ГЕРБ-СДС: Дали кабинетът на промяната ще повтори Жан Виденов?

Не видяхме потенциал в правителството да се справи
Обновена: 12 яну 2022 13:06 | 12 яну 2022 13:03, Камелия Цветанова
84
ГЕРБ-СДС: Дали кабинетът на промяната ще повтори Жан Виденов?
Снимка: БГНЕС

ГЕРБ-СДС отново излезе с декларация и обвини кабинета, че не работи за решаването на проблемите в страната.

„Не видяхме потенциал правителството да се справи с кризата и това е призив към правителството да излезе от еуфорията на победата на изборите и да се захване с истинските проблеми на България“, коментира Румен Христов.

„Надявам се да не се провалите, но това зависи само от вас“, обърна се той към мнозинството.

Христов припомни, че на 10 януари 1997г.  гражданите обсадиха парламента, за да не допуснат ново червено правителство след това на Жан Виденов.

„Резултатите от това управление бяха тотална икономическа катастрофа и това доведе до най- големите протести в новата ни история, национална стачка и блокиране на държавата“, припомни той.

По думите му тогава България е била изправена пред гражданска война, президентът Петър Стоянов отказа да се състави ново правителство на БСП.

„След това на предсрочните избори СДС спечели пълно мнозинство и изведе страна от кризата. В следващите години десните правителства работиха за евроатлантичеката интеграция. След четвърт век сега  цените отново летят нагоре и се питаме дали правителството на промяната няма да ни доведе до този крах, който беше при Жан Виденов“, каза още Христов.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


84
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това което се случи при Виденов е същото което се случи с КТБ, при първия случай платиха със спестяванията на хората, а при втория с фонда за гарантиране на вземанията. И двете схеми бяха грижливо подготвени предварително. При първия случай близки до ДПС и БСП, а при втория ДПС и ГЕРБ. Ето защо ни трябва работеща прокуратура.
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До безпаметна държава.......Но с паметни хора! Виденова зима ли? Да бе, Виденов виновен, че е достъпно обяснение за ***! Виденов си напълни шкафчетата с пачки и кюлчета, нали! Возеше с хеликоптер една дебелогъза *** да й показва владенията си, нали! Виденов си отиде с това шушляково якенце, с което дойде, ама преди това върна няколко милиарда държавен дълг и показа на "Газпром" един кукиш! Преди него един с феминоиден *** ибо живя, за да върши гадории върна земята в реални граници,
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До дядо Йоцо гледа------Тоя е от онова СДС, дето вече е само спомен! Събират се в един разклопан файтон, но се ориентираха към голямата огладняваща акула! Има една такава рибка - ремора, която се върти до муцуната на акулата, белким падне нещо за нея, иначе умира гладна!
69
0
 
3
 
! Отговори
дядо Йоцо гледа, преди 2 години
Тоя от кое сдс беше и колко човека са?!
68
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този говори глупости! Нещата тогава другарю бяха различни!-:) Ама нищо общо със сегашната ситуация! Търсите под вола теле а? Е няма!-:)))Младите хабер си нямат за какво говориш,но има и които помним !-:)))
67
4
 
5
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ТОВА СИ Е РАДЕВАТА ЗИМА , ВИДЕНОВА ЗИМА- ВСЕ КОМУНИСТИ4ЕСКИ !!!! ФАЛИРАНЕ НА БАНКИ И МИЗЕРИИ , ОГРАБВАНЕ СПЕСТЯВАНИЯТА НА ХОРАТА !!!!!!!! А 4ЕСТИТО - ИСТОРИЯТА СЕ ПОВТАРЯ - ОТ ВИДЕНОВА НА РАДЕВА ЗИМА !!!!!!!!!!
66
1
 
2
 
! Отговори
Абе ? преди 2 години
Тоя на снимката не е ли Хан Соло?
65
1
 
1
 
! Отговори
ЛЪЖА преди 2 години
До Анонименха ха ха Вече не помня, от кога не съм чел по-некомпетентно и измислено мнение.... Божеееее Боже. *** и неблагодарен народ, слаба държава!
64
8
 
6
 
! Отговори
безпаметна държава преди 2 години
Чака ни голям глад и мизерия, по-зле и от Виденовата зима, защото глупаците дадаха гласа си на новите комунисти. Колко трябва да си заблуден, за да не виждаш, че това са хората на мръсния комунист Радев. Най-мързеливите и крадливите ликуват сега. Мафията ликува, бандитите ликуват, а бедните хора, които ги избраха, ще станат още по-бедни. ВСИЧКИ ЦЕНИ СА ДО ТАВАНА НЕ ПОСИЛНИ ЗА НАРОДА, но покрай сухото ще гори и мокрото.... Народе мисли с главата си! Борисов удържаше цените, а сега лапаме въздух!
63
4
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
няма да ни доведе до жан виденов ние няма да забравим до къде ни докара сдсразбиха ткзс със тричленките и после защо имало опашки за мляко хляб и драми авиокомпания балкан ами членството в нато и ес без референдум скриите сенякъде и не се обаждаите повече видяхме вашия кацаров до къде ни докара
62
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Жан Виденов България изплати няколко милиарда долара от външния си дълг и излизахме от финансовата зависимост от САЩ. Затова му спретнаха протести през 1996 и 1997 години използвайки слугите си от СДС и забраниха да се дават кредити на България. С тази власт на улицата, инфлацията беше неизбежна. После на власт дойдоха СДС и заробиха България с още няколко милиарда долара външен дълг. Сега ГЕРБ заплашват да блокират България с протести, но САЩ няма за какво да ни налагат санкции и ГЕРБ няма
61
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, а кой е виновен, ако не Виденов.
60
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Виденов нямаше никаква вина за случилото се. Той беше неудобен и му спретнаха една криза. После дойдоха послушните дето след обирането на парите на хората, съсипаха промишленост и селско стопанство. Ама Жан остава в историята като лош, щото никой не смее да каже кои са истинските виновни.
59
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се ли върже разбойника, хората ще намерят поводи за нахлувания, я цени, я ковид сертификати.
58
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като питат бойко защо краде -- той отговаря -- ти си комунист? И още е на свобода, разхожда се с пистолет, а парите от магистралата ги няма. Толкова за комунистите от паралелната реалност. Добро извинение за демокрадци и предатели.
57
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От паралелната реалност навлизали комунисти и крадяли спестявания -- ха-ха-ха! Много глюпави хора има около тебе.
56
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През няколко години комунистите и техните издънки ограбват спестяванията на хората.
55
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да я повтори какво? точно сдс и герб на власт пак няма да дойдат, прибери си потеклите лиги!
54
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството няма потенциал да прибере на топло банкянския разбойник, а този на снимката му е прислуга.
53
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е една лъжа.Че Кирил е премиера,че има коалиция,че ще има бюджет.Краде се яко от олигарсите в момента както никога досега.Радев обърка страната и вероятно ще бъде изритан от нов парламент.