Адвокат Менков: Петков не може да е свидетел само с факти от "Гугъл"

Действията на Петков и Рашков са престъпление, заяви той
19 мар 2022 08:34, Александър Попов
275
Адвокат Менков: Петков не може да е свидетел само с факти от "Гугъл"
Снимка: БГНЕС

"Пресконференцията на Петков и Рашков по тъмни доби е парадоксален начин да представиш пред медиите доказателства за собствената си престъпна дейност. Всичко, което вършат премиерът и вътрешният министър представлява престъпление по Наказателно-процесуалния кодекс", заяви адвокат Менко Менков пред bTV, който защитава лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, пиара му Севдалина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов.

Според адвокат Менко Менков тълкуванието на случая и пресконференцията, дадена късно в петък от Кирил Петков и Бойко Рашков имат само едно тълкувание - министър-председателят обвинява независимата прокуратурата, че не е изпълнила желанието му да бъде задържан бившият министър-председател Бойко Борисов.

Адвокат Менков съобщи, че в понеделник ще депозира жалба пред прокуратурата за извършено длъжностно престъпление.

Още по темата
Прокуратурата ще прецени дали има достатъчно данни да образува досъдебно производство, каза още той.

Според него „изключителният скандал”, който министър-председателят забърка с Лаура Кьовеши ще има своите последствия. Европейската прокуратурата с този казус изобщо не се занимава. Това са спекулации и лъжи, категоричен е Менков.

„Кирил Петков и Бойко Рашков очакват европейската прокуратура да задържи този, който те искат да бъде задържан. Европейските делегирани прокурори нямат правомощия да извършват такива разследвания, това са спекулации и лъжи“, каза още Менков.

Според адвоката на Борисов Кирил Петков и Бойко Рашков събрали на среща разследващите полицаи по случая.

"Още сутринта, когато Петков пусна пост какво се очаква във връзка с арестувания Бойко Борисов, той казва – сега ще видим дали прокуратурата ще застане на страната на българския народ. Ако прокуратурата беше в изпълнителната власт, ние нямаше да сме в това предаване", заяви адвокатът.

„Петков сам е изявил желание да бъде разпитан като свидетел. Той не може да бъде свидетел, защото свидетел е този, който е възприел факти и обстоятелства, а той ги е възприел чрез „Гугъл“, каза Менков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Определено България е изпуснала лудите от психиатрията. Съвсем е абдикирала от болните хора, които вярват на скалъпени снимки и фалшиви новини. Всеки по-грамотен човек с компютър може да изфабрикува тонове злато в шкафчета, пистолети, танкове и грамотности. Но само един глупав и неграмотен човек може да вярва на подобна глупост.
154
7
 
20
 
! Отговори
Марин преди 2 години
Киро е изкарал следването си в Хрвард с четене от гъгъл, а Рашков е завършил в България по партийна линия без стандартен прием в универистета. Знаем как някои са взимали висше по време на социалистическа България.
153
19
 
11
 
! Отговори
Абе лаховци преди 2 години
А това, че Горанов кара крадена кола нищо ли е???? А кюлчета, пачките за, които очите на прокуратурата остават затворени!?
152
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да Ви имам доказателствата - празни листове, сигнал от БОЕЦ - (партенката на Божков), свидетелство на Киро истината от Google.С тези доказателства и за кокошка няма да можете да осъдите някой.
151
7
 
21
 
! Отговори
Анализ преди 2 години
ПРАВИТЕЛСТВОТО НА КИРЧО ДЕ.БИ.ЛА. СЕ ПРОВАЛИ С ТЯСЪК!!! ОСТАВКА!!!
150
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само *** може да помогне на шайката измамници от ПП, БСП и другите *** от Възраждане и Атака.Той е вашата истина, пътят и живота. Надявате се да станем като Украйна за да дойдат и да Ви "освободят".
149
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали беше злоупотреба с евросредства и под ръководството на европрокуратурата... Накрая стана изнудване на нашия бос бащицата Божков, под акцията на ДС ченгето Чашков. Филмът не бил шведски, ами съветски. Смешници тотални! Пълна и тотална неадекватност, колосална! ОСТАВКА! Не искам да живея в тази деградирала (западнала) държава.
148
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какъвто и да е гражданина Божков,докато няма присъда,то той не е престъпник,за разлика от екс министър Председателя Борисов в Чехия.Така че единият вече е в рецидив а другият е просто свидетел на престъпление.Няма нищо неясно. Такива са фактите.
147
15
 
8
 
! Отговори
Тангра преди 2 години
Няма прокурор който да повдигне обвинение на коза ностра.Това значи смъртна присъда за целият им род.Трябва да се наемат италиянски съдии и прокурори.Наште да ходят да берат ягоди за друго не стават
146
5
 
21
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Просто кирчо може всичко, щом вече наруши и създаде прецедент с Конституцията на България като министър в служебната Хунта на фигуранта, защо да не може да си служи с доказателства от Фейсбук, Гугъл, твърденията на хора от Женския пазар, или пък с тези на избягали от правосъдието престъпници...От пледуарията на чашкоФ вчера научихме, че всъщност е внесен един протокол с който се заявява че започва разследване с/у Борисов и ГЕРБ, а доказателства тепърва ще се събират, но присъдата вече е издадена
145
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Bulgaria today - Justice Google Evidence, Welcome to Judge Dredd.
144
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оказа се , че Просто Киро и Рашков Клозета са адвокати на Черепа и плещят брътвежите на Черепа !!!! Срамно е ! Този, Просто Киро , е начело на държавата ? Не! Той е слуга
143
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито Киро ще падне, нито Рашков. Гражданите за европейско развитие на Бойко да не се превъзбуждат излишно.
142
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки гражданин,станал свидетел на престъпление е длъжен да уведоми държ.органи а и всеки граж.Съдия,когато в Гр.Дело има достатъчно данни за престъпление,трябва да уведомиПрокуратуратаДаже когато обществото бъде скандализирано от изнесени от разследващи журналисти факти за престъпление,Прокуратурата може да се самосезира и да образува преписка по изнесените факти и ако установи престъпни деяния е длъжна да образува Нак. Дело съгл.Н.П.К и привлича отговорните за деяниятаМоже и по частна жалба.
141
5
 
2
 
! Отговори
Да чум КОЙ преди 2 години
Адвоката да го прибират по същия закон гласуван от мутрите на ГЕРБ за 24 часа и двамата Прокурори също за съучастие.
140
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо, вие приключихте, бе момче! Ходи се обяснявай у канадата!!! ОСТАВКА смешници!!! Тука трябват хора стопки! На Кьовеши топките са по-големи от твоите, ако въобще имаш! Сбогом!!!
139
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не се интересувам от политика, но този фарс с арестите от страна на това жалко и безполезно правителство , което превръща страната ни в милиционерска държава , втрещи хората.
138
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По глупав министър - председател няма как да имаме в следващите 1000 години.Тоя би и Бойко .Трябваше моментално да си подадат оставката.Това е началото на края на тези смешници.
137
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз искам да свидетелствам с факти от Гугъл срещу пРезидента Радев за национално предателство на интересите на Бълргария на Русия официално обявила България за враг.
136
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И така, бате Бойко беше пуснат на свобода. Тези, които поръчаха ареста му, станаха смешни. Сега, ако има капка достойнство, адашът му Рашков трябва да подаде оставка. А Просто Киро остана с пръст в rъз. Страшно му се искаше да блесне като герой, дори и като свидетел се писа, но стана за смях! За пореден път. Оставка Киро, некадърник такъв!

403 Forbidden

Forbidden

You don't have permission to access this resource.Server unable to read htaccess file, denying access to be safe