Петков: Корупцията може да бъде инструмент за Путин в страните на Балканите

Премиерът е обсъдил темата с президента на САЩ Джо Байдън
25 мар 2022 11:45, Нели Христова
246
Петков: Корупцията може да бъде инструмент за Путин в страните на Балканите
Снимка: БГНЕС

България подкрепя изцяло Украйна. Войната прави стабилността на Западните Балкани още по-значима, заяви в Брюксел премиерът Кирил Петков.

Днес продължава участието на българския министър-председател в редовното заседание на Европейския съвет.

Кирил Петков съобщи, че е разговарял с президента на САЩ Джо Байдън.

"Обсъдихме с Байдън как корупцията може да бъде инструмент за Путин в страните на Балканите. Оказва се, че не е само в България, това е инструмент, който Путин е използвал, за да реализира геополитическите си цели на Балканите", каза премиерът.

По думите му, акцент на лидерите в Брюксел ще бъде справяне с високите цени на електроенергията и елиминирането на руската газова зависимост. "Огромната ни цел е да се фокусираме върху цените на газа и горивата. Те директно влияят върху цените на тока, а от там до цената на хляба, олиото – всичко", заяви Кирил Петков.

Запитан за възможностите за втечнен газ, Петков каза, че именно гръцката връзка ще бъде свързана с Александруполис, откъдето ще може да купуваме и втечнен газ. Кирякос Мицотакис също се е заел, че това е основен проект, може би най-основният, между България и Гърция, каза Петков.

За голямото шествие в София в четвъртък вечер в подкрепа на Украйна и украинския народ, премиерът заяви:

"Благодаря на всички хора, които излязоха вчера на площада. По-силното съобщение от това, че правителството подкрепя Украйна, е че българският народ я подкрепя. Ние сме от групата на най-приятелските, най-подкрепящите държави.

Ясната ни позиция и за г-жа Митрофанова и за изгонването на руските шпиони, и фактът, че г-н Зеленски ясно разбира, че го подкрепяме, ни поставя в отбора на европейските държави, които заставят твърдо зад него", каза още Кирил Петков.

Той акцентира и върху запазването на стабилността на Западните Балкани.

"Войната прави тази тема още по-значима. Европейският път на РС Македония, на Албания, са част от тази стабилност. Трябва да напреднем, защото геополитически последното нещо, което искаме да има, е нестабилност. Всички трябва да запретнем ръкави", посочи Кирил Петков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Днес, ставате смехотворни с тая цензура. Може ли пък да цензурирате думата "к0зяшки" ? Ар ю кидинг ми?
124
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичките *** "стипендианти" са навързани като свински черва ама все другите корумпирани за тях!
123
3
 
17
 
! Отговори
До Луди ли сте? преди 2 години
Знаем, че НАТО е вредно, ама една шепа американски слугинаж са ни набутали там, и ни пробутват своето васално решение като "избора на българския народ". Сега ни изпращат натовски войски и не знаем, колко ще ни накарат да плащаме за издръжката им.
122
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, искаха премиер, който говори езици, а накрая сложиха такъв, който дори български не знае. Много учен, с диплома от Харвард, но не познава нито географията, нито историята на България. Сега измисли и тези гигантски батерии, с които едни хора ще гушнат милиарди, а ние ще станем за смях. И като капак на всичко, Кирето все повече "дрънчи на руска ламарина". Ба си, ударихме дъното на всички дъна с този изперкал индивид.
121
1
 
16
 
! Отговори
Питане ! преди 2 години
Г-н министър Премиер : Защо България изпраща български войници по света за да убиват мирни граждани , по заповед на НАТО /САЩ/ , и ЕС ???Нали сме ''против'' това , или това са ''хуманни'' войни !
120
0
 
17
 
! Отговори
Луди ли сте? преди 2 години
Запада открадна държавите ни и прогонва защитника ни - Русия, ако нямаме помощта на Русия, ще видите истинското уродливо лице на нацизма на запада и в частност на НАТО!
119
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка власт през последните тридесетина години е идвала с обещание да се бори с корупцията и за много кратко време след идването на власт, всички са ставали част от корупцията. Няма да направят изключение и тези. Скоро ще почнат да ни обясняват, че борбата с корупцията е борба с пясъчните бури на марс.
118
2
 
16
 
! Отговори
Луди ли сте? преди 2 години
НАТО е вредно, разберете - ВРЕДНО, крайно вредно, НАТО е закърмено с нацистки мрежи още при зараждането си, това са убийци, действат и по целия свят, защото Рузвелт и Сталин , не са убити случайно, а от тях, а Англия контролира НАТО и нацистите, по-късно се вливат и щатите в НАТО! Но това е една бандитска и 100% НАЦИСТКА организация и професионални убийци! Не разбирате ли какво се случи? Запада открадна държавите ни и прогонва защитника ни - Русия, ще видите истинското уродливо лице на нацизма
117
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези ни обещаваха борба с корупцията, сега вече разбираме, че борбата с корупцията е борба с Путин. Някак приоритетите се изместиха и забравиха какво обещаваха или се опитват да заместят обещанията си с нещо друго, което да ни пробутат като борба с корупцията.
116
0
 
6
 
! Отговори
w преди 2 години
льолю !
115
2
 
6
 
! Отговори
Ех Кире Кире преди 2 години
Каквото и да казваш на Байдън той горкия не помни но министъра на отбраната който отпрати без да дадеш оръжие за Украйна е докладвал вече да ти поставят черния печат.Каквито и митинги да правиш цялата ППда изкараш на митинг все тая.Твоя кумец каза че си зависим от Русия и си човек на Путин.Ако не си човек на Путин защо изгони Янев който искаше като компенсация за забавените Ф-16Блок70 САЩ да ни дадат безвъзмездно 2 ръка Ф-16.Сега с Радев миете гафа и искате Ф-16 на лизинг а може би и комисионни?
114
3
 
4
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 2 години
От 1917 г. съществува корупция родена в СССР и просмукана в нейните сателити от СИВ а България е шампион защото сме запазили ориенталското .
113
1
 
3
 
! Отговори
р3 преди 2 години
Путин беше стигнал до "брилиянтното" умозаключение, че единствено корупцията може да бъде преборена чрез СССР 2.0! Ъмезейнг
112
0
 
9
 
! Отговори
asd преди 2 години
Нали я изчегъртахте корупцията и щяхте много лесно като смените 20 човека да я спрете тотално тая корупция. Докога? Вече трето правителство сте същите на власт. щяхте по 8 милярда от корупция да спестявате? Вместо това само заеми. Защо тоя народ се лъже толкова лесно от популисти?
111
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в много деликатна ситуация е рускотот меекере Радев с протежето си Петков... Трябва да си кривят езика и да казват думи, от които ги яде отвътре. Пфуу судба собачая))):
110
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков и Рашков са символи на корупцията!
109
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корупцията само помага на Путин. Да не забравяме, че законопроекта за главен прокурор на България е писан по времето на БКП. Контролния орган на България е бил роден мъртва, за това вече 30 години няма никакъв контрол, никъде в държавата.
108
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Битва за растительное масло во Франции.
107
0
 
5
 
! Отговори
taschunka witko преди 2 години
Къде е Оливията ,Джони Траволта?
106
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е лесно да разберем Българите. Ако искате НАТО да си ходи, моля дайте лайк. Ако искате БЪлгария да е в НАТО и да следва интересите им, моля дайте дислайк.