Румен Радев: Политическата промяна е само първата крачка!

Държавният глава обеща да е президент на всички български граждани
Обновена: 22 яну 2022 13:26 | 22 яну 2022 11:30, Петя Славова
432

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Преди пет години за първи път приех строя на гвардията тук, пред катедралния храм и вечния огън. Помня лицата на много от вас. Надеждата ни бе обща и вие я възложихте на нас с госпожа Йотова. Първият мандат мина в изтощителна борба, но вие подновихте пакта на доверие".

Това каза държавният глава Румен Радев по време на церемонията по встъпване на длъжност за втория си мандат на площат "Свети Александър Невски" в столицата.

21 салюта ознаменуват събитието, гвардейският духов оркестър изпълни химна на България, а президентът постави венец.

Още по темата

Румен Радев заяви, че е работил за съединение, въпреки че са го обвинили в разединение. "Победихме с общи усилия. Извадихме обществото от апатията и върнахме на хората честните избори, а на парламента възможността да укрепи държавността, да пребори корупцията, да съживи демократичните институции. Народът се произнесе и знаем по кои принципи градим принципите си - за законост, справедливост, просветеност, за истинско развитие на България.

В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя. Ще устоявам суверенитета, закоността и справедливостта. Това е нашата дългосрочна и неотменна мисия. Политическата промяна е само първа крачка. Чакат ни нови изпитания и се надявам цялото ни политическо поколение да го осъзнава.

Хората потвърдиха пътя. От нас се иска да го положим. И когато мислим, че ни е най-трудно, нека не забравяме, че не са много държавите, съхранили своето име, вяра и език през вековете на историята. Ако днес България е една от тях, то е защото народът ни е осъзнал небоходимостта от единството на меч, дух и слово. Можем да постигнем целите си само, ако обществото остана единно в ролята си за реална промяна и напредък. Вярвам, че хилядолетната държава на духа е жива в България. И тя ще вдъхновява и очертава пътят ни напред.", заяви държавният глава.

Радев припомни, че в началото на предния си мандат е заявил, че не е важно колко ще бъде президент, а какъв президент ще бъде. "Това убеждение ме мотивираше и в най-трудните моменти да не правя компромиси с принципите си и да остана на страната на хората. Ще продължа да бъда президент на всички граждани, независимо от партийна принадлежност, етнос и религия, да устоявам правата и достойнството на своя народ. Заедно ще продължим да градим свободна, демократична просперираща и модерна България", завърши словото си президентът Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПОТНИК, БАЩА ТИ НЕ Е ЛИ ГАЗИЛ СКОРО ИНВАЛИДИ ПО КРЪСТОВИЩАТА?
217
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството на Радев взема нов дълг от 7.3 милиарда за една година (2022). Радев "бди". ДС "работи". Спете спокойно, българи. :))))
216
2
 
14
 
! Отговори
До 284 преди 2 години
"ГЛУПОСТИТЕ НИ" НАЙ - ЯСНО СЕ ВИЖДАТ В МАГАЗИНА. И В ИЗТЪНЕЛИТЕ НИ СПЕСТЯВАНИЯ.
215
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 284 "Сега си трайте,че глупостите ви,ни идват в повече!!!" Тепърва глупостите ще ви идват в повече, но няма да идват от тези, които не са гласували за Радев. :)))
214
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спомням си едно време в казармата основното беше да лъжеш и нищо да не си признаваш. Радев е израсъл в тази казарма и не очаквайте нищо добро от него. За пет години само воюваше с Борисов и нищо друго. Сега чегърта ГЕРБ и пак нищо друго. През това време неговите министри крадяха като за световно и цените са космически. България затъва и ни чакат още по тежки години.
213
2
 
14
 
! Отговори
Майна преди 2 години
Народът ни падна във вълчия капан на ДС от времето та Рашков.
212
3
 
7
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Радев,за теб гласуваха хора,които виждат промяна в изглаждане политическите проблеми с Русия и възстановяване на добри икономически и политически отношения с Велик Китай. Както ти,така и Петков правите точно обратното. Предупреждавам,че следващият протест няма да бъде контролируем и този път Народът ще Ви беси и гори. И изчисти Президентството от "гвардейци" турци,евреи и noмацu, защото като мине човек от там му смърди на окупация.
211
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяхме му "промяната" на тази мутра. Цените на абсолютно всичко се увеличават, а заплатите са същите.
210
2
 
11
 
! Отговори
До сядо Соци преди 2 години
И защо да ти слагам минус като си абсолютно прав!? ББ две основни грешки направи - Цветанов и Цачева. Явно нямаше коректив! Или не е слушал. Някой беше казал, че нарочно сал властта на Радев, защото така бил посъветван от ЕК - да не е цялата власт в него.
209
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За 5 години ква гуша е направил Рундьo :)
208
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бла,бла,бла!А иначе България потъна!
207
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отврат!Не го показвайте!Другарете са излишни!
206
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мутри и Крадци управляват България...................................Вече повече от 30 години.
205
2
 
12
 
! Отговори
А да видим...защо2 преди 2 години
На този и една думичка не му вярвам. 126 млн. ще платим за ремонти на руски самолети и др. ***. Все едно да харча пари за москвича ми ,който е превърнат на гълабарник при баба ми на село.
204
1
 
13
 
! Отговори
Рашков Дамаджаната преди 2 години
Абе, какво стана с онази пропаганда на Рашков, че имало 130 политици подслушвани при Борисов?Рашков Дамаджаната каза, че щял още в 45 НС да даде доказателствата, но не дойде на изслушването в комисията.Да не би тези подслушвания да са някаква политическа измишльотина ми е съмнението?
203
1
 
7
 
! Отговори
До 256 преди 2 години
Пише се Опря в кокала. Опря. И се счупи даже!
202
1
 
4
 
! Отговори
Трагедия преди 2 години
До Анонимен 256 . "Упря" ????? Ти автокоректор нямаш ли? За убиване са тези дето са ти дали диплом за завършено (ако имаш де) основно образование.
201
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
9 млрд лв е изхарчило правителството на Радев и Петков само за декември месец. Досега разумно обяснение за какво са отишли тези средства няма.
200
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До българинЗа да вкара други мутри във властта - Иво Прокопиев, Пламен Бобоков, Васил Божков, Баневи, Арабаджиеви и др.
199
0
 
5
 
! Отговори
До 256 преди 2 години
Едно е да искаш, друго - да можеш, а трето и четвърто - да го направиш.