Бойко Рашков: Арестът на Бойко Борисов е закъснял с две години

Материалите от МВР някак си "потъват", казва той
20 мар 2022 20:50, Нели Христова
292
Бойко Рашков: Арестът на Бойко Борисов е закъснял с две години
Снимка: БГНЕС

"Нещата се развиват по реда на закона – каквото покажат фактите, с които се разполага, такова ще бъде и решението, което ще бъде взето. Материалите, които изпращаме към Прокуратурата, в много случаи, десетки, дори стотици, потъват в тази прокуратура. Особено в случаите, в които те касаят известни политически дейци от ГЕРБ". Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков в предаването "На фокус с Лора Крумова" по NOVA в коментар за задържането на експремиера Бойко Борисов.

"Когато обвинението прочете в един материал, който й е изпратен от МВР, известни имена, като например Борисов, Горанов и пиарката на Борисов, това заостря вниманието на прокуратурата и тя проявява изключително старание да постави така нещата, че МВР е извършило една незаконосъобразна дейност", категоричен е Рашков.

"От момента, в който аз съм министър, забелязах десетки, да не кажа стотици случаи, че материалите от МВР някак си „потъват“ в прокуратурата", каза още Рашков. Той обясни, че когато се изпращат материали във връзка с бивши управляващи, прокуратурата се стреми да бави нещата и потулват. Но това "потъване" на тези материали, по думите на Рашков, не потъват безследно.

"В задачата се пита каква е тази ярост, каква е тази съпротива от определени кръгове, които не желаят да се установи фактическата установка. Какво толкова е направило Министерство на вътрешните работи в лицето на Главна дирекция „Национална полиция”, които са се опитали за известен период от време да съберат информация в тази насока и ще продължат евентуално да събират, ако не бяха спрени брутално от Прокуратурата вчера?”, попита вътрешният министър.

На въпроса беше ли необходим арест и какво е очаквало МВР да намери при обиските в жилищата на Борисов, Горанов и Арнаудова, Рашков отговори така: „Един известен човек, който тези дни взе отношение по въпроса – Осман Октай се казва, дори каза, че арестът на Бойко Борисов е закъснял с две години. Много хора смятат, че арестът на Борисов трябва да се състои всеки петък”, каза Бойко Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
3
 
2
 
! Отговори
До факт преди 2 години
То пък, ако мислиш, че някой ще държи документи в дома си се лъжеш. Ясно, че да се изчистили. Просто такава е практиката. При дела се правят претърсвания, защото утре ще ги питаш пак ти, а защо не сте направили.
47
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Левски е казал - с пияни хора комитет не става.
46
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МВР съдеше при Туше, бая време мина оттогас...
45
1
 
9
 
! Отговори
чичо (джок)стамат преди 2 години
До Питащ КОГАТО ПОЛИЦИЯТА АРЕСТУВА И ПРАВИ ОБИСК В ДОМА НА ГРАЖДАНИН БЕЗ СЪОТВЕТНОТО РАЗРЕШЕНИЕ ОТ ПРОКУРОР ИЛИ СЪДИЯ .ТРЯБВА ДА УВЕДОМИ В 24 ЧАСА СРОК ОТ ЗАДЪРЖАНЕТО И ОБИСКА ПРОКУРАТУРАТА.ВЪЗ ОСНОВА НА СЪБРАНИТЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА ОТ ПОЛИЦИЯТА ПРОКУРОРА РЕШАВА ДАЛИ ДА ЗАДЪРЖИ ЛИЦЕТО ЗА ОЩЕ 72 ЧАСА,А ЗАДЪРЖАНЕ ПОД СТРАЖА СЕ РАЗРЕШАВА ОТ СЪДА.
44
2
 
8
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Нищо не са намерили, освен една кола на двора, където журналистите са я видяли. Колата и на пътя могат да я проверят
43
2
 
6
 
! Отговори
Герберски трол преди 2 години
До 31. Ама ние въобще не искаме да пада това правителство. Такова забавление е.
42
4
 
11
 
! Отговори
Ха ха преди 2 години
Ох сетих се за случея дето борисов заплашвал някакьв , че ще стане на суджук - рашков го расправяшеАко прокуратурата е прочела в обвинението канибал разбирам що е потънала преписката в коша за ***
41
4
 
4
 
! Отговори
И да преди 2 години
Но коя е мафия. Но, проблемът е, че тази мафия е работила с държавата. Плащала си е, а в момента, в който въпреки всичко иска да каже, че е плащала за опека на политици "независимата" прокуратура, не само мълчи, но се опитва да се прави на защитник на политици, които явно трябва да отговарят как така половин милиард не са събрани. Е това бе е ли длъжностно престъпление.
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече сред малоумната младеж е мода да е задържан за 24 часа, един вид е дисидент хипстър или както да е Там!
39
2
 
20
 
! Отговори
кир преди 2 години
Отявлен бандид е шеф на МВР . Това и в Африка го няма .
38
2
 
11
 
! Отговори
Не може да има преди 2 години
Обвиняем, преди прокуратурата да е повдигнала обвинение. Привлича се подозреваем. Не може да има правосъдие в страна, в която няма правоговор и правопис.
37
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИСКАТЕ ДА КАЖЕТЕ 12 ГОДИНИ?НО И ПРЕДИ ТОВА НЕ БЕШЕ ЦВЕТУЩА СТАТИСТИКАТА НА БГ-НАРОДА - ИЗЧЕЗВАШЕ ПОРАДИ ДЕМОГРАФСКО ПРЕСЕЛЕНИЕ,ВИСОКА ЗАБОЛЕВАЕМОСТ,СМЪРТНОСТ,НИСКА РАЖДАЕМОСТ,ЛИПСА НА ПРАВА ПРИ ЗЛОУПОТРЕБА ОТ МНОГОБРОЙНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ВЪВ ВСИЧКИ СЛОЕВЕ ОТ ОБЩЕСТВОТО/дисфункция на правосъдна с-*** за честните и българи/ и т.н.!32 г. СВЕТЪТ ГОВОРИ ЗА ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНОСТ И КОРУПЦИЯ В БГ И ДО СЕГА!БОРЕТЕ СЕ ХОРА,ВРЪЩАЙТЕ КОЛКОТО МОЖЕ ПОВЕЧЕ КРАДЕНИ МИЛИАРДИ,МИЛИОНИ И СПРЕТЕ ИЗЧЕЗВАНЕТО НА БГ!
36
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По времето на Бойко живота беше в пъти по добре , от както го няма Бойко е пълна анархия в държавата цените вървят на горе, трябва час по скоро изритаме Киро *** и на следващите избори да си върнем Бойко щото при него бяхме по добре! може и да крадеше и имаше и за хората инфлацията беше по ниска гените на храните и горивата бяха по евтини,! Като беше Бойко и с Русия в добри отношения
35
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До това 28 Не сме забравили Москов, гербав
34
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Май е време да връщаме Бойко на власт! Тия първенюта от Америка изпуснаха каиша над жадните за пари милионери и бизнесмени в България. Тия, имащи се за търговци, кучета, се възползват от гражданската война в Украйна и започнаха да си правят сметки на гърба на средната класа! По-добре да ме управлява хищен вълк от колкото да позволя на шепа *** да ми ръфат чаршафа!
33
4
 
21
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
А каква е тази твоя яростна фиксация в Борисов бе, Чашков? Ами ти лягаш и ставаш с него. Кошмари ли имаш или ***?
32
2
 
11
 
! Отговори
Реално преди 2 години
Към момента няма никакви доказателства и задържането е меко казано политически реваншизъм. Но, пак реално, не очаквайте при каквито и да е доказателства, точно с това ръководство на прокуратурата да се прави каквото и да е разследване спрямо ББ.Странно е , как Божков се кара с ББ. За една седмица В. Симеонов вкарва закон за забрана на хазарта. Приема се. След това прокуратурата юрка Божков, а през това време става ясно, че държавата е забравила уж случайно да си събере половин милиард данъци.
31
2
 
17
 
! Отговори
3737 преди 2 години
На това творение на природата трябва не само титлата доцент но и диплома за образование право да се отнемат. Всичко казано от него звучи така-една жена в трамная каза. И това е достатъчно доказателство. Не защитавам никой, не съм привърженик на ГЕРБ. Считам за крайно нужно вече да се спазват законите и са живеем с повече уважение един към друг. Стига с тази омраза. Който сее ветрове жъне бури!
30
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А твоят арест кога ще бъде?
29
1
 
8
 
! Отговори
Жиб. преди 2 години
Абре ***, щом най-важното ви доказателство е "сега, нали знаеш?", чий арест е закъснял тогава??!!