Калина Константинова: Приветстваме всяка форма на протест

Кирил Петков не се е скрил от никого, в карантина е, посочи вицепремиерът
12 яну 2022 17:00, Красимир Ангелов
152
Калина Константинова: Приветстваме всяка форма на протест
Снимка: БГНЕС

"Приветстваме формата на протест. Много от нас доста дълго време са прекарали по площадите през последните години, така че всяка форма на свободно изразяване е добре дошла", заяви пред журналисти вицепремиерът по ефективното управление Калина Константинова.

В момента тя замества присъствено премиерът Кирил Петков и коментира протестите против зеления сертификат пред сградата на Народното събрание.

Още по темата
Вицепремиерът посочи, че не вижда смисъл да се среща с представители на протестиращите, тъй като те искат среща с премиера Кирил Петков, когото тя замества за времето на неговата карантина.

"Искат лична среща с премиера, могат да я получат след като той излезе от карантина в петък", посочи Калина Константинова.

"Аз съм заместник, който подписва, за да може чисто административно процесите да вървят. Той води комуникация и в момента, не се е скрил от никого. Няма някакво ниво на спешност, че да не може се да изчака два дни, докато могат да се видят физически", допълни тя.

"Партия "Възраждане" е парламентарно представена партия, така че те имат място на масата на вземане на решения. Форма на диалог за тях съществува", посочи Константинова за организаторите на протеста от най-малката парламентарна група.

Както е известно, представители на протестиращите срещу зеления сертификат бяха допуснати този следобед в сградата на Министерството на здравеопазването за среща с министър Асена Сербезова.

Протестът им започна в 12.00 часа пред Народното събрание, с основен организатор партия "Възраждане". Той трябва да приключи до 18 часа.

На няколко пъти се стигна до напрежение между гражданите и служителите на реда пред Народното събрание. Протестиращи се опитаха да влязат в сградата на парламента, но не бяха допуснати.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
18
 
! Отговори
Алоо преди 2 години
Времето за преговори изтече! Хората са на улицата.
48
0
 
1
 
! Отговори
Ми гледам те тва: преди 2 години
https://youtu.be/gvzpu0Q9RTUИ колегите по биология и физика викат дай да правим колаборативен урок и всеки да разгледа човешкото око според своята сфера, аз от перспективна и оптична гледна точка. И аз викам ок - ще превърна една класна стая в камера обскура. И целия урок имаше експерти, директори, гости и документиран Ама кога и къде ваш Мишо го е правил не знам!
47
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хубава е
46
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Наивно младо моме, ти не знаеш ДС и мутри всякакви какви похвати имат... ще ви отнесат като сви-ня блажен вестник, малко само да поддадете!
45
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Премахнете сертификатите, дайте им свобода. Който иска да спазва сертификатите. Бизнесът "Сам да си преценя"...............Безсмислено е да се спори с глуппаци.
44
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е оня с юмручето и другият с дамаджаната
43
3
 
17
 
! Отговори
Оставка! преди 2 години
Според мен трябва да подадат оставка незабавно и да се проведат нови избори. Ясно се вижда, че българите не харесват протестърската власт.
42
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Приветствала с хиляди полицаи, платени от НАС. Приветствам, означава да не се пазиш. От къде ги изкарват тези мазни и неадекватни усмивки
41
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Марш в канада калинке
40
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Лаврентий БерияТо правителството само се дестабилизира, мой човек като вдигна двойни цените на всичко. Сами сте си виновни!
39
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Калинка,калинка ,калинка мая.Оставка мутри
38
13
 
4
 
! Отговори
Лаврентий Берия преди 2 години
Лошото е че светлото желание на протеста за премахване на зеленият сертификат е повод за отклоняване на вниманието и в дъното на това събитие стои Бойко, ДПС и компания. Не че не съм за махането на зеленият сертификат, но Борисов хитро използва тази възможност за дестбилизиране на правителството, защото се страхува даа не се сменят магистратите и прокурорите в съдебната ни система и да не вземат да го осъдят на затвор. Ще е голямо щастие за народа :)
37
0
 
2
 
! Отговори
Остави: преди 2 години
Колко съм обиден аз - няма да пусна наркоман на хероин да представя българската култура и изкуство на един от световните форуми!Така мисля аз - а какво мисли Атанасов по тоя въпрос е съвсееем неизвестно за мен!Същото това момче е отговорно за хор бодра облачна смяна, ама не такъв какъвто трябваше да бъде!
36
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заплахите са от ДПС и ГЕРБ , защото бизнесът им е отрязан!!!А Проратурата обслужва ДПС и ГЕРБ.....- КТБ- Осемте Джуджета- Иванова от кв. Младост- Кюлчетата- Автомагистрали - няма известен получател( все още) , но има известен "ПОРЪЧИТЕЛ" на тези обществени поръчки! Поръчителя е част от СХЕМАТА, защото не е упражнил никакъв контрол!и т.н.....
35
0
 
4
 
! Отговори
Кучетата преди 2 години
Си лаят - кервана си върви, нали Калинке-Малинке?!
34
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
oooo, не се е скрил естествено... само е в карантина хахаххахахахах
33
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е лъжа.Кирил Петков не е премиер ,а кукла на главния виновник за кризата в страната,Радев.Да протестират пред президентството!
32
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо го гледах по Нова, направо заекваше, развалиха му рахатлъка на челяка.......хахахахаха :))) Сложиха го за премиер от ДС и ония понеже не знае какво да направи, почна да лъже като дърт ци*анин, единствено е запомнил за сертификатите и ваксинките, нещо като Славчо, дето пръв приоритет му беше да праща маке на Луната......хахахахаха :))) Требва специално лечебно заведение за политичари, те са по зле и от простолюдието :))
31
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Калинке, хубава и умна си, но КОЙ ти натресе за съветник онова кокошкарско мафиотче Васил Величков?!?!?
30
1
 
2
 
! Отговори
ууу преди 2 години
До Анонимен Ти от кои си, от елита *** парашутисти?