Адвокат Менков: Петков не може да е свидетел само с факти от "Гугъл"

Действията на Петков и Рашков са престъпление, заяви той
19 мар 2022 08:34, Александър Попов
275
Адвокат Менков: Петков не може да е свидетел само с факти от "Гугъл"
Снимка: БГНЕС

"Пресконференцията на Петков и Рашков по тъмни доби е парадоксален начин да представиш пред медиите доказателства за собствената си престъпна дейност. Всичко, което вършат премиерът и вътрешният министър представлява престъпление по Наказателно-процесуалния кодекс", заяви адвокат Менко Менков пред bTV, който защитава лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, пиара му Севдалина Арнаудова и бившия финансов министър Владислав Горанов.

Според адвокат Менко Менков тълкуванието на случая и пресконференцията, дадена късно в петък от Кирил Петков и Бойко Рашков имат само едно тълкувание - министър-председателят обвинява независимата прокуратурата, че не е изпълнила желанието му да бъде задържан бившият министър-председател Бойко Борисов.

Адвокат Менков съобщи, че в понеделник ще депозира жалба пред прокуратурата за извършено длъжностно престъпление.

Още по темата
Прокуратурата ще прецени дали има достатъчно данни да образува досъдебно производство, каза още той.

Според него „изключителният скандал”, който министър-председателят забърка с Лаура Кьовеши ще има своите последствия. Европейската прокуратурата с този казус изобщо не се занимава. Това са спекулации и лъжи, категоричен е Менков.

„Кирил Петков и Бойко Рашков очакват европейската прокуратура да задържи този, който те искат да бъде задържан. Европейските делегирани прокурори нямат правомощия да извършват такива разследвания, това са спекулации и лъжи“, каза още Менков.

Според адвоката на Борисов Кирил Петков и Бойко Рашков събрали на среща разследващите полицаи по случая.

"Още сутринта, когато Петков пусна пост какво се очаква във връзка с арестувания Бойко Борисов, той казва – сега ще видим дали прокуратурата ще застане на страната на българския народ. Ако прокуратурата беше в изпълнителната власт, ние нямаше да сме в това предаване", заяви адвокатът.

„Петков сам е изявил желание да бъде разпитан като свидетел. Той не може да бъде свидетел, защото свидетел е този, който е възприел факти и обстоятелства, а той ги е възприел чрез „Гугъл“, каза Менков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
175
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато децата пораснат стават не държавни а морални обвинители на родителите си за техните нещастия.Така било е от векове,така е и сега,така ще е и за в бъдеще.Моралният съдник на делата ти,е свързан с теб кръвно и е най-безкомпромисен в оценката си за теб.Неговата присъда е най-тежка и най-болезнена,защото идва от сърцето му.
174
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Целта на ареста беше съвсем друга.
173
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Менко :)
172
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Децата с времето порастват и съзряват.След като станат пълнолетни граждани и дееспособни започват да съзнават причините за своите неволи и започват да задават въпроса,ЗАЩО?Тогава волно или неволно излиза истината.Няма нищо скрито под небето,когато има все още живи хора пострадали от престъпно поведение на други хора.Нищо ново под слънцето.С времето нещата излизат наяве.
171
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
РОВИХА НА БАЦЕ ЧЕКМЕДЖЕТАТА ГРЪЦКИТЕ ОСТРОВИ ИСПАНСКИТЕ КЪЩИ И ОПАААА ОТКРИХА ЧЕ АКО ПРОДЪЛЖАВАТ ДА РОВЯТ ТАМ ЩЕ ОТКРИЯТ НОВИ ТРИ ИМОТА НА ПЕДЕРАШКОВ, КОЙТО ИМА ЗА НЯМА ЕДНА ГОДИНА ОЩЕ ТРИ- И РЕШИХА ДА БЪДАТ АДВОКАТИ НА ЧЕРЕПА ЗА КОЙТО ДЕПАРТАМЕНТА НА САЩ ПРЕЗ 2005 Г КАЗВА- УЧАСТВА В ПРИВАТИЗАЦИОННИ ИЗМАМИ, РЕКЕТ, НАСИЛИЕ, ПРАНЕ НА ПАРИ, СЪЗДАВАНЕ НА ПРЕСТЪПНИ СХЕМИ
170
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какво да каже Менков, трябва да лъже за да отърве баце турмата
169
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе, не можел- еми на- можел и СЛАГАМЕ НАШИ ХОРА И ТВА Е! ТЕ ТАКОВА ПРОСТО НИЩО СМЕ НЯМА ЛИ.
168
4
 
17
 
! Отговори
Акъл ! преди 2 години
Сложихме да ни управлява една крастава жаба , която е крякала покрай Харвард и сега ще си теглим последствията ! Имаме поговорка : " Тръгни подир бръмбар, да те заведе до л.айно "! " 80-те % " българи тръгнаха подир юмручето на бръмбара Румен Гадев и естествено дойдоха до л.айното ! Ха сега яжте го !
167
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баш па на тебе ще ти дава "генетичен материал". Аман от глyпaци!
166
3
 
10
 
! Отговори
Копипасте преди 2 години
До Истината е,Вярно! Не може Рашков да е толкова..., но злобата и мерака му са безмерни! Някой лекинко му е врътнал манивелата и хоп! А на него малко му трябва, защото той е като Трабантче - пали от четвърт оборот!
165
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов може да бъде задължен да даде генетичен материал за доказване на бащинство.Това ще докаже,истина ли е или не е, слухът за детето на плеймейтката,бивша собственичка на имотите и луксозния автобил регистриран на нейно име в Барселона.И ще е доказатлство за невинност или вина,особено ако плеймейтката е била и непълнолетна по време на бремеността и раждането на детето и,и съобразно предходния период от време.
164
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е кво очаквате от един патологичен лъжец. Както е тръгнал, така ще върви. Много българи са заслепени от злоба и мъст и вярват на всяка въдица. Е сега ни готвят следващата въдица, дано вече сме си научили урока. Доверие на приказки, на хилене и на стари комун ета вече да няма. Една лустрация, макар и късно, ще има голяма полза.
163
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още първата вечер се видя че е кьорфишек. Вече си мисля че рошко играе с баце. Друга логична връзка не виждам.
162
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е не е възможно Киро и Ко да са толкова зле с разума.
161
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокуратурата в Барселона е установила,че лица притежаващи луксозни имоти в града и търговски обекти и скъпи автомобили,не са разполагали с достатъчно средства за да ги придобият и че тези лица са свързани с бивш мин.Председател на България.Това е заключението в доклада на Испанската Прокуроратура но в Българската все още го превеждат от испански на български.Забележете,че не става дума за древен език,който може да се тълкува а за официален език на Държава в ЕС.
160
2
 
10
 
! Отговори
Бате буци преди 2 години
Баце чакаме те да оправяш дьржавата която честните строшиха
159
3
 
17
 
! Отговори
Истината е , преди 2 години
...че Кирето си го сложиха на пързалката, и то тези, които си го назначиха! Не може Рашков да е чак толкова ***, че да пробутва абсолютен кьорфишек! Освен ако алкохола вече има трайни последствия!
158
7
 
1
 
! Отговори
…Тези преди 2 години
Жалк, че не сме нормална държава да и дадът по 200години
157
14
 
8
 
! Отговори
мххх преди 2 години
И тоз Менко започна да раздава присъди по телевизията и да обяснява кое е престъпление и кое не е. Очаквам всеки момент е Цеката да вземе отношение и да подаде жалба до прокуратурата, която автоматично ще се окаже с достатъчно данни за престъпления и Главния прокурор да предприеме действия срещу всички които са му неудобни и не са от ГЕПП.
156
8
 
11
 
! Отговори
Иван преди 2 години
Затвор за това крадливо племе.Стотици осъдиха държавата за неправомерни арести по негово управление сега реве.