Никола Минчев: Арестите бяха извършени законно и демократично

Има институционален спор между МВР и прокуратурата, смята шефът на НС
19 мар 2022 17:54, Анисия Иванова
161
Никола Минчев: Арестите бяха извършени законно и демократично
Снимка: БГНЕС

Арестите бяха извършени по законов и демократичен начин. Това заяви председателят на парламента Никола Минчев пред "Дарик", коментирайки задържането в четвъртък на лидера на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов.

Според Минчев при акцията на МВР, в рамките на която заедно с Борисов бяха задържани за 24 часа пиарът му Севдалина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов, полицаите са действали професионално и без да търсят показност. Тримата задържани излязоха от ареста на следващия ден, а от държавното обвинение посочиха, че няма достатъчно данни за привличането им към наказателна отговорност.

Още по темата

„Получава се институционален спор между МВР и прокуратурата. Факт е, че се натрупаха доста години, в които прокуратурата не убеждава обществото, че полага усилия да разследва сигнали, когато те касаят бившите управляващи“, смята Минчев.

„Прокуратурата не може да убеди обществото, че е добросъвестна в своите усилия в разследването. МВР извърши конкретни действия по неотложност, което е съвсем законова процедура на Наказателно-процесуалния кодекс. Извърши я по един, биха казал, разумен начин. Трябва да отчетем, че в акцията, проведена в четвъртък, нямаше абсолютно никаква показност. Нямаше натъртване върху факта, че се касае за арест на видни политически фигури“, посочи още председателят на парламента.

Според Минчев няма и причинно-следствена връзка между посещението на министъра на отбраната на САЩ у нас Лойд Остин и провелата се полицейска акция. Не стои на дневен ред изпращането на военна помощ от България в Украйна, увери отново той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков, адвокатът на Божков, се разправя с враговете на клиента си, а Кирето зяпа като изоглавено.
53
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Реалист Румънзите са представили доказателства, а нашите - скалъпени свидетелски показания на бегали бандити и чужденци. Има разлика.
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То добре ,но имали вирус за парламент ,всички без маски
51
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Може, да е законен, но станахте за смях. Толкова ли нямаше за други неща, да се повдигнат обвинения?Точно с Черепа ли, трябваше да се заиграва те? Мисля, че нарочно го направихте. Гарван, гарвану око не вади. Явно, продължаваме с цирка от 89г та до днес. За 24 часа, можете всичките да ги заключите, ама не искате. Всеки българин, знае кои са престъпниците поименно!
50
15
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
В Румъния са осъдил ефективно над 1100политици,в това число президент и премиери,а тук престъпниците ги закрилят прокурори,начело с каскета.
49
12
 
7
 
! Отговори
Mopcku_ преди 2 години
Важно е винету да го дават по телевизора. Затова реве. А пропо дали видя бъдещето в тия 24-часа? Това го чака до края на дните му
48
6
 
5
 
! Отговори
Прав е преди 2 години
Щеше им се на хората и Бойко в 5 сутринта да го измъкнат от леглото , да го проснат на земята и да викат с автомати срещу него "Ти си истински престъпник". Иска ни се, ама няма , в колата и ни маха, никакво шоу, май наистина сме в Европа вече.
47
9
 
7
 
! Отговори
ааа не бе преди 2 години
Много правилно, но Буци си обича да мрънкя!
46
9
 
9
 
! Отговори
Пич преди 2 години
Тоест, на Саркози могат да му държат сметка? Ама на Баце не могат? Щото това не е демократично?
45
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо си е червен. Хората погрешно смятат, че той действа про-Путински под въздейстието на Радев, но това не е вярно. Той си е червен московец, както и Асен Василев. Харвард е само за фасада, а американците просто ги използва, за да му подкрепят шизофреничното правителство. Няма да се учудя, ако се е цанил да поработва за руснаците.
44
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е като да влязат увас и да те оберат, за да разберат дали имаш нещо нелегално вкъщи... Като да съборят инвалид от инвалидната му количка, за да разберат дали се преструва на инвалид...
43
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баце се разхождаше, като шеф на 7-мо с ръце в джобовете. Полицайте притичкваха около него, отваряха му вратите и само подметките не му излизаха. Нищо общо с кметицата на младост, която я дэлържаха над 10 часа с прангите на улицата, а после водейки я за медицински преглед беше окована, сато Ханибал Лектър с вериги и на краката.
42
1
 
12
 
! Отговори
хм преди 2 години
само не знам защо тази новина е в секцията Войната в Украйна ....
41
2
 
12
 
! Отговори
Преценки преди 2 години
Не, търсили са нещо да препишат от Плана за възстановяване
40
6
 
6
 
! Отговори
Др жмел преди 2 години
"некой ден ще ме изберат и милиони микроби ще умрат". Тепърва от Барселона ще има поздрави. Хелоийн дойде по-рано. Тик-так тикви... Хо хо
39
5
 
10
 
! Отговори
Миньор преди 2 години
Тоя е пълен ***. Да си се прибира в Перник и да не е стъпил повече тук
38
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На последния брифинг Кирчо за пръв път не се усмихваше.
37
9
 
5
 
! Отговори
Набийте си в главите преди 2 години
В България се изтезават и Екзекутират хора от милиции близки до Борисов и Гешев и няма кой да ни спре!................................ Юлиян Борисов Георгиев шеф на Пернишката мафия!
36
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не думай да не стане нещо с баце и да кажат отровил се е нещо
35
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е какво да каже детето, нали трябва да защити своите.