Надежда Йорданова: Дължим на обществото нов главен прокурор

Очаква той да отговаря на всички морални стандарти
Обновена: 12 апр 2022 10:19 | 12 апр 2022 09:53, Росен Стойчев
426
Надежда Йорданова: Дължим на обществото нов главен прокурор
Снимка: БГНЕС

България трябва да получи главен прокурор, който дължим на обществото. Това обяви правосъдният министър Надежда Йорданова.

Йорданова говори преди началото на днешното заседание на Висшия съдебен съвет, на което ще решава дали да прекрати предсрочно мандата на главния прокурор Иван Гешев. На предишното си заседание съветът прие като допустими за разглеждане по същество 5 от посочените от правосъдния министър Надежда Йорданова основания и 3 частично. Едно беше отхвърлено като недопустимо.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По повод предстоящото окончателно приемане на промените в Закона за съдебната власт, които предвиждат закриване на специализираното правосъдие, Йорданова изрази увереност, че народните представители ще подкрепят най-добрите предложения.

Още по темата

“С отстраняването на Иван Гашев в качеството му на главен прокурор ще решим това обстоятелство, че България е крайно време на получи главен прокурор, който дължим на обществото, който споделя и отстоява всички морални стандарти и защитава правата на хората без да ги нарушава. Предстои да видим дали двете производства ще бъдат обединени. В правилата е допусната такава възможност. Конкретната трудност е, че и двете производства се намират на различен етап от своето развитие, затова казах че предстои да видим какъв ще е дебата в пленума", заяви Йорданова.

За отстраняване на главния прокурор са необходими минимум 17 гласа, които да подкрепят искането на правосъдния министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


426
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
338
3
 
42
 
! Отговори
Joko преди 2 години
"Дължим на обществото нов главен прокурор" ! Не разбрах кое точно общество имате предвид и кой ви го е искал !
337
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирето поне за една нощ, но задържа бате и символно си изпълни заканата, а Надка можеше поне да "уволни" Гешев от петък до понеделник, макар и незаконно и невалидно, но поне да блесне и тя!
336
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече нещата се обърнаха на фарс и Гешев стана по-симпатичен и се видя, че е по- подготвен и готов за дискусия с грантовите тунеядци.
335
5
 
29
 
! Отговори
Дон Бастон преди 2 години
"Надежда Йорданова: Дължим на обществото нов главен прокурор"...може би някой "наш човек", както се изрази шефът ти, лелче...
334
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен-Ех,колко ви е неудобен Гешев ! Защо ли ??? Кой толкова напира да го свалите !? Нищо,че вече 1 година падаме надолу и надолу,хората изнемогват и мръзнат,ама НЕ !- Трябва да свалим Гешев! Нищо,че сте ни обещали по-хубави дни !Лъжата я нямате за нищо ! ОМИТАЙТЕ СЕ ! ПО-СКОРО ! НЕ ВИ ИСКАМЕ !
333
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Време е Продажната Пасмина да си ходи.
332
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази ми прилича на Мис Пиги. Вместо да се занимава по цял ден с прокурора да беше свършила нещо полезно. Откъде ги намират такива махленски злобарки, не ми е ясно.
331
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите искат дряновица по гърбините ви
330
5
 
22
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
Куха позьорка! Срам!
329
3
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Дължите на обществото по-бързо да изчезнете от управлението и още по-бързо да бъдете забравени.
328
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Очевидно дължите нещо на спонсорите, а на обществото дължите да се разкарате щото опротивяхте на професионалната юридическа общност и добре, че са грантовете инак гладни ще си ходите, а Христо няма кой да го запише пак адвокат- няма морални качества и не си плаща членския внос.
327
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо бе Наде?Какво ще стане?Ама вие един управител на банка не можете да изберете.Защо?Ами некадърни сте.Почнете от министъръ Петков,после Рашков,Нинова,Лореръ,Сандов и т.н.Да не споменавам "аз съм Наско,просто Наско".Подавайте си оставката и кой откъде е-Канада,САЩ,Израел и някой друг обратно към село.Така или иначе много хора вече се връщат на село защото с бездействието ви докарахте хората до просешка тояга.Влезте в един магазин и ще видите за какво иде реч или заредете гориво с ваши пари.
326
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тая коалиция, като гледам как ще се разтури заради шеф на БНБ, ако трябва да си сложи главен прокурор какво ли ще стане? То Главния прокурор си е работа на съдебната власт, но щом имат желание да махнат един чрез натиск, най-вероятно си мислят че после ще сложат друг пак чрез натиск. Щото по закон нямат право.
325
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
докога ще слушаме от сутрин до вечер почти всеки ден за логореята на тая с Гешев, само гешев й в устата, като го харесва да го взема най-накрая, това да не й е младежка заигравка
324
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 342-Това,какво е завършил се доказва с документи ! ВАЖНОТО Е,ЧЕ НЕГОВАТА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ Е ПОВЕЧЕ ОТ СЪБРАНАТА ЗАЕДНО НА ВСИЧКИ ТЕЗИ,КОИТО ИСКАТ ДА ГО ОМАСКАРЯТ И ДА ГО ИЗГОНЯТ ! ВИНАГИ ГОТОВ ДА ОТГОВОРИ,С АРГУМЕНТИ,БЕЗ НИКАКВО ЗАПЪВАН,Ъ-КАНЕ,МЪ-КАНЕ--ТОВА ПРИ НЕГО ГО НЯМА ! КАКВО ВИ ГОВОРИ?МОЖЕ ЛИ НАДЕЖДА,ХРИСТО,КИРИЛ,АСЕН,ТОШКО ДА СЕ СРАВНЯВАТ С НЕГО ПО ИНТЕЛИГЕНТНОСТ ? А ти,Анонимен 342 се научи да пишеш грамотно,пък тогава съди другите !
323
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Махай се Маст1о Йорданова - нищо не можа да свършиш. Спри се вече с празните ти приказки. инаф
322
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Надявам се, че Гешев ще надживее като главен прокурор тая пасмина, наречена правителство!
321
1
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Йорданова, не говорете от името на обществото! С колко процента ДБ влезе в парламента, че да говорите от наше име?! Оставка на цялото правителство!
320
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакъв народ не стои зад Гешев!Не лъжете: Гешев си го избраха Боце и Сотир от Филибето, за да защитава ГЕРБ и неговите кражби! Боце го намери като кадър на Магнаурската школа. Този милиционер от 4 г. обучение половината е учил в Държавна сигурност, а другата половина - в Национална полиция! Той няма образование на юрист и Близнашки и Дан.Вълчев да не лъжат, че е завършил Право! Право в Държ.сигурност ли се учи или в Нац.полиция, чиито възпитаници м.г. през юли и септември смляха протестиращите
319
13
 
2
 
! Отговори
Копейката преди 2 години
Понеже гледам че питате - плащам в рубли от 50 до 100 рубли на коментар против правителството и Европа. Има и други дето плащат - Боко, ама той плаща в евра. Избери предатеството и вземи моите рубли.