Адвокат Менков: Петков не може да е свидетел само с факти от "Гугъл"

Действията на Петков и Рашков са престъпление, заяви той
19 мар 2022 08:34, Александър Попов
275
Адвокат Менков: Петков не може да е свидетел само с факти от "Гугъл"
Снимка: БГНЕС

"Пресконференцията на Петков и Рашков по тъмни доби е парадоксален начин да представиш пред медиите доказателства за собствената си престъпна дейност. Всичко, което вършат премиерът и вътрешният министър представлява престъпление по Наказателно-процесуалния кодекс", заяви адвокат Менко Менков пред bTV, който защитава лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, пиара му Севдалина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов.

Според адвокат Менко Менков тълкуванието на случая и пресконференцията, дадена късно в петък от Кирил Петков и Бойко Рашков имат само едно тълкувание - министър-председателят обвинява независимата прокуратурата, че не е изпълнила желанието му да бъде задържан бившият министър-председател Бойко Борисов.

Адвокат Менков съобщи, че в понеделник ще депозира жалба пред прокуратурата за извършено длъжностно престъпление.

Още по темата
Прокуратурата ще прецени дали има достатъчно данни да образува досъдебно производство, каза още той.

Според него „изключителният скандал”, който министър-председателят забърка с Лаура Кьовеши ще има своите последствия. Европейската прокуратурата с този казус изобщо не се занимава. Това са спекулации и лъжи, категоричен е Менков.

„Кирил Петков и Бойко Рашков очакват европейската прокуратура да задържи този, който те искат да бъде задържан. Европейските делегирани прокурори нямат правомощия да извършват такива разследвания, това са спекулации и лъжи“, каза още Менков.

Според адвоката на Борисов Кирил Петков и Бойко Рашков събрали на среща разследващите полицаи по случая.

"Още сутринта, когато Петков пусна пост какво се очаква във връзка с арестувания Бойко Борисов, той казва – сега ще видим дали прокуратурата ще застане на страната на българския народ. Ако прокуратурата беше в изпълнителната власт, ние нямаше да сме в това предаване", заяви адвокатът.

„Петков сам е изявил желание да бъде разпитан като свидетел. Той не може да бъде свидетел, защото свидетел е този, който е възприел факти и обстоятелства, а той ги е възприел чрез „Гугъл“, каза Менков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя голем невряг ...че получи инфаркт )
14
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ха ха 9 Гешев никой не може да го мръдне от поста му поне до края на 2026 г. Избран е 2019 и е с 7 г. мандат. Честито на печелившите, а на народа кураж през 2026-7 ще има нов тираж.
13
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бръкни в тоя нет и виж че в Торонто и Отава има мнооооого блокове. Е, не са панелни, но толкова са могли, толкова са наравили.
12
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
10, в канада нямат блокове, имат къщи
11
5
 
10
 
! Отговори
това е нищо!!! преди 2 години
До АнонименГледам БНТ и не мога да си спомня по-голям бардак:МадамВ и доц.Стойчо абсолютно подпомагани от Амбриажа на Кошлуков преминават всякакви граници.
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Менков, какво говориш? Обвиняваш гугъл в лъжа??? Недей бе човек, ще ни го спрат, а по-добра търсачка няма!
9
6
 
29
 
! Отговори
Ванката преди 2 години
Адвокатът се е объркал. Разбира се, че може. За Петков всичко е като детска игра. Той в момента си играе на премиер, както преди си е играел с децата пред блока.
8
10
 
8
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Менчо, скоро *** и цялата шайка извън полицията ще лежите в затвора.
7
3
 
7
 
! Отговори
Киро Лицемера преди 2 години
НЕЕЕЕЕЕЕЕ!!!!! НЕ МОЖЕ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ДА СПЕЧЕЛЯТ!!!!! ЩЕ ВИ СЪДЯ ВСИЧКИТЕ!!!!!
6
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха ха в Канада май е така! Четат Гуглето и вкарват в затвора! Който чете Гугъл обвинява, а на който ми го четат е обвиняем! Това е правото за простокирието!
5
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаха, адвокат Марков кажете си го черно на бяло. Руския мутро агент Борисов няма да бъде съден в България защото прокуратурата е на ръчно управление от Кремъл !!!
4
20
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това, което изчете снощи прокуратурата, беше по-скоро защитна адвокатска пледоария, написана от адвоката на Борисов, отколкото анализ от прокуратурата.
3
10
 
33
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Харард се оказа По-Зле и от Завършилите УНСС!
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свидетелите на Фейсбук!
1
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЗЛОУПОТРЕБА С ВЛАСТ = 20 Г ЗАТВОР, ЛЪЖЕСВИДЕТЕЛСТВАНЕ = 3 Г, СПЛАШВАНЕ = 5 Г, ДОКУМЕНТНА ИЗМАМА = 8 Г, НАГЛАСЯВАНЕ НА ИЗБОРИ = ДОЖИВОТ ИЛИ ВЪЖЕТО