Румен Радев: Политическата промяна е само първата крачка!

Държавният глава обеща да е президент на всички български граждани
Обновена: 22 яну 2022 13:26 | 22 яну 2022 11:30, Петя Славова
432

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Преди пет години за първи път приех строя на гвардията тук, пред катедралния храм и вечния огън. Помня лицата на много от вас. Надеждата ни бе обща и вие я възложихте на нас с госпожа Йотова. Първият мандат мина в изтощителна борба, но вие подновихте пакта на доверие".

Това каза държавният глава Румен Радев по време на церемонията по встъпване на длъжност за втория си мандат на площат "Свети Александър Невски" в столицата.

21 салюта ознаменуват събитието, гвардейският духов оркестър изпълни химна на България, а президентът постави венец.

Още по темата

Румен Радев заяви, че е работил за съединение, въпреки че са го обвинили в разединение. "Победихме с общи усилия. Извадихме обществото от апатията и върнахме на хората честните избори, а на парламента възможността да укрепи държавността, да пребори корупцията, да съживи демократичните институции. Народът се произнесе и знаем по кои принципи градим принципите си - за законост, справедливост, просветеност, за истинско развитие на България.

В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя. Ще устоявам суверенитета, закоността и справедливостта. Това е нашата дългосрочна и неотменна мисия. Политическата промяна е само първа крачка. Чакат ни нови изпитания и се надявам цялото ни политическо поколение да го осъзнава.

Хората потвърдиха пътя. От нас се иска да го положим. И когато мислим, че ни е най-трудно, нека не забравяме, че не са много държавите, съхранили своето име, вяра и език през вековете на историята. Ако днес България е една от тях, то е защото народът ни е осъзнал небоходимостта от единството на меч, дух и слово. Можем да постигнем целите си само, ако обществото остана единно в ролята си за реална промяна и напредък. Вярвам, че хилядолетната държава на духа е жива в България. И тя ще вдъхновява и очертава пътят ни напред.", заяви държавният глава.

Радев припомни, че в началото на предния си мандат е заявил, че не е важно колко ще бъде президент, а какъв президент ще бъде. "Това убеждение ме мотивираше и в най-трудните моменти да не правя компромиси с принципите си и да остана на страната на хората. Ще продължа да бъда президент на всички граждани, независимо от партийна принадлежност, етнос и религия, да устоявам правата и достойнството на своя народ. Заедно ще продължим да градим свободна, демократична просперираща и модерна България", завърши словото си президентът Румен Радев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


432
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
158
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ТРЯБВАГлавният прокурор е с административни функции, образовай се малко.В затвора се вкарва с годни доказателства в съдаЗащо досега Бойко Рашков не представил нито едно годно доказателство стещу Гешев, Борисов, ГЕРБ и т.нНаучете се на първо и се ограмотете малко.Докато чакате Геше да падне инфлацията ще е вече 100 %, сега е само 30%.
157
2
 
13
 
! Отговори
Патриот преди 2 години
Радев ти си предател, предаде народа си, предаде македонските братя, въведе сегрегация на населението, агент си на американското посолство. Срам и позор за теб!
156
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Радев е най-скъпо платения лай.номет на света.
155
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Минимална заплата в ЕС - 1500 евро В Русия - 120 евро Радев ???????
154
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗАЩО ИМ ДАВАМЕ ТЕЗИ ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ НА ТИЯ КИЯЦИ ОТ ПРЕЗИДЕНСТВОТО И МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ?
153
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е обречен България е била и ще бъде винаги европейска страна Още 5 години Радев ще се пържи на огъня между Путин и ЕС и ще остане в историята като жалка негова *** А България винаги ще си остане в Европа
152
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Промяната е виждам като си отворя хладилника. Той става вътре все по аеродинамичен. Езък че 2 години трамбовахте жълтите павета. От тиква сега пък на клоуни.
151
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До МНЕНИЕВидяхме този дето разбута Бойко как се скри като дойде Възраждане пред НС. Защо смелчагата Радев не излезе да размаха малко юмрук.Защо не разбута протестиращите, а?Отговори ми на този въпрос?
150
1
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
Другаря Радев си е побъркан, друго обяснение няма.
149
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Да бе!ТОВА ДЕТО ГО НАПРАВИ БОРИСОВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ РАЗСЛЕДВАНО И ОСЪДЕНО. ТОЗИ МИЗЕРЕН КЛОУН ПОДРАЖАВАЩ НА ТОДОР ЖИВКОВ
148
1
 
14
 
! Отговори
Мии преди 2 години
ХЛЯБ И ЗРЕЛИЩА. ЗАСЕГА САМО ЗРЕЛИЩА.
147
18
 
1
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 2 години
Президента Радев има една Голяма Мисия , в следващите Месеци - да смени Гешев . Когато имаме Главен Прокурор , ще се отпуши Държавата и всички Партийци ще са в Затвора - ще се върне Ограбеното от Нас и Децата на България - ЕС , САЩ , Европа са зад нашия Президент в Борбата с Мафията ГЕРБ , СДС , ДПС , КНСБ , Подкрепа .
146
2
 
13
 
! Отговори
Да бе! преди 2 години
Това ,дето го направи Борисов, новите "политикани" ще разрушат за нула време , а няма да построят и една тухла !
145
2
 
9
 
! Отговори
Обективно преди 2 години
ЕЛЕМЕНТАРЕН Е ТОЗИ, КОЙТО НЕ ВЛИЗА В МАГАЗИН ЗА ХРАНИ И НЕ СИ ПЛАЩА САМ ТОКА. ТАКА НЯМА НУЖДА ДА СМЯТА ВЪОБЩЕ.
144
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога ще арестуват Бойко да го прекарат през площада и народа да го замеря с домати..
143
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако изборите бяха за ректор на Софийският университет , според вас кой щеше да ги спечели - Радев или Герджиков ? Отговорът е ясен нали ? Така че имаме президент който не става дори за ректор на университет
142
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ СТАВАТ БЕЗПЛАТНИ НО НЕ И ЗА ВНУЦИТЕ НА БОРИСОВ. ЗА ТЯХ СА ПЛАТЕНИ ЗАЩОТО ДЯДО ИМ НИ ВЗЕМАШЕ ПАРИТЕ 10 ГОДИНИ.
141
2
 
7
 
! Отговори
Ъхъ ! преди 2 години
Оказва се , че не само ще ядем " дебелия" , а и гладния !
140
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕЛЕМЕНТАРЕН ЧОВЕК КАТО БОЙКО БОРИСОВ
139
2
 
11
 
! Отговори
Мда бе преди 2 години
Направихте не крачка, а скок..... назад, с такива като Рашков напред !