Бойко Рашков: Арестът на Бойко Борисов е закъснял с две години

Материалите от МВР някак си "потъват", казва той
20 мар 2022 20:50, Нели Христова
292
Бойко Рашков: Арестът на Бойко Борисов е закъснял с две години
Снимка: БГНЕС

"Нещата се развиват по реда на закона – каквото покажат фактите, с които се разполага, такова ще бъде и решението, което ще бъде взето. Материалите, които изпращаме към Прокуратурата, в много случаи, десетки, дори стотици, потъват в тази прокуратура. Особено в случаите, в които те касаят известни политически дейци от ГЕРБ". Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков в предаването "На фокус с Лора Крумова" по NOVA в коментар за задържането на експремиера Бойко Борисов.

"Когато обвинението прочете в един материал, който й е изпратен от МВР, известни имена, като например Борисов, Горанов и пиарката на Борисов, това заостря вниманието на прокуратурата и тя проявява изключително старание да постави така нещата, че МВР е извършило една незаконосъобразна дейност", категоричен е Рашков.

"От момента, в който аз съм министър, забелязах десетки, да не кажа стотици случаи, че материалите от МВР някак си „потъват“ в прокуратурата", каза още Рашков. Той обясни, че когато се изпращат материали във връзка с бивши управляващи, прокуратурата се стреми да бави нещата и потулват. Но това "потъване" на тези материали, по думите на Рашков, не потъват безследно.

"В задачата се пита каква е тази ярост, каква е тази съпротива от определени кръгове, които не желаят да се установи фактическата установка. Какво толкова е направило Министерство на вътрешните работи в лицето на Главна дирекция „Национална полиция”, които са се опитали за известен период от време да съберат информация в тази насока и ще продължат евентуално да събират, ако не бяха спрени брутално от Прокуратурата вчера?”, попита вътрешният министър.

На въпроса беше ли необходим арест и какво е очаквало МВР да намери при обиските в жилищата на Борисов, Горанов и Арнаудова, Рашков отговори така: „Един известен човек, който тези дни взе отношение по въпроса – Осман Октай се казва, дори каза, че арестът на Бойко Борисов е закъснял с две години. Много хора смятат, че арестът на Борисов трябва да се състои всеки петък”, каза Бойко Рашков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


292
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 25 Гербавите си мислите, че като сте 20 тррола под една статия и ще падне правителството :)
27
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арестуваните ме и мен, че след това да взема от Страсбург 189 хиляди лева!
26
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не е по темата, но само да попитам съпругът на Севдалина Арнаудова какво е работил преди да почне да управлява държавни компании?
25
3
 
21
 
! Отговори
това преди 2 години
пиянде е стам и позор за България .
24
8
 
10
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Рашков е на подчинение на мин председателя той няма вина , че му нареждат да тормози дребнаво борисов , предполагам и той скоро ще се отегли като гн янев и още много други
23
1
 
6
 
! Отговори
чичо (джок)стамат преди 2 години
До СлухарКажи къде е този камион и да тръгвам
22
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо ако не му махне главата до вторник е пътник и го знае много добре!!! Просто сега има конферентни разговори между Дондуков и Дубай
21
0
 
10
 
! Отговори
Наистина преди 2 години
Защо не искат да установят фактическата установка?
20
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българската прокуратура - най-добрият адвокат на мафията.
19
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тебе кога?При толкова много имоти с кои пари ги купи?Чакаш черепа да ти купи още едно апартаментче,за това го защитаваш толкова яростно!
18
29
 
12
 
! Отговори
Слухар преди 2 години
Зад Бойко Борисов стои огромна Криминална Групировка, според мафиота Дончо 59г. (бивш антитерорист) Борисов е несогаем защото разполагал с 1 камион пари, това са милиарди Евро!
17
2
 
27
 
! Отговори
Питащ преди 2 години
Няма ли някой да седне да обясни разликата между "привличане като обвиняем" и "повдигане на обвинение".."Привличането" се извършва от разследващ орган и е в началото на разследването, т.е. разсдледващия поличай от МВР е трябвало да "привлече като обвиняем" ББ и да започне разследване...вместо това изпраща материалите на прокуратурата за ... повдигане на обвинение...без да е имало разследване..и едните и другите ни правят на ***..
16
4
 
33
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Цяла година е негово бездействие на Рашков. И като го арестува. Е най големият му провал! Осноеателен е въпроса промяната лъжели в корпоративни размери?
15
5
 
34
 
! Отговори
Геш преди 2 години
Тоя го гледах по НОВА,каза че съгласуването на арестите с европейската прокарутура е измислица,кой я исмисли - Киро и Чашков.
14
9
 
34
 
! Отговори
Вьзмутен преди 2 години
Цените в магазина ежедневно растът вие се занимавате с борисовПри него тока и хляба бяха в пьти по евтини да не би да е плащал с кюлчета и евра сметките на потребителите или те са при вас щом изведньж така рязко живота поскьпнаНикога повече глас за вас от мен и семейството ми
13
14
 
11
 
! Отговори
истина е преди 2 години
Не с две ,а от преди 20 год. трябваше да е в затвора !!!
12
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко през 90те е лежал в затвора в Чехия
11
8
 
43
 
! Отговори
Стига бе, преди 2 години
...Този въобще ще отрезнее ли някога! Имало десетки, даже стотици сигнали??? Верно ли? Че то имаше и стотици "подслушвания", пък после назначените от вас хора в службите казаха, че такива няма! И въобще, какъв е този въздухар, който вместо да покаже сигурни доказателства , ми цитира ...Осман Октай ? Алкохолът не прощава...
10
7
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господин Рашков,Васил Божков как е чухте ли се днес закусил ли е добре??? Здрав ли е и и има ли нужда от нещо? Кога да очакваме официално посещение от вас и Кирил Петков в Дубай? Е за друго а да му занесете резачката за пурите?
9
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даже с повече