Никола Минчев: Арестите бяха извършени законно и демократично

Има институционален спор между МВР и прокуратурата, смята шефът на НС
19 мар 2022 17:54, Анисия Иванова
161
Никола Минчев: Арестите бяха извършени законно и демократично
Снимка: БГНЕС

Арестите бяха извършени по законов и демократичен начин. Това заяви председателят на парламента Никола Минчев пред "Дарик", коментирайки задържането в четвъртък на лидера на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов.

Според Минчев при акцията на МВР, в рамките на която заедно с Борисов бяха задържани за 24 часа пиарът му Севдалина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов, полицаите са действали професионално и без да търсят показност. Тримата задържани излязоха от ареста на следващия ден, а от държавното обвинение посочиха, че няма достатъчно данни за привличането им към наказателна отговорност.

Още по темата

„Получава се институционален спор между МВР и прокуратурата. Факт е, че се натрупаха доста години, в които прокуратурата не убеждава обществото, че полага усилия да разследва сигнали, когато те касаят бившите управляващи“, смята Минчев.

„Прокуратурата не може да убеди обществото, че е добросъвестна в своите усилия в разследването. МВР извърши конкретни действия по неотложност, което е съвсем законова процедура на Наказателно-процесуалния кодекс. Извърши я по един, биха казал, разумен начин. Трябва да отчетем, че в акцията, проведена в четвъртък, нямаше абсолютно никаква показност. Нямаше натъртване върху факта, че се касае за арест на видни политически фигури“, посочи още председателят на парламента.

Според Минчев няма и причинно-следствена връзка между посещението на министъра на отбраната на САЩ у нас Лойд Остин и провелата се полицейска акция. Не стои на дневен ред изпращането на военна помощ от България в Украйна, увери отново той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ТОЗИ ИНДИВИД ЗНАЕ ЛИ ЧЕ ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ НЕ ТРАБВА ДА СЕ МЕСИ И ПРИТИСКА НЕЗАВИСИМАТА СЪДЕБНА СИСТЕМА- ДА ОТВОРИ ГУГЪЛ И ДА НАБЕРЕ И ПРОЧЕТЕ СТАНДАРТИ ЗА НЕЗАВИСИМА СЪДЕБНА СИСТЕМА НАПИСАНИ ОТ ВСС.
133
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"МВР извърши конкретни действия по неотложност, което е съвсем законова процедура на Наказателно-процесуалния кодекс." Тоя е бил адвокат???? Процедурата е ЗАКОНОВА, НО ТРЯБВА ДА ИМА ОПРЕДЕЛЕНИ ОБСТОЯТЕЛСТВА, КОИТО ДА Я ОПРАВДАВАТ, ЗАЩОТО САМА ПО СЕБЕ СИ ТЯ Е ИЗВЪНРЕДНА ПРОЦЕДУРА за задържане, а не обичайна практика. Такива обстоятелства ЛИПСВАТ, тъй че проблема не е в законността на процедурата, а дали е имало ОСНОВАНИЯ за нейното прилагане. Липсата на такива означава ЗЛОУПОТРЕБА!
132
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баба Шехерезада е впрегнала абсолютно цялата си банда :))) това съвсем не значи, че връзнаглата лелка пак нема да иде зад решетките барабар с вожда си :) а баба Менда е пропяла :) това чуйте ли го, тролчета? :)
131
5
 
2
 
! Отговори
До SHEFA преди 2 години
Ай надухте ни главите с цената на това олио бре! Къпете ли се с олио? Кво го правите толкова? За цигари колко даваш?
130
2
 
16
 
! Отговори
Аз преди 2 години
При ГЕРБ само Бойко беше глупав,всички други бяха много в час.При ПП всички са глупави.Колкото повече се задържат на власт ,толкова по зле ще става.
129
1
 
24
 
! Отговори
За тези преди 2 години
Които са гласували за ПП.Е, виждали ли сте по-глуповати и бездарни личности.Не ви ли се иска да хванете единия и да ударите другия.Друг път гласувате мислете тъпун-гери
128
0
 
12
 
! Отговори
Геро преди 2 години
Приготвяйте хоровата капела и оркестъра с цигулки,гъдулки,дюдюци и фишеци и започнете репетиции за посрещане на черепа спесента за Петко воевода. През 90-те се говореше масово ,че с9лед време бандитите ще ни управляват. Е,това време дойде.
127
1
 
15
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
А НЕ Е ЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ЧЕ НЕ ПРЕДПРИЕМАТ НИКАКВИ МЕРКИ ЗА ЦЕНАТА НА ОЛИОТО?-НИНОВА ВИ КАЗА -ИМА ОЛИО ДА ЗАЛЕЕМ ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ-А ТЕ ТРАЯТ.-ТАЗИ ДЪРЖАВА ДА НЕ ВИЕ БАЩИНИЯ БЕ?
126
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Демократично", в смисъл "народно", като от Народния съд. Минджев сам не знае какви ги плещи. ОСТАВКА!
125
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
милиционер предател милиционер предател
124
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
900 usa boici za nula vreme ste vi izmetat tez deputatski kitki.
123
2
 
21
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
БОЖКОВ ВЕЧЕ ЯСНО ЗАЯВИ ЧЕ УПРАВЛЯВА БЪЛГАРИЯ КИРО РАШКОВ КОЙ ВИ Е КАЗАЛ ЧЕ СТЕ ВЕЧНИ НА ТЕЗИ ПОСТОВЕ НЕЗАБАВНА ОСТАВКА НАЗНАЧЕНИТЕ С ВЕНЕЦУЕЛСКИТЕ МАШИНИ
122
18
 
3
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Прокуратурата умря преди 14 години. Тя е мъртвото родено от тиквата. Изпраща крадци да ограбват гражданите и след това, казва, че нямало доказателства и отказва образуване на досъдебното производство. Това не е само за високите етажи. Това е от високите етажи до най_ниските етажи. Това е г,е,ш,е,ф,т,у,р,а!
121
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
startira partizanska saprotiva.
120
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя е време да си скъса юридическата диплома както е минал изцяло на гугъл
119
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До защо: Не знам от името на кой говори, ама Баце говореше от името на Господ :D. А и нон-стоп се снимаше с икони, или за да изглежда по-миловиден или с надежда да му бъдат опростени греховете. Може и двете. Пълен психар.
118
3
 
26
 
! Отговори
Защо преди 2 години
Не знам защо този господин говори от името на обществото ? И не само той ! Огромна част от обществото не е на неговото мнение! Сигурно е обаче че те като власт си служат с лъжи и манипулации! За това вече има доста факти !
117
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тролчета, колко ви плащат гробавите тартори на коментар? Просто си хабят крадените пари, а вие скоро ще се преориентирате
116
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази миишка е Председател на НС. Държавата е банановаа република. Вижте какви плъховее хрантутим с по над 10 000 лева заплата и за капак им плащаме да ги охранява НСО.
115
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама тия глyпaци още ли не са си подали оставките! ОСТАВКА!