Никола Минчев: Арестите бяха извършени законно и демократично

Има институционален спор между МВР и прокуратурата, смята шефът на НС
19 мар 2022 17:54, Анисия Иванова
161
Никола Минчев: Арестите бяха извършени законно и демократично
Снимка: БГНЕС

Арестите бяха извършени по законов и демократичен начин. Това заяви председателят на парламента Никола Минчев пред "Дарик", коментирайки задържането в четвъртък на лидера на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов.

Според Минчев при акцията на МВР, в рамките на която заедно с Борисов бяха задържани за 24 часа пиарът му Севдалина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов, полицаите са действали професионално и без да търсят показност. Тримата задържани излязоха от ареста на следващия ден, а от държавното обвинение посочиха, че няма достатъчно данни за привличането им към наказателна отговорност.

Още по темата

„Получава се институционален спор между МВР и прокуратурата. Факт е, че се натрупаха доста години, в които прокуратурата не убеждава обществото, че полага усилия да разследва сигнали, когато те касаят бившите управляващи“, смята Минчев.

„Прокуратурата не може да убеди обществото, че е добросъвестна в своите усилия в разследването. МВР извърши конкретни действия по неотложност, което е съвсем законова процедура на Наказателно-процесуалния кодекс. Извърши я по един, биха казал, разумен начин. Трябва да отчетем, че в акцията, проведена в четвъртък, нямаше абсолютно никаква показност. Нямаше натъртване върху факта, че се касае за арест на видни политически фигури“, посочи още председателят на парламента.

Според Минчев няма и причинно-следствена връзка между посещението на министъра на отбраната на САЩ у нас Лойд Остин и провелата се полицейска акция. Не стои на дневен ред изпращането на военна помощ от България в Украйна, увери отново той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
15
 
3
 
! Отговори
Др. Жмел преди 2 години
Началото на края на тиквите, сикаджии те и цялата ***! Много гной ще изтече
13
2
 
24
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
***. Тогава защо ги пуснахте?
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кучетата си лаят,керванът си върви :) съвсем нормално
11
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия от ПП са като Путин. 50 юристи, адвокати изразиха категорично мнение, че законът е нарушен по ред причини - те викат - всичко е законно и по правилата. Путин също така настоява, че съвсем законно се намират войските му в Украйна. Просто диктаторите смятат, че са последната инстанция, а правилата са за другите.
10
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
publikuvaite fakti, dokazatelstva, argumenti. ako na vasha strana e istinata, zasto se strahuvate ot prozrachnost v bg medii pred bg narod suveren?!
9
2
 
27
 
! Отговори
абе преди 2 години
николайчо , кажи нещо за олиото .
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя па Минчев какъв се явява, хахаха.
7
11
 
6
 
! Отговори
Бате Бойко... преди 2 години
Започва да събира опит зад решетките
6
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дам, между другото законите са от времето на герб. Жалко само, че ги пуснаха.
5
9
 
2
 
! Отговори
Ама как преди 2 години
Наплашиха Владко,Шехерезада-копанарката и Бацето
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ili prozrachna rabota na bg admin slugite v elektronnite darjavni bg saitove, darjavni medii ili tejki nakazatelni sankcii i spirame plastane na bg danaci, zaplati na bg admin personala i nezabavno uvolnenie ot darjavna rabota bez pravo na rabota v darjavni administracii pojizneno.
3
3
 
25
 
! Отговори
Баце към Минчев преди 2 години
Абе Коле..абе Минчев...ела да ми ГО преместиш от левия в десни крачол ,че нещо ръцете ми са вързани законно и демократично от МиВиРеТо....
2
3
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жестоко се изложихте с кьорфишек арест и обвинения.
1
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Председателя на парламента определя този цирк като законен. Браво