Петков: Корупцията може да бъде инструмент за Путин в страните на Балканите

Премиерът е обсъдил темата с президента на САЩ Джо Байдън
25 мар 2022 11:45, Нели Христова
246
Петков: Корупцията може да бъде инструмент за Путин в страните на Балканите
Снимка: БГНЕС

България подкрепя изцяло Украйна. Войната прави стабилността на Западните Балкани още по-значима, заяви в Брюксел премиерът Кирил Петков.

Днес продължава участието на българския министър-председател в редовното заседание на Европейския съвет.

Кирил Петков съобщи, че е разговарял с президента на САЩ Джо Байдън.

"Обсъдихме с Байдън как корупцията може да бъде инструмент за Путин в страните на Балканите. Оказва се, че не е само в България, това е инструмент, който Путин е използвал, за да реализира геополитическите си цели на Балканите", каза премиерът.

По думите му, акцент на лидерите в Брюксел ще бъде справяне с високите цени на електроенергията и елиминирането на руската газова зависимост. "Огромната ни цел е да се фокусираме върху цените на газа и горивата. Те директно влияят върху цените на тока, а от там до цената на хляба, олиото – всичко", заяви Кирил Петков.

Запитан за възможностите за втечнен газ, Петков каза, че именно гръцката връзка ще бъде свързана с Александруполис, откъдето ще може да купуваме и втечнен газ. Кирякос Мицотакис също се е заел, че това е основен проект, може би най-основният, между България и Гърция, каза Петков.

За голямото шествие в София в четвъртък вечер в подкрепа на Украйна и украинския народ, премиерът заяви:

"Благодаря на всички хора, които излязоха вчера на площада. По-силното съобщение от това, че правителството подкрепя Украйна, е че българският народ я подкрепя. Ние сме от групата на най-приятелските, най-подкрепящите държави.

Ясната ни позиция и за г-жа Митрофанова и за изгонването на руските шпиони, и фактът, че г-н Зеленски ясно разбира, че го подкрепяме, ни поставя в отбора на европейските държави, които заставят твърдо зад него", каза още Кирил Петков.

Той акцентира и върху запазването на стабилността на Западните Балкани.

"Войната прави тази тема още по-значима. Европейският път на РС Македония, на Албания, са част от тази стабилност. Трябва да напреднем, защото геополитически последното нещо, което искаме да има, е нестабилност. Всички трябва да запретнем ръкави", посочи Кирил Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
165
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махнете му мазната усмивка. Гади ми се.
164
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не разбирам вече тоя какви ги дрънка - нали той управлява ??? Каква корупция??? Нали ония корумпетата ги изчегъртахме? Сега той е на власт и вика ама корупцията ми пречи... еми пич, ти си човека, който сега "движи" и "покровителства" корупцията.
163
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе на тоя мaлoумник няма ли някой да му каже как трябва да се държи един премиер? Заклевам се, по-голямо недоразумение от тоя не сме имали никога в нашата политика!!!
162
3
 
8
 
! Отговори
MУТРАТА НА ЧЕРЕПА... преди 2 години
МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ....... УБИЙСТВА ПОСРЕД БЯЛ ДЕН В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ.... ЧЕРВЕНИТЕ МУТРИ СЕ ЗАВЪРНАХА.... ПОСРЕЩАЙТЕ-ЧЕРЕПА, ГАЛЕВИ, ТАКИ,.... ДС/БКП
161
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 171 Заклеймява я, ама от баце взимат още.
160
1
 
4
 
! Отговори
До 163 Българин преди 2 години
Такива зомбирани като тебе трябва да им се обясни,че тези дето са на върха и предизвикват конфликтите само печелят от тях. Отнасят го обикновенните хора.Там са жертвите и страданието. Няма да нидиш нито Путин нито Байдън или семействата им са на първа линия да се бият ,но ще видиш обикновенните хорица.
159
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ОСТАВКА 169 Гербав, гледайте колко човека все още са готови да излязат на улицата с него. Колко са готови за вас вече видяхме :) Така че, не говорете от името на народа. Нямате пълномощно.
158
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А ЕНП -какво е отношението й към корупцията?
157
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българското провителство се държи твърде емоционално. Петков е национално безотговорен и е пряка заплаха за живота на българите! Двамата със Зеленси са заплаха за съществуването не само на народите си, но и на света! Италия, Испания, Турция, Гърция, Португалия, Унгария, можете да продължите списъка - те не са ли в ЕС и НАТО? Защо Полша и България кодкудякат така срамно против националните си интереси? Който дава оръжие на Украйна, е убиец.
156
1
 
13
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 2 години
ЕЙ ТЪ*****Р- ОСТАВКА ! ТИ НЕ СИ БЪЛГАРИЯ, А БЪЛГАРИЯ Е НАРОДА...
155
1
 
4
 
! Отговори
Свидетеля на Черепа! преди 2 години
Да си свидетел на Черепа, който е персона-нон-грата в САЩ, включен е в списъка "Магнитски" и не е предаден на Българското правосъдие поради изричното настояване и с протекциите на Шефа на Външното разузнаване на Путин, който за това отиде на крака в Дубай и да твърдиш че си против Путин значи че ни мислиш всички за ***.Не Кире не сме *** и четем какво казва кумеца за твоите зависимости от руснаците за милионите Евро които си завлякъл от Брюксел и охраната от руски мутри от бивши служби
154
2
 
9
 
! Отговори
само питам преди 2 години
простоКиру, къде изчезват по 2 млд заеми, които теглите всеки месец? Корупцията си ли гоните?
153
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
как ли е обяснил, че има уволнена за корупция и че другият уволнен с нея е в списъка Магнитски
152
0
 
4
 
! Отговори
w преди 2 години
А обсъди ли с Бай дън корупцията в Локхийд Мартин
151
5
 
13
 
! Отговори
Смърт на нацизма! преди 2 години
МРЪСНИТЕ УКРАИНСКИ НАЦИСТИ ДА СЕ РАЗКАРАТ ОТ БЪЛГАРИЯ, още не са дошли и започнаха да си показват рогата и всяват хаос и палят, да се махат! България беше разкостена и окупирана, този процес , започна при Баце и Цецо, сега се усили и става още по-зле, икат дори да ни крадат земята и вкарват чужди войски да ни тъпчат земята,а гонят хората на Русия, за да няма кой да ни защити!
150
12
 
6
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Русофичета мили, плюете Запада и Щатите на лягане и ставане? Въпросът е от най-простите ..Защо никой не иска да бяга към Путиновата Русия, а всичко се стреми към живота на Запад и Щатите ? Защо и жената на Путин забегна във Франция, а любовницата му с децата е в Швейцария? Какво търсят на всички жените , децата , любовниците , парите , все във този Запад , където С'рете по негов адрес! Изглежда за троллики са все некадърници, щом ни хвалят "тюрьмата на народите", къде се влиза само с Калашников
149
2
 
12
 
! Отговори
Срам преди 2 години
Най големият измамник който доведе кокорчо завлякьл партньорите си с много пари , говорител на черепа говори за корупцияНяма такава дьржава
148
0
 
10
 
! Отговори
Радо преди 2 години
Олеле, закъсали сме го тежко...
147
7
 
14
 
! Отговори
до 158 преди 2 години
русия ни дава газ и петрол без които блокира живота, а америка ни докара преди кораби с изгнила царевица, платените самолети на хартия още ги няма, а синовете и дъщерите ни бягат там да им слугуват като роби!!...я стига с тия янки!
146
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя не разбра, че дядо му Джо клати глава не защото е съгласен, а защото не разбира какво му говорят...