Никола Минчев: Арестите бяха извършени законно и демократично

Има институционален спор между МВР и прокуратурата, смята шефът на НС
19 мар 2022 17:54, Анисия Иванова
161
Никола Минчев: Арестите бяха извършени законно и демократично
Снимка: БГНЕС

Арестите бяха извършени по законов и демократичен начин. Това заяви председателят на парламента Никола Минчев пред "Дарик", коментирайки задържането в четвъртък на лидера на ГЕРБ и бивш министър-председател Бойко Борисов.

Според Минчев при акцията на МВР, в рамките на която заедно с Борисов бяха задържани за 24 часа пиарът му Севдалина Арнаудова и бившият финансов министър Владислав Горанов, полицаите са действали професионално и без да търсят показност. Тримата задържани излязоха от ареста на следващия ден, а от държавното обвинение посочиха, че няма достатъчно данни за привличането им към наказателна отговорност.

Още по темата

„Получава се институционален спор между МВР и прокуратурата. Факт е, че се натрупаха доста години, в които прокуратурата не убеждава обществото, че полага усилия да разследва сигнали, когато те касаят бившите управляващи“, смята Минчев.

„Прокуратурата не може да убеди обществото, че е добросъвестна в своите усилия в разследването. МВР извърши конкретни действия по неотложност, което е съвсем законова процедура на Наказателно-процесуалния кодекс. Извърши я по един, биха казал, разумен начин. Трябва да отчетем, че в акцията, проведена в четвъртък, нямаше абсолютно никаква показност. Нямаше натъртване върху факта, че се касае за арест на видни политически фигури“, посочи още председателят на парламента.

Според Минчев няма и причинно-следствена връзка между посещението на министъра на отбраната на САЩ у нас Лойд Остин и провелата се полицейска акция. Не стои на дневен ред изпращането на военна помощ от България в Украйна, увери отново той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое налага тази неотложност? Или Киро издаде заповед за арести късно вечерта, за да не могат потърпевшите да обжалват и да бъдат до часове? По неотложност късно вечерта, за да ги задържат 24 часа, а след това да поискат още 72 часа.
113
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страх ли ви е герберчета? Нека ви е страх. Киро няма да падне, а много от вас ще лежат в затвора.
112
2
 
11
 
! Отговори
Rrrr преди 2 години
Вярно ли е, че Киро простото е лекуван от маниакално биполярно разстройство???
111
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демократичен арест хахаха тоя не го слуша главата.
110
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В ПП Продължаваме Поскъпването странно, но факт са събрани все хора нуждаещи се спешно от психиатрична помощ.
109
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ капитулират много скоро. Това, което им остана е да опитват да повлияват на общественото мнение. В момента обаче на тяхна страна са само пряко зависими от ГЕРБ, престъпници с висок риск да лежат в затвора и техните деца в младежката организация. Заблудени не останаха. Гербави, заличавайте следи, купувайте билети и се махайте.
108
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе, братя Галери няма ли да звъннат на Кирчо да му кажат, че са били изнудвани от Бойко Борисов и да дадат показания по Интернет? Да звъннат на Мая да им даде телефона на Кире.
107
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
grajdanski civilni aresti v doma na brashkov i maria rashkova, v sladkarnicata na linda po analogichen nachin. parvo obisk i aresti. posle sabirane na dokazatelstva.
106
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А пък МВР ни убеди, че може да събира качествени доказателства? Тия един фиш не могат да напишат без грешка.
105
1
 
11
 
! Отговори
15 преди 2 години
Много демокрация, а Рашков е достойна конкуренция на Цветанов. Много арести, много апартаменти.
104
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето какво значи прокуратурата да е монополист на обвинението. Дори и МВР не може да го вкара в съда без прокурор, а прокуратурата от КОЙ се държи. От човека на човека Иван Гешев. МАФИЯ! Оставка Гешев!
103
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ok. i vas taka ste arestuvame.
102
0
 
15
 
! Отговори
106 преди 2 години
*** за сведение означава Т-Ъ-П-И! Язък, че този и *** са юристи! Никой прокурор няма да повдигне обвинения на накого, ако няма доказателства, а не по медийни изрезки от Гугъл! Прокуратурата не им е виновна, че се *** и омазаха тотално! Това правителство вече няма хоризонт!
101
0
 
6
 
! Отговори
toti преди 2 години
Без война 30г се влачим по дъното ,а някой като *** плюскат и харчат народна пара за последно и така роба пак си е РОБ
100
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прокурорът пак спи!!!Тея ги искам арестувани още в понеделник!!!Да пишат обяснения как арестуват без прокурорска заповед!!!"Никой не е над закона!!!"
99
2
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Много тегло докара радев на бьлгарияС продьлжаваме подмяната
98
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Млади, *** и нагли са тези от ПП! Иизобщо не се усещат! Като почнем от Киро Простото, ***,а сега и този "председател" на НС! Скоро ще бъдете изметени некадърници!
97
0
 
17
 
! Отговори
Егати преди 2 години
...Наглеца! Първо не е законно, защото разследването не се е провело от следовател! Да не говорим ,че Премиер и Министър нямат право да се навират в следствие! Колкото за "демократично" , сигурно е нормално по късни доби ,пред децата, 24 часа да ги държиш в ареста и да проведеш някакъв разпит...последните десет минути! Тия всичките "невнятни" на Радев се надпреварват кой ще счупи нагломера!
96
12
 
1
 
! Отговори
Ванга преди 2 години
Ке станем от гробо да си приберем гешеф и бойко. Те ке умраааат
95
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
A, това щъркели ли са? Каза Винету. Ше ги види щъркелите от някой плесенясала килия. Видя къде ще изкара старините си