Румен Радев: Политическата промяна е само първата крачка!

Държавният глава обеща да е президент на всички български граждани
Обновена: 22 яну 2022 13:26 | 22 яну 2022 11:30, Петя Славова
432

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Преди пет години за първи път приех строя на гвардията тук, пред катедралния храм и вечния огън. Помня лицата на много от вас. Надеждата ни бе обща и вие я възложихте на нас с госпожа Йотова. Първият мандат мина в изтощителна борба, но вие подновихте пакта на доверие".

Това каза държавният глава Румен Радев по време на церемонията по встъпване на длъжност за втория си мандат на площат "Свети Александър Невски" в столицата.

21 салюта ознаменуват събитието, гвардейският духов оркестър изпълни химна на България, а президентът постави венец.

Още по темата

Румен Радев заяви, че е работил за съединение, въпреки че са го обвинили в разединение. "Победихме с общи усилия. Извадихме обществото от апатията и върнахме на хората честните избори, а на парламента възможността да укрепи държавността, да пребори корупцията, да съживи демократичните институции. Народът се произнесе и знаем по кои принципи градим принципите си - за законост, справедливост, просветеност, за истинско развитие на България.

В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя. Ще устоявам суверенитета, закоността и справедливостта. Това е нашата дългосрочна и неотменна мисия. Политическата промяна е само първа крачка. Чакат ни нови изпитания и се надявам цялото ни политическо поколение да го осъзнава.

Хората потвърдиха пътя. От нас се иска да го положим. И когато мислим, че ни е най-трудно, нека не забравяме, че не са много държавите, съхранили своето име, вяра и език през вековете на историята. Ако днес България е една от тях, то е защото народът ни е осъзнал небоходимостта от единството на меч, дух и слово. Можем да постигнем целите си само, ако обществото остана единно в ролята си за реална промяна и напредък. Вярвам, че хилядолетната държава на духа е жива в България. И тя ще вдъхновява и очертава пътят ни напред.", заяви държавният глава.

Радев припомни, че в началото на предния си мандат е заявил, че не е важно колко ще бъде президент, а какъв президент ще бъде. "Това убеждение ме мотивираше и в най-трудните моменти да не правя компромиси с принципите си и да остана на страната на хората. Ще продължа да бъда президент на всички граждани, независимо от партийна принадлежност, етнос и религия, да устоявам правата и достойнството на своя народ. Заедно ще продължим да градим свободна, демократична просперираща и модерна България", завърши словото си президентът Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
0
 
9
 
! Отговори
Румбен преди 2 години
Беше с Русия,сега е натовец.Утре не се знае с кой ще е.Херо Мустафа му е наби вратът че Крим бил руски.Фурнаджийска лопата.
197
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма нищо променено освен цените , и новите лица на промяната на служебните кресла. Останалото си върви всичко по старому, на дело реформите спряха, няма намалене от тези 30 000 в администрацията, пенсионери си стоят на работа със заплата и пенсия в МВР и МО и другаде за държавна хранилка, съдебната система си и същата и пр а народа иска бърза промяна.
196
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президент избран с 26 % избирателна активност.
195
0
 
11
 
! Отговори
До 251 преди 2 години
С МАШИНЕН " ИЗБОР".
194
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До КостовС машините, колега, с машините!
193
0
 
15
 
! Отговори
Смятайте преди 2 години
СПЕСТЯВАНИЯТА ВИ В БАНКИТЕ, ако имате идобщо, ВЕЧЕ СА ИЗТЪНЕЛИ ПОНЕ НАПОЛОВИНА И ОЩЕ, И ОЩЕ ПОРАДИ ИНФЛАЦИЯТА И НАМАЛЕНАТА ПОКУПАТЕЛНА СПОСОБНОСТ. Това е Промяната!
192
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Президент Натовски Генерал,който сега ще защити Родината от посегателствата на Руските комунисти.Вече го виждам как лично като флагман води ескадрилата от изтребители Ф16 и громи Руските тенекии Миг над Черно Море.
191
0
 
13
 
! Отговори
Наблюдател2022г. преди 2 години
,,Единно в ролята си................" На думи....., но на практика.....!!!!!????Президент на БКП-БСП и ДСигурност от близкото ни минало.Добре, че сме в ЕС и НАТО.Иначе ще приличаме на Украйна, Армения,Казахстан, Грузия, Молдова и латиноамериканските д-ви.Как ви се струва а!!???Военен режим-подчинен на Москва.
190
0
 
22
 
! Отговори
Костов преди 2 години
Гледам повечето коментари са отрицателни. Как така е избран с 70%. Някой може ли да обясни.
189
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чорапа говори празни приказки.Ще го запомним само с това че свали Толупа от власт,най Големия вожд в историята на България.Една мафия се смени с друга.
188
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До българин "!Българите оцениха това!" Вашия "генерал" ви пусна по бързата писта за унищвжението ви като нация, тъй че сега "българите" са оценили това, но скоро няма да има кой да го оцени като българин. Виж, руснак, сърбин, турчин или "македонец" може.
187
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИДВА ВРЕМЕ ЩЕ ОЦЕЛЯВАТ САМО ТЕЗИ ДЕТО МОГАТ ДА ТЪРЧАТ СЛЕД ДЪРВЕНОТО РАЛО
186
0
 
13
 
! Отговори
Бррр преди 2 години
Политиката на 6% дефицит със сигурност ни отдалечава от Еврозоната. Радвайте се на завоя към Азия. Нали това искате?!
185
1
 
18
 
! Отговори
нн преди 2 години
Президент на всички граждани. Не е вярно, ало 1,5 милиона гласували за Вас г-н Президент, къде са 6 милиона. На 4 гласоподаватели 1 те е одобрил. От къде на къде ще манипулирате?
184
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страшна промяна, пак ще ни освобождават братушките.
183
1
 
19
 
! Отговори
Ццц преди 2 години
Старата ДС около Бойко Рашков ОВЛАДЯ ДЪРЖАВАТА. НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ТОВА.
182
1
 
18
 
! Отговори
Радев е Предател ! преди 2 години
Избран с фалшифицирани избори чрез манипулирани машини !
181
15
 
2
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Успех и късмет, господин президент! Гербаджиите толкова газ изпикаха, че може да напълнят газохранилищата на цяла Европа. Мъката герберастка няма край.
180
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Радев скоро ще пилотира Нидерландски изтребител Ф35 за ужас на хората от Бузлуджа.
179
2
 
15
 
! Отговори
Враг на народа преди 2 години
Дано по-скоро подаде оставка.