Нямало стъпки към адаптиране на здравната система към новите реалности

Кризата се управлявала с овехтяла организация и нови планове
18
Нямало стъпки към адаптиране на здравната система към новите реалности
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Големият проблем на тези две години е, че не видяхме стъпки, така че да се промени, да се адаптира здравната система към новите реалности. Това мнение изрази пред БНР д-р Станимир Хасърджиев, генерален директор на Националната пациентска организация.

Опитваме се с овехтяла организация на здравеопазването и чрез нови планове да оправим нещата, заяви Станимир Хасърджиев.

Още по темата

„Истината е, че здравеопазването се нуждае от коренна, дълбока реформа, която да започне тук, сега и веднага“, смята той.

„Кризата я овладяваме с нови заповеди, които се спускат и създават впечатление за хаос, че никой в държавата не знае какво се прави“, изтъкна Станимир Хасърджиев.

Той потвърди, че тенденцията в момента е да се слагат предимно бустерни дози. Известно увеличаване на броя ваксинирани се е наблюдавало след въвеждането на зеления сертификат, но то не е било достатъчно.
Много неща в здравната ни система изплуваха по време на тази огромна здравна, икономическа и обществена криза. Агресията се обостря, коментира Хасърджиев случая с конфликта между лекар от Русенско и Венцислав Ангелов – Чикагото, заради поставена ваксина.

Осъждаме агресията - менталната и вербална агресия, която някои оказват – и противници, и подкрепящи ваксините, подчерта Станимир Хасърджиев.

Относно работната група към премиера, в която да се обсъждат противоепидемичните мерки, която включва и критици на тези мерки, Хасърджиев заяви, че в нея  трябва да има не само медицински експерти, а и представители на граждански организации, защото колкото и да са ни добри медицинските специалисти, те трудно ще направят обществени кампании.

„Продължаваме да не разбираме защо хората не се ваксинират. Продължаваме да не искаме да ги чуем тези, които не се ваксинират и това ще ни помогне отново да катастрофираме челно всеки опит да повишим ваксинационното покритие, докато не разберем къде се корени този проблем. И не започнем да разговаряме въобще с хората в България, не само с тези, които искат или не искат да бъдат ваксинирани“, посочи той.
 


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Алооо преди 3 месеца
Хаха да, вие оставете нещо на самотек 15 години и ей го резултата.
15
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Здравната система идеално се е адаптирала да открадне вкараните в нея през последните 2г милиарди лв. Сградите тънат в мизерия, отношение към пациента на места е кръгла 0. Краде се безобразно. Отиваш на преглед с направление- на повечето места гледат така все едно си отишъл на безплатен преглед. Докато няма промяна в морала и културата няма да има напредък. Да си лекар е преди всичко призвание.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Бързо ваксохолиците на опашка. Главният ви държавен здравен инспектор Кунчо Бустера мисли за вашето здраве! Неее той не участва в проекта CORDS на Рокфелер Институт, долна лъжа. Само помагал там за без пари и за вашето добруване. И изобщо "нямал нищо общо с фундиране" от загрижените Рокфелери. И изобщо не си призна в МЗ на срещата с Възраждане на 12 януари. И оня Симидчиев и той се загрижил за вас, да ви спаси с инжекция. Неее той пък няма нищо общо с Глаксо Смит и Клайн. Просто ви обича.
13
1
 
2
 
! Отговори
Mdaa.. преди 3 месеца
преди 10 години ви дадох решение прототип в ръцете. никой не ми обърна внимание. България е 10 години назад.. както всеки знае. zapazi . bg !
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Вие продължавайте да не се ваксинирате , пък после се чудите защото системата гръмнала.
11
6
 
1
 
! Отговори
Бay преди 3 месеца
До Ха-ха! до Бау мне ... Консултирахме се с лекари от големите университети не с Фейсбук и Петя-фризиорката. :D
10
2
 
11
 
! Отговори
Ха-ха! до Бау преди 3 месеца
По-лековерни хора от ваксърите има ли? Казват им: Ела и си инжектирай ей тая боза и те безропотно навиват ръкав. Няма въпроси, няма мисъл. Вервайте ми!
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Има има всеки със лична здравна карта и всичко да пише вътре и издаване и на касов бон за всяка манипулация и проблема е решен така е в белите държави
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Кученце, кога ще схванеш, че вагоните с книги не са собственост на ваксърите.
7
7
 
3
 
! Отговори
Бay преди 3 месеца
До 5 ама с това от главата нали? Високо образован и висококвалифициран? :D
6
1
 
7
 
! Отговори
А стига бе преди 3 месеца
Тоя откри най-накрая истината: Продължаваме да не искаме да ги чуем тези, които не се ваксинират. Това да не е правописна грешка.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Благодаря, достатъчно вадя!
4
6
 
1
 
! Отговори
Бay преди 3 месеца
До 3 надявам се вадиш доста пари с това нещо в главата ти. :D
3
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не, Бау, защото имат нещо в главата и го използват. Иначе, Хасърджиев е прав за системата.
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Новите реалности в здравеопазването, са като старите. Гоите на бунището. Арийците обслужени по пълна програма.
1
10
 
1
 
! Отговори
Бay преди 3 месеца
"Продължаваме да не разбираме защо хората не се ваксинират." Защото вярват на всичко.