Баровете не затвориха в 22 ч., опашки се извиха пред дискотеките

Собствениците на ресторанти и клубове бойкотираха ограниченията
261

Десетки заведения в София останаха отворени и след 22 часа в първата вечер с ограничения, въведени срещу разпространението на коронавируса. Въпреки че противоепидемичният щаб разпореди заведения, кина и театри да работят с до 50% от капацитета си и не по-късно от 22 часа, собствениците на ресторанти и клубове единодушно обявиха, че бойкотират ограниченията.
Още по темата

Здравните власти засилиха контрола.  Общо четири екипа на РЗИ проверяваха за спазването на мерките в София.
Без изненада за никого, от първите пет заведения, които посетиха проверяващите снощи, четири не спазиха ограниченията и останаха отворени и след 22 часа. Пред една от столичните дискотеки дори се изви опашка от чакащи да влязат.

Санкциите за неспазването на мерките за физически лица варират от 300 до 1 000 лв., а за юридически започват от 500 лв. и могат да достигнат до 2000 лв.

"Съставен е акт за заведението. Има два вида актове, съставят се на физическо и на юридическо лице", уточниха от РЗИ.

"Институциите си вършат работата, спазва се всичко, носят се маски. Провериха и кухнята. Спазени са всички мерки и норми по заповедта, освен работното време", заяви председателят на БАЗ Ричард Алибегов пред Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: меркизаведения
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
86
3
 
17
 
! Отговори
сокол преди 2 години
Дискотека=дрога..затова са опашките..
85
5
 
15
 
! Отговори
Оставка! преди 2 години
Всички смъртни случай са от предишният вариант. От Омикрон практически в болница няма нито един. Всеки ден смъртните случай намаляват. Очаквам до седмица - две смъртните случай да се сведат само до починали С ковид а НЕ ОТ ковид.Ама нали Канадеца изпълнява стриктно заповедите от Горе!!!А как се надявахме най-после да имаме мислещи и независими управници!Жалко, отново излъгани излъгани сме, не само по тази тема ...
84
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами нека си работят аз проблем не виждам. Грип като всеки друг. Само да им спрат супсидиите.
83
2
 
12
 
! Отговори
Бай Тошо преди 2 години
Искахте демокрация и син град(демек син сити) и така превърнахте студентски град във веpтеп. Ха да ви е честито и кой е скача и червен, ха-ха-ха
82
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно е много важно така наречените дискотеки( а те всъщност са чалготеки) да работят и да има тълпи от желаещи да влизат всяка вечер. Тотална деградация на последните поколения, от която ще берем плодове много скоро. Щракането с пръсти под ритъма на ориенталска музика-напред към просперитета на държавата!
81
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Управляващите мoшеници умишлено не реагират адекватно на фактите от статистиката за това кои са потенциалните жертви на вируса.. Явно имат интерес от смъртта на пенсионерите...
80
3
 
19
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Мерките многократно доказаха, че са неефективни и доведоха след себеси много пасиви.Живото доказателство са затворените държави с близо 80% ваксинирани хора.
79
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Иван Шопа 67 не всеки може да си слага сам системи , да си бие инжекции , или пък има апарат за кислород
78
5
 
6
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Защо да затварят заведенията? Колко умряха от грип вчера, за един приятел питам ...
77
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия дето работим, плащаме данъци и спазваме правилата трябва да плащаме помощи на тия дето цял живот крият обороти, данъци, плащат всичко под масата, НО не спазват и никакви правила. На заведение нема да ми стъпи крака повече никога, баничка нема да си купя вече.
76
6
 
12
 
! Отговори
ззз преди 2 години
За рекордно кратко време за нашата история "Канадеца" успя да настрои всички с/у себе си! Ако днес бяха изборите можеше да не са и втори! Дано все пак Тиквата да не се върне на бял кон, че тогава вЕрно вече нямам идея ...
75
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жертвите на вируса в 90% от случаите са старци със сериозни заболявания. Мафията от политици и корумпирани медици да бяха ваксинирали тях (ако изобщо тези препарати вършат работата) вместо да тормозят всички останали...
74
3
 
5
 
! Отговори
Иван Шопа преди 2 години
До Анонимен 74 Добре айде сложи още 500 с пневноминия, значи за другите 4500 се точат яко кинти
73
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако тези измислени мерки действаха някъде по света... нямаше да има стотици хиляди заразени в големите държави... В САЩ близо половин милион за вчера и 2600 жертви... В Европа също е подобно.
72
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Цял свят започва да отваря вече" - Света изобщо не се пазеше. Боцкаха се и боледуваха. В момента 80% от западняците са с антитела. Защо им е да затварят?
71
2
 
4
 
! Отговори
До 70 преди 2 години
Пропуснали са и сблъсъците в Бурунди,протестите в Северозападна Гваделупа,и инфлацията в Хаити.
70
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи у бара и ресторанта не може,а у кауфланд и влаковете,рейсовете може да са набута навалица за която не важат правилата на барове,молове и ресторанти.
69
11
 
17
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Тотален бойкот и до седмица всички мерки падат!
68
3
 
22
 
! Отговори
Брадван преди 2 години
Дискотеката е най-долнопробното забавление което може да съществува, особенно в беге варианта. Трябва таксите и разрешителните за такива места да струват майка си и баща си и също да бъдат на не по малко от 2 км от училище или университет. По този начин ще се ограничи вредното им влияние върху подрастващия матрял.
67
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Инспектор"На проверяващите не им се ходи на проверки след 22 часа. И тяхната не е лесна.Имат семейства" - Да си сменят рабтоата, тогава ...