Хампарцумян: Гюров и Каримански тепърва трябва да се доказват

България я очакват важни предизвикателства, оцени банкерът
26 мар 2022 12:14, Елка Василева
25
Хампарцумян: Гюров и Каримански тепърва трябва да се доказват
Кадър: Нова тв

Двете кандидатури - на Андрей Гюров и Любомир Каримански, за управител на Българската народна банка тепърва трябва да се доказват. В България има хора и в централната банка, и настоящият управител, които вече са доказани. Така банкерът Левон Хампарцумян коментира пред Нова тв номинираните за гуверньор на БНБ.

Още по темата
„Няма да е лесно и на когото и да е от двамата. Профилите са им на хора, които тепърва ще се доказват. Парламентът си ги е излъчил, той ще си ги избере. Ние стоим отстрани и се надяваме, че няма да сбъркат много”, добави той.

По думите на Хампарцумян и на двамата кандидати не им достига зрялост и опит. „В крайна сметка, човек две или три години, след като завърши, се хвали какво е завършил. След това професионалната му кариера започва да говори за това какъв е той като предприемач, мениджър и служител”, подчерта банкерът.

„Тези хора са завършили, имат една нормална кариера. Опитвали са едно или друго, което не е нещо „уау”. И са получили политическото доверие на колегите си в парламента да се състезават за управител на БНБ. Шортлистът не е някакъв впечатляващ. Например, ЕЦБ, като го видят - няма да ахнат”, добави Хампарцумян.

Той подчерта, че България я очакват важни предизвикателства. „Влизането в еврозоната, справянето с последствията от кризите, които ни затрупват. Евентуално консолидационни процеси в банковия сектор, стабилността му”, обясни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дипломата винаги има значение. Тези, които нямат дипломи, разбира се, ще кажат обратното. Дипломата няма значение за такъв като този - без финансово образование, работил в Агенцията за приватизация и после в банка, т.е. типичното за България нагласено назначение на работа с връзки.
15
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Назначения "бизнесмен" отново изпълзя да ръси мозък ...Оти не си ходиш у Армения да те видим как ще се доказваш ?! С червени куфарчета и аз ще се правя на умен ...
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Да се надяваме да Не сбъркат Много.."???Хехе...
13
2
 
4
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
ти с каква експертиза стана управител на унибанк беше ли подготвен
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последните управители на БНБ, които си тежаха на мястото са Тодор Вълчев и Любомир Филипов. От сегашните подуправители и управителя, само Калин Христов става. Тези дето ги предлагат не са за БНБ.
11
4
 
3
 
! Отговори
Надя преди 2 години
Хампарцумян,ти като ги гледаш тия нагли бабаити и като виждаш какви ги вършат до сега,мислиш ли,че имат умствения багаж да разберат какво искаш да им кажеш? Какво могат да родят главите на учиндолската мутра, на Киро Лъжеца, Ристьо,Надка от ДБ и т.н. освен безумия.Те доказват нещо си ,ама и те не знаят какво.Едно е ясно,че най- малко ги интересува България.Българина и него не го интересува,той гледа серии.Ако го интересуваше отдавна да ги е измел.Три пъти избори и да избереш едни ни..ка..к..ви..
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И двамата кандидати са си гола водичка! В борда има проф Неновски и още поне 2 *** топ банкери, а тез двамцата кой ги е чувал?!? По- добре да оставят сегашният! Как може все най- ниските топки да пробиват тук! Какво евро с тия Посредствени типове! Простокирието много се изложи!
9
2
 
4
 
! Отговори
Пази, Боже България! преди 2 години
ОСНОВЕН ПРИОРИТЕТ Е ОЦЕЛЯВАНЕТО И УСТОЙЧИВОСТТА НА БЪЛГАРИЯ!!! С ТЕЗИ КРИЗИ, КРАЖБИ, ЕЖБИ, ДАЛАВЕРИ, РОДООТСТЪПНИЦИ И ***'ОТИ НА ВЛАСТ С БОДРА СТЪПКА СМЕ СЕ ЗАПЪТИЛИ КЪМ ФАЛИТИ В БИЗНЕСА И ТО ПОВСЕМЕСТНИ, ОБЕДНЯВАНЕ, ОСКОТЯВАНЕ, БОРБА ЗА ФИЗИЧЕСКО ОЦЕЛЯВАНЕ ПРИ ЦЕНИ И ЗАПЛАТИ. ЧУДНО МИ Е КАК ПОМАГАШ НА УКРАИНЦИ КАТО СОБСТВЕНОТО ТИ НАСЕЛЕНИЕ МИЗЕРУВА, СТУДУВА, ГЛАДУВА, УМИРА БЕЗ ЛЕКАРСКА ПОМОЩ!!!! ***, ЕНИЧАРИ ВЪН ОТ УПРАВЛЕНИЕТО!!!
8
2
 
10
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Фанати от улицата, тези, новите, с новия "морал" и промяната направо закриват/затриват държавата. И избора им за банкер на БНБ е от листата на топ ***'отите. Същите хубостници като Искров, който удобно, угоднически закри, фалира КТБ, вместо да вземе до време мерки. Поми'яри зяпнали за власт и далавера, без да помислят, че разсипват държавата ни, гнусни майкопроавци!!!
7
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен И ГЕРП и СДС сложиха Калин Христво за вице на БНБ който беше и при фалита на КТБ. Радев не можа да сеъбере и лев от КТБ.
6
3
 
5
 
! Отговори
Арменския Поп преди 2 години
Арменски хитрец!
5
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При фалита на КТБ точно управителя на БНБ не си беше свършил работата. И не си я беше свършил срещу 40 бона заплата . Тоя ми разправя за ,,доказан,, !!! Това са доказани безделници на яка държавна ясла . Всички знаем че на яките ясли не се търси никаква отговорност срещу мноооого пари и затова няма смисъл от тези ясли . Те служат партиите да си хранят некадърниците а народа да им плаща нереални ,,заплати,,
4
6
 
7
 
! Отговори
А тоя преди 2 години
Химик Хампарцумян,кога се доказа?
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БНБ трябва да се закрие или тотално промени. Основна задача на БНБ по закон е да крепи лева да не се обесцени. Като вкарат евра няма лев и тогава няма смисъл от БНБ и как БНБ ще контрлира еврото като то е в Германия. Ако остане лева тогава трябва да се спре инфлацията, а всички се провалят досега след 1989 г. и тогава трябва да се върне системаа преди 1989 г. на контрол неа цените.
2
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
оаптете банкине с тези комисионни.ще ни накарате да си изтеглим спестяванията.още не си влязъл в банката и 5 лв за добър ден.12лв за сметката
1
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най добре е баце Бойко Борисов! Да се върне като министър председател на НРБ!