Калина Константинова: Приветстваме всяка форма на протест

Кирил Петков не се е скрил от никого, в карантина е, посочи вицепремиерът
12 яну 2022 17:00, Красимир Ангелов
152
Калина Константинова: Приветстваме всяка форма на протест
Снимка: БГНЕС

"Приветстваме формата на протест. Много от нас доста дълго време са прекарали по площадите през последните години, така че всяка форма на свободно изразяване е добре дошла", заяви пред журналисти вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова.

В момента тя замества присъствено премиерът Кирил Петков и коментира протестите против зеления сертификат пред сградата на Народното събрание.

Още по темата
Вицепремиерът посочи, че не вижда смисъл да се среща с представители на протестиращите, тъй като те искат среща с премиера Кирил Петков, когото тя замества за времето на неговата карантина.

"Искат лична среща с премиера, могат да я получат след като той излезе от карантина в петък", посочи Калина Константинова.

"Аз съм заместник, който подписва, за да може чисто административно процесите да вървят. Той води комуникация и в момента, не се е скрил от никого. Няма някакво ниво на спешност, че да не може се да изчака два дни, докато могат да се видят физически", допълни тя.

"Партия "Възраждане" е парламентарно представена партия, така че те имат място на масата на вземане на решения. Форма на диалог за тях съществува", посочи Константинова за организаторите на протеста от най-малката парламентарна група.

Както е известно, представители на протестиращите срещу зеления сертификат бяха допуснати този следобед в сградата на Министерството на здравеопазването за среща с министър Асена Сербезова.

Протестът им започна в 12.00 часа пред Народното събрание, с основен организатор партия "Възраждане". Той трябва да приключи до 18 часа.

На няколко пъти се стигна до напрежение между гражданите и служителите на реда пред Народното събрание. Протестиращи се опитаха да влязат в сградата на парламента, но не бяха допуснати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Всяка форма на протест" звучи интересно... Само после да не се сърди и да вика "ама нямах това предвид".
28
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз бих им дал свобода на лумпенните. Нека са свободни, защо да ги спираме? По някое време самият Карантин Карантинов ще ги спре, защото ще муу трябват за следващите избори. Сега правителството пази електоратът на Карантин Карантинов от Възраждане, а той се прави на протестер. Той сам ще ги спре, както е спрял депутатите си от антиваксърство и антисертификатство. Дайте им свобода и им гледайте сеира.
27
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те и герп-дпс приветсваха ама така и веднъж не излезнаха пред хората, а бяха десетки хиляди. Лойко се скри в заичарника като мишката, която е. Сега на 800 платени маргинала няма смисъл да се обяснявате.
26
1
 
17
 
! Отговори
Щастлив монах преди 2 години
Тез двете ми приличат на току що ощастливени монахини! В Името на Господу Бога Иисус Христос! Амин!
25
4
 
27
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
На кой му пука какво приветстват тези радеви калиники, всички те се наредиха покрай кирчо и кокорчо на роднинска нога и със семейни връзки, превърнаха Парламента и министерствата в задруга на родата, фамилните връзки и кръвосмешенията ... навремето такива като Офшорното ленче упрекваха ГЕРБ в суробаджанащина, а сега носителите на "Новият морал" от сектата на "Почтените" превзеха институциите и Властта по силата на семейните си педигрета и интимните си сърбежи ... !!!
24
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая па! Чшшш, алооо...... не бъдете лабави, че ще ви се качат на главите!
23
1
 
18
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Що не говори с протестиращите а избягахте през канализационните шахти
22
1
 
1
 
! Отговори
ИМАМ ПРОБЛЕМ: преди 2 години
Къде ми е дипломата за 4 ПКС - не съм си взел изпита сигурно или са разчитали, че няма да съм жив!
21
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами, не! Не приветстваме! Това, днешното, беше пълна идиотия от Възраждане!
20
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Премахнете сертификатите. Нека са свободни.
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре моме, щом казваш ВЕРВАМЕ ТИ.......хахахахаха :))) Славчо и той се кри с месеци заради ковидчето, даже не стана от диванчето си :)))
18
3
 
0
 
! Отговори
ДА ВИ КАЖА! преди 2 години
МАРИЕТА САВЧЕВА ДАВА ДОМАШНАТА МИ РАБОТА ЗА 4ПКС НА МИХАИЛ ДА Я ЧЕТЕ, ТОЙ ХВАНЕ ТА Я ПРАТИ ЗА БИЕНАЛЕТО ВЪВ ВЕНЕЦИЯ! АМА Я ПРЕПИШЕ ДОСЛОВНО И НА ИЗПИТА ПАК СЕ ПАДА ПЕРСПЕКТИВА И ПАК ДОПЪЛВАМ ТОВА ДЕТО ГО НЯМА В РАЗРАБОТКАТА ЗА ДОМАШНО - И АКО ГИ СЪБЕРЕШ СТАВА ПЕРФЕКТНО. И ГО ПИТАЙ МИХАИЛ КОГА Е ПРАВИЛ КАМЕРА ОБСКУРА В КЛАСНА СТАЯ КАТО НЕ Е ВЛИЗАЛ В КЛАС, ЗАЩОТО АЗ ИМАМ 100 СВИДЕТЕЛИ ЧЕ СЪМ БИЛ НА ТОЯ ИЗПИТ И ИМАМ 20 СВИДЕЛИ КОЙ Е ПРАВИЛ ТАКАВА КАМЕРАВАСИЛ АНГЕЛОВ
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази пък калинка коя е и кой изобщо иска да си говори с нея, та се бута и тя?
16
2
 
21
 
! Отговори
Гиб Мелсън преди 2 години
Всички знаем, че зеления сертификат е принудителен. Ако го нямаш си губиш работата или не те допускат където им скимне. Аз имам такъв но според мен трябва да бъде отменен. Ваксините трябва да са доброволни и само доброволни и винаги доброволни без да търпиш щети ако не го направиш.
15
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде са оставките? Нали според Радефф при всеки протест трябва да падат по 5 министри, или важи само когато протестът не е срещу неговите?
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1991г до днес .СДС +ДПС +БСП +Герб+НДСВ+ Атака=на американски и турски интереси.Неоспорим факт.
13
4
 
6
 
! Отговори
Shshs преди 2 години
Кефи ме абревиатурата на ПП на английски: we continue the change или игривото WC-tc. ВеЦе-Тц Което с моя слабГанчовски английски си го превеждам като "Не на Кенефите". И точно и това си мисля всеки път като видя котето Кики в медийното пространство.
12
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Петков днес му беше изчезнала дежурната усмивка, и тия момета ще си я загубят. Не че е лошо да се усмихва човек, но в момента повод за хилене няма никакъв.
11
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дали ще умрат от вирус или глупост е все тая.
10
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов си пие Роял Салюта и гледа сеира на управляващите.