сори за кръчмарите, ама здравето е над всичко.
38
0
 
1
 
! Отговори
Ако имаше държава... преди 2 години
нямаше сивата икономика да е 40%. При нормална държава...можеше...можеше...Надежда всяка тука оставете! За живот достоен веднага забравете!
37
16
 
5
 
! Отговори
Даню преди 2 години
Абе що не се опита някой от протестиращите да отиде някъдев съседните държави или из европа без сертификат да види как ще стане
36
0
 
10
 
! Отговори
Shshs преди 2 години
36 - Кога в българската история е имало пандемия Мишо. Гова да не е Запада където до 19ти век са си хвърляли гърнетата през балкона и са се разболявали от чума и инфлуенца. Тук си в България, люлка на цивилизацията. Ние в 21ви век нямаме нищо общо с фашистите от Германия и САЩ и нищо общо с комунистите от Русия и Китай. С тоя страхлив мироглед заминавай да се мазниш на ютубърите в снн, евронюз, рт и дойче веле.
35
1
 
14
 
! Отговори
Писна Ми преди 2 години
До Анонимен 36, това от приказките 1001 нощ ли го чете ? Това не е първата пандемия на човечеството, но е първата с ГМО вирус така, че недей да сравняваш с предишните, това което се казва е, че никакви мерки не работят и ако продължим да се правим, че пазим някого всичко ще фалира и отново нищо няма да се оправи в болниците. Нито зеления сертификат нито затварянето на заведенията ще оправят пандемията, само когато забравим за нея ще се живее нормално ама има много напън да не забравяме.
34
1
 
1
 
! Отговори
Болно общество!! преди 2 години
до "И какво излиза?" Половината семейства се развеждат. Живеещи на семейни начала също се разделят често. Такива често виждам по кръчмета.
33
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво излиза? Половината работещи в държавата са обслужващ персонал по кръчми и дискотеки а другата половина висят в тях. Не е много оптимистично развитието на исономиката в България при това положение.
32
5
 
15
 
! Отговори
до 33 преди 2 години
Да бе, да!! "провал" ама Рашков и Радев го снесоха от страх и докараха толкова полицаи, колкото не е имало по улиците от 90-те!!!
31
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Запознайте се с историята на човечеството, вкл. българската. Решението при пандемия винаги е било забавяне на темпото, изолация и временно отдръпване от социалния живот, докато премине заразата. Там, където не е правено, е имало масова мор.
30
0
 
11
 
! Отговори
ъъъ преди 2 години
А днес къде бяхте? Ааа, забравих, вие с несертифицирани не се мешате. Ми добре, и ние ще ви гледаме по площадите - в домашна обстановка.
29
0
 
9
 
! Отговори
много ясно преди 2 години
За старите изпечени крадци промяна няма, за обикновените платци пък има нова дyпка на колана!