Петков: Корупцията може да бъде инструмент за Путин в страните на Балканите

Премиерът е обсъдил темата с президента на САЩ Джо Байдън
25 мар 2022 11:45, Нели Христова
246
Петков: Корупцията може да бъде инструмент за Путин в страните на Балканите
Снимка: БГНЕС

България подкрепя изцяло Украйна. Войната прави стабилността на Западните Балкани още по-значима, заяви в Брюксел премиерът Кирил Петков.

Днес продължава участието на българския министър-председател в редовното заседание на Европейския съвет.

Кирил Петков съобщи, че е разговарял с президента на САЩ Джо Байдън.

"Обсъдихме с Байдън как корупцията може да бъде инструмент за Путин в страните на Балканите. Оказва се, че не е само в България, това е инструмент, който Путин е използвал, за да реализира геополитическите си цели на Балканите", каза премиерът.

По думите му, акцент на лидерите в Брюксел ще бъде справяне с високите цени на електроенергията и елиминирането на руската газова зависимост. "Огромната ни цел е да се фокусираме върху цените на газа и горивата. Те директно влияят върху цените на тока, а от там до цената на хляба, олиото – всичко", заяви Кирил Петков.

Запитан за възможностите за втечнен газ, Петков каза, че именно гръцката връзка ще бъде свързана с Александруполис, откъдето ще може да купуваме и втечнен газ. Кирякос Мицотакис също се е заел, че това е основен проект, може би най-основният, между България и Гърция, каза Петков.

За голямото шествие в София в четвъртък вечер в подкрепа на Украйна и украинския народ, премиерът заяви:

"Благодаря на всички хора, които излязоха вчера на площада. По-силното съобщение от това, че правителството подкрепя Украйна, е че българският народ я подкрепя. Ние сме от групата на най-приятелските, най-подкрепящите държави.

Ясната ни позиция и за г-жа Митрофанова и за изгонването на руските шпиони, и фактът, че г-н Зеленски ясно разбира, че го подкрепяме, ни поставя в отбора на европейските държави, които заставят твърдо зад него", каза още Кирил Петков.

Той акцентира и върху запазването на стабилността на Западните Балкани.

"Войната прави тази тема още по-значима. Европейският път на РС Македония, на Албания, са част от тази стабилност. Трябва да напреднем, защото геополитически последното нещо, което искаме да има, е нестабилност. Всички трябва да запретнем ръкави", посочи Кирил Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До хахахааааа.... Не,не е в ред момчето! Радва се, че дядо Джо му е повярвал на глупостите и лъжите,ама не се сеща ,че на онзи акъла вече му е изветрял!
144
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Убеждавам жената, че за проблемите ни в сек-са е виновен Путин, ама тая дърта русофилка твърди, че се дължало на простатата.
143
3
 
8
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
До ПЕРАЛНЯ:ОФ-РАДЕВ...А на САЩ , през къде минават ,..... през ЕК на ЕС ли най-вече ?Можеш ли да отговориш : Къде отидоха трилионите за толкова години , на ЕС за постоянно въоръжаване , СЛЕД КАТО СЕ ОКАЗА ЧЕ ЕС НЯМА АРМИЯ , в Русия ли ,....или на другото място ?
142
0
 
14
 
! Отговори
Остъзнай се братле.. преди 2 години
Путин не ти е виновен, че в БГ *** краде.Стига сте спали ....Правете реформи.
141
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Единствените качества на Петков са, че говори що-годе английски и слуша, каквото му кажат. Затова и западняците го потупват по рамото.
140
5
 
9
 
! Отговори
ПЕРАЛНЯ:ОФ-РАДЕВ... преди 2 години
Най-качествено пране на парите на Путин и Русия в Европа...... Финансовите потоци минават през ЧЕРЕПА, БОБОКОВИ, ПЕТКОВ, ВАСИЛЕВ.......
139
0
 
6
 
! Отговори
Да ве , Кире ... преди 2 години
Иновация , нали сме във годините на ИНОВАЦИЙКИТЕ , защо и Путин да не ги изполЗУВА ?
138
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков нали свидетелства в полза на Божков. Като го оневинят, черепа ще е руският човек в България, наред с комунистите от БСП. Те са най-корумпираните, за всички времена. Факт.
137
0
 
9
 
! Отговори
ало ало преди 2 години
ти там на уроци ли отиде? да понаучиш нещо, че си ....като гъбена чорба. гледай накрая да не ти пишат двойка, че ще станем за резил!
136
0
 
15
 
! Отговори
КИРО=КОРУПЦИЯ... преди 2 години
Казва го неговия кумец-първи братовчед на баща му.... четете, мили хора....
135
2
 
9
 
! Отговори
НЕ, НА НАЦИЗМА! преди 2 години
НАЦИЗМА Е ПУСНАЛ КОРЕНИ НАВСЯКЪДЕ, МНОГО ДЪЛБОКО И ПО ЦЯЛ СВЯТ, НАТО Е ЧАСТ ОТ НАЦИЗМА И Е СЪЗДАДЕН ОТ НАЦИСТИ, КОНТРОЛИРАН ОТ АНГЛИЯ, В СЛУЖБИТЕ СЪЩО СА БИЛИ НАЦИСТИ, ЦАРЕТЕ И КРАЛЕТЕ СА ВЪРНАТИ НА ВЛАСТ, СЪЩО С ТАЗИ ЦЕЛ, ДА СЕ ПОДДЪРЖА НАЦИМА И СМАЧ1КАТ ТРУДОВИЯ НАРОД В ТОТАЛНО ПОДЧИНЕНИЕ, НАЦИЗМА Е ЗАРАЗА, КОЯТО ТРЯБВА ДА СЕ ИЗКОРЕНИ НА ВСЯКА ЦЕНА!
134
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е много лесно да се прехвърли собственият провал в икономиката на Путин
133
0
 
15
 
! Отговори
хахахааааа.... преди 2 години
Пипетков ти си нормален ли?
132
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кое по лошо фашизма или болшевизма ? Според Хитлер е второто. Според поне 10 държави пострадали последните 50г , също е второто. Трето кой му дреме, какво говори някакво болно джудже. Ние сме голям съюз и който не го кефи пътя :)) Чукотка ви чака с благодата си.
131
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква е разликата между във всички леви и десни партии относно корупцията? Ами в това, че Русия ни подари много ресурс, фабрики и корумпираните и до ден днешен не спряха да разграбват. Та кой е корумпиран и кой невинен?
130
1
 
18
 
! Отговори
мани, мани ... преди 2 години
Тоя ги ръси повече от Баце , Баце пасти да яде !
129
1
 
12
 
! Отговори
молА вЪ ! преди 2 години
Не изговаряйте :Царят е гол!
128
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НАТО е създаден година след ВСВ, създаден е от нацисти, фашисти, католици(те също са поддържали нацима), НАТО е създадено от нацистки мрежи и се контролира от Англия, това са професионални убийци, убивали хора и на запад и на изток и по планетата изобщо! Това е една АНТИЕВРОПЕЙСКА мрежа, контролирана от Англия и най-едрия капитал, това са нацисти, убийци, които убиват европейци, а не защитават Европа!
127
0
 
18
 
! Отговори
Спас преди 2 години
ТОя нашия "премиер" няма ли кой да го спре да ръси глупости?! Барабар Петко (КИрчо) с мъжете...
126
2
 
11
 
! Отговори
ПРАВИЛНО ... преди 2 години
До ПУТИН е ВИНОВЕН... Виновен е и за товА , че ЕС няма армия , не го е срам !