Разнобой в коалицията? ПП и ДБ не харесват идеята за форсмажор

Депутатите не били запознати с предложението
73
Разнобой в коалицията? ПП и ДБ не харесват идеята за форсмажор
Снимка: БГНЕС

Лансираната от вицепремиера и министър на икономиката Корнелия Нинова идея за обявяване на форсмажор по всички междуфирмени договори заради с войната в Украйна, не се хареса на ПП и ДБ.

Още по темата
Според Александър Ракшиев от ПП това не е най-доброто решение за ситуацията.

"Все още няма нищо официално, за да дадем официална позиция на партията. Не мисля, че е отделено достатъчно време да се прецени от всички страни. Това е едно решение, за което трябва да се отдели време“, коментира той.

Лидерът на ДБ Христо Иванов призна, че подобна мярка не е била обсъждана, а според него е и прекалено радикална.

"Очевидно има проблем в изплащането на фирмите, но в Министерството на финансите се разработват мерки в това отношение. От тази гледна точка такава радикална мярка, която нито е обсъдена, нито ние намираме за обоснована. Не я намираме за нещо уместно на този етап и й се противопоставяме", посочи той.

Иванов смята, че има други инструменти, които не създават толкова стрес.

"Обявяването на такива радикални мерки, без обсъждане, без много внимателна оценка, се създава усещане за напрежение", призна той.

От "Възраждане" също се противопоставиха на идеята на Нинова.

"Държавата ни е във форсмажор вече 32 години. Смятаме, че това предложение е нещо отчаяно и няма да помогне на икономиката", отсече лидерът на партията Костадин Костадинов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези хрантутници ,търтеи до кога ще са милионери,крадлви м*три и няма да са наказани и осъдени от крадените европейски пари отпускащи и още други далавери или кога ще вършат същественна работа а не да им слушаме театралните изпълненея еи простотиите всеки ден
34
3
 
16
 
! Отговори
Предсрочни избори преди 2 години
Искам да мина, за да ви напомня, че ние сме пак там, откъде тръгнахме преди няколко месеца, инак Мустафа се потруди наистина да сглоби българският сфинкс от орел, рак и щука, ама не е на сполука
33
3
 
13
 
! Отговори
охааа преди 2 години
форсмажор крадене само това чака кака нина че и олекнаха малко сметките , сега форс и мажор яко после форс глад и празни сметки щото май им се вижда края а и тя едва ли ще има вече място в прламента давай како давай 5,6 форсмажора и в масква
32
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна глупост на БСП е тоя форсмажор, това е въвеждане на военно положение без да сме във война. Поне да беше въвела като Зеленски който отмени всички видове данъци и въведе един единствен данък 2% данък върху оборота за всички фирми. Време е да се сложи край на тая проруска коалиция и да се проведат нови избори. Не съм гласувал за Путин за да ми налагат БСП и ИТН русофилщините си.
31
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ане, вие там в парламента, ме знаете ли, че Корнелия де стъпи все гърми и се разваля. И тя ли играе за новата партийка на румбата. Новата матрьошка.
30
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четириглавата змия са заети само с войната в Украйна и помощ за бежанците,отпадането на зеления сертификат и другите проблеми са на заден план.
29
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Риба се лови в мътна вода, далаверимпекса продаде зърното и олиото, следва криза с бензина и газа. Есента щебъдете едно овчо стадо набодено с 15 валентната нова вакса на Модерна, а криза ще има от тока до краставиците. Ум ще ви зайде какво ви се пече от вашите господари на запад, солидно подкрепени от безрдониците от БКП и чужденците кричо, *** и сие...
28
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очевидно е, че се завихря икономически антициклон в Европа и Света. Сега ако е малко рано да се вземат мерки, след 2-3 седмици ще е вече късно! Което изглежда радикално сега, ще е безкрайно закъсняло след месец......... Не ви е виновна Нинова! Дерзайте, дами и господа!
27
2
 
16
 
! Отговори
Нямам думи! преди 2 години
Корнелия явно одобрява "постиженията" на руменгечевската икономическа школа през 1995-1996 г., когато той призова предприятията да не се издължават към банките. Всички знаем какъв беше резултатът. Сега няма да има фалирали банки, но ще има фалирали фирми, растеж на безработицата, ръст на социалните плащания и т.н. и т.н. Но БСП едно си знае, едно си бае, винаги обаче на наш гръб.
26
2
 
13
 
! Отговори
sofeto преди 2 години
Тея избраните в паламенто, правителство, президенто, са точно копие на тези от селата и градовете дето ги избраха!
25
3
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Цялата коалиция барабар с Рундю си е форсмажор. Разбиха държавата за 1 година.
24
4
 
24
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Ами те "Форсмажорите" винаги са били част от политиката на РеМеДето от "Позитано 20", още помним Форсмажорните прояви на фалирали банки, инфлации, икономически кризи и трапове като тези в Белене и Цанков камък където се погребваха парите на българският данъкоплатец ... проблемът е че сега тези генератори на Форсмажорини обстоятелства пак са в коалиционното правителство на радевите калиники и както винаги това е твърде лош знак за България и не вещае нищо добро ... !!!
23
3
 
19
 
! Отговори
= преди 2 години
Ако влезе в сила слабо умното предложение на крад.ливата корнела ще настъпи тотален хаос в строителството. Всички строителни фирми,които са продали апартаменти и офиси на граждани и фирми,без акт 15 ще рекетират клиентите си на законово основание.Имотите купени на зелено ще поскъпнат мощно и стотици хиляди ще пропищят.БСП е ретроградна партия която може само да пречи,краде и предаделства в полза на русия.Въпрос на кратко време е да съсипе и това правителство
22
4
 
8
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Безпорно - дб и пп са готови да вкарат дьржавата в фалит жалко, че и вьзраждане показаха кои са
21
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Извинете, коалицията може да е сложна и с много недостатъци, но е в пъти по-добре от крадците на герб, турците на дпс и руските проводници от възраждане.
20
0
 
6
 
! Отговори
L. преди 2 години
Е, хубу де, нека е форс-минор.
19
1
 
23
 
! Отговори
aa1830 преди 2 години
Всяка седмица нова изненада от тая. Все е контра, все настрани дърпа, само тя с обратно мнение, само тя мисли за народа. Изключително нелицеприятен човек, за съжаление вицепремиер.
18
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ако ми беше ученик и 3 нямаше да му пиша.
17
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Позитанковците бавно и полека изчезват от сцената. Дойдат ли на власт, започва мизерията и разсипията.
16
2
 
26
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ей на това му се вика истинска "ПРОМЯНА" :)))) Спират се всякакви помощи и изплащания към фирмите, но инфлацията както каза евреина Лорер ще се успокои към края на годината :)))) И е била само към 8%, но мисля това да не го коментирам, защото дори и коментиращите тук комунисти и антибойковисти виждат по собствения си гръб дали е 8% или 50%