ПП: Новите F-16 ще са по-евтини, предложението на САЩ ще се обсъди

БСП против сделката, ДБ иска да се преговаря
129
ПП: Новите F-16 ще са по-евтини, предложението на САЩ ще се обсъди
Снимка: БГНЕС

Според Благовест Белев от ПП предложението на САЩ, което беше отправено вчера за продажбата на нови осем изтребителя F-16, трябва да бъде обсъдено.

Според него цената, която сега предлага САЩ, е по-ниска от тази, на която са били договорени първите осем самолета.

"Имаме информация, че самолетите могат реално да бъдат на разположение на ВВС през 2025 г.", каза още Белев.

Още по темата
"Процесът за даване на бойно дежурство е свързан не само с получаване на самолети, но и с обучение на пилоти", посочи още той. Белев призова да се намери решение за ремонта на МиГ-овете, защото в момента само с тях разполага България.

От БСП се изказаха по-скептично.

Според Борислав Гуцанов ситуацията е абсурдна, защото още не са дошли първите осем изтребителя, а които стана ясно, че ще има забавяне с около година.

"Най-слабата икономика на Европа - българската, на най-голямата световна икономика - САЩ, даваме напред 2.2 млрд.", отсече той и добави, че цената, която САЩ предлага сега е по-висока.

Според него изтребителите са безумно скъпи.

"Вижте на какви цени купува Румъния, Гърция, Полша. Това е безобразие. Не може да научаваме от чуждата администрация за какво става въпрос", каза Гуцанов.

Според Христо Иванов от ДБ преговорите със САЩ трябва да продължат и да се търсят оптимални условия, защото България трябва да инвестира в модернизация на армията.

По думите му цената е въпрос на преговори.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още по темата: БСПпарламентF-16ппДБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да , ще са 3 лева по-евтини и ще дойдат през 2084-та
98
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами те старите много ни харесаха,супер са и изобщо не се амортизират,и новите ще са така,рекет даден,рекет приет
97
5
 
1
 
! Отговори
сърбия и нокиа преди 2 години
До "А тарикатите, като примерно Сърбия, купуват от ненадежден партньор" - видя ги сръбските ВВС в войните при Югославия. Нищо не свършиха нали? Един Ф нямат свален. Обратното - много. Партньора им също го видя колко е надежден - помогна ли им когато ги нападаха - не. Сърбия от тарикатлък се е свила до размерите на джобно телефонче нокиа.
96
1
 
10
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Сега сме 2022година,първо да ги начертаят,после да ги произвеждат и тогава да ги продават и да искат пари .Не знам да има българска фирма,която да ползва милиарди безлихвен кредит,като този,който се предоставя на американците.
95
1
 
2
 
! Отговори
Ганьо Сомов преди 2 години
До Колко да е по евтино Ти май не вдяваш. Докато дойдат ф-16 ките ще ни пазят ф-35 ците и то за сметка на кралството на лалетата. И това ако не е кяр (келепир),печалба, здраве му кажи.
94
9
 
3
 
! Отговори
Бой между Ф16 и Миг преди 2 години
Миг излита, Ф16 излита, Миг лети, Ф16 вижда враг на радара, Миг лети, Ф16 заема позиция, Миг лети, Ф16 прихваща врага, Миг лети, Ф16 проверява финално всички настройки по прихващането и ракетата (има време), Миг лети, Ф16 стреля ракета и сменя позицията, Миг лети, От нищото Миг вижда ракета и всичко в Миг свети червено - пилота има време единствено да каталултира. Ф16 лети, а на радара няма нищо друго освен един парашут. Ф16 под крилата си има още ракети. Ф16 се връща към базата.
93
2
 
5
 
! Отговори
стар чвор преди 2 години
ние вече нямаме армия,нали така момчета ,а...срам ме е да гледам парадите в София, нищо не остана,но ние сме нато,отан , нали така..ако Богдан Филов и цар Борис видят днешна България няма да е харесат
92
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато в небето има Ф16, всякакви миг и су се крият по хангарите.
91
3
 
9
 
! Отговори
мики преди 2 години
намалят цената с по 100 долара на самолет ?!
90
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грипени и Юрофайтъри са бъдещето, МиГ-29 ОВТ също е вариант. Не тия крехки тенекии дето не е сигурно колко са качествени.
89
1
 
5
 
! Отговори
До Краварите си ... преди 2 години
А тарикатите, като примерно Сърбия, купуват от ненадежден партньор морално остарял крилат бардак, който не е имал щастието да премине през сериозна модернизация горе-долу от създаването си.
88
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТЕ НЕ ИЗПЪЛНИХА ПЪРВАТА ПОРЪЧКА ЗА ДА ДОЙДАТ ТУК ТЕХНИ ВОЕННИ, А ИСКАТ ДА НАПРАВИМ ВТОРА ПОРЪЧКА ЗА НОВИ САМОЛЕТИ, КОИТО ЩЕ ВИДИМ НА КУКУВ ДЕН. ДА ПОРЪЧАМЕ ГРИПЕНИ И ТОВА Е. тЕ МИГОВЕТЕ СА ПО-ДОБРИ, НО СЕГА НЯМА КАК ДА ГИ ВЗЕМЕМ. ДОРИ ТУРСКИТЕ ДРОНОВЕ СА ПО-ДОБЪР ВАРИАНТ ОТКОЛКОТО ДА ПЛАЩАМЕ НА САЩ ЗА НЕЩО, КОЕТО НЯМА ДА ВИДИМ
87
3
 
14
 
! Отговори
БCП TEPOPИСТИ преди 2 години
Пожелавам абсолютен разпад и изгнание от българската политика на крадливата шумкарско-бoлшeвишка тepopистична организация, която над 100 години ни носи само национални катастрофи.
86
11
 
6
 
! Отговори
Тервел преди 2 години
До Краварите си ... миг-29 убива само аероплана на братя Райт и може би някой метеорологичен балон!!!
85
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И по стари
84
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли ще подаряваме пари на световните бандити?
83
7
 
21
 
! Отговори
Колко да е по евтино преди 2 години
Самолетите са стар модел 1970г, но за сметка на това по скъпи от новите на другите фирми. Убеждават ни (червеите от Атлантическия клуб ) че били модернизирани. Нещо като Москвич 408 с компютър ?!? А доставчика (Юесей) още не е произвел първите осем (платени кеш) самолета....И вече дава зор да платим за още осем самолета...без да е ясно дали въобще ще ги получим някога !? И после ни нашите НАТОвски приятели ни убеждават че вече сме имали статут на привилегировани в търговията със САЩ. Майко мила!
82
8
 
22
 
! Отговори
Мустафа преди 2 години
Ние, вашите господари, великата американска метрополия, пак ще дръпнем от своята балканска колония България 2-3 млрд. Разбира се, първите самолети ще ви доставим на куково лято, а вторите, гато ви цъфнат налъмите! Вижте как добре съм овладяла българският език! Ваша: Мустафа;)))
81
3
 
12
 
! Отговори
Тото преди 2 години
Кои сте вие дето сте призимили бе фейсбук шушляци. Има ли усмукана от кражби Българоя пари за самолети, а ние да нямаме пари за кувиози за децата ни, а майка ми на минимална заплата - медиьинска сестра! Виждате ли по далеч от носа си около вас?
80
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това форум за приказки ли е? Странни обсъждания си правите. Аз съм в реалния свят, свят в който днес видях за пръв път F35, и той кацаше на Граф Игнатиево.