ДБ зове: Решение за военната помощ за Украйна още днес

България трябвало да прояви солидарност към страдащите
140
ДБ зове: Решение за военната помощ за Украйна още днес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Външната комисия в НС още днес да обсъди искането на ДБ за предоставянето на военно-технтическа помощ на Украйна, настоя в декларация Атанас Славов от ДБ.

Още по темата
"Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба заяви, че Украйна ще спечели тази война 100 процента. Този кураж, дързост, смелост вижда целият свят и заради това ние сме длъжни да разгледаме възможността за военна помощ, за да може украинската страна да защити свободата, живота, честта на своите граждани от руската агресия", посочи той.

"За нас от ДБ е нетърпимо да гледаме военните престъпления, геноцида, който се извършва, мъчения, изнасилванията, убийствата на цивилни. Всяка една държава е голяма, колкото е голямо нейното достойнство и в този смисъл България не е малка страна и колко сме полезни зависи от способността ни да разберем мащаба на настоящи исторички моменти, а не от територията ни. Не можем да излезем във ваканция със спокойни сърца преди да обсъдим предоставянето на военна помощ и хуманитарната помощ за бежанците да не спира", посочи Славов.

"Наш дълг като държава е да предоставим всякаква помощ на хората, бягащи от агресора. Вярваме, че България ще прояви солидарност", прозова той.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде бе още ли не сте пратили... хората всеки ден умират от гнусните рашагии. Пращайте им кото правим.
76
2
 
21
 
! Отговори
Дуле Савич преди 2 години
ДБ като зове, Шиши 2.0 и Ицката да дадат пример като заминат за Украйна, вземат по една пушка и бранят украйнците от руската инвазия. Обаче на приказки 'секи е силен. Друг е въпроса дали тия двамата могат да избягат 200м без да получат инфаркт.
75
26
 
6
 
! Отговори
Свобода преди 2 години
Трябва да даде е оръжие на украинците. Там се бият за свободата си и земята си и бесарабските българи. Трябва да победи доброто а не злото. Злото е Путинова Русия.
74
4
 
28
 
! Отговори
Перчо преди 2 години
Това е началото на края на това смотано правителство,а тези мижитурки от ДБ ще видят следващ парламент през крив макарон без дупка.
73
19
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Не е лошо да се въведат постове с регистрация. Така,ще лъсне,че реално има 2-3 руски проксита пишещи от посолството на Русия или просто копейкини :)
72
6
 
3
 
! Отговори
Bp преди 2 години
Does.bg , закъсняваше с новините. Off news ви изпреварват и са по_интересни. Там рашистите са по_малко.
71
2
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
И стига се писали на тази македонска азбука измислена от македонци :)
70
6
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До българина: Глу пав си :) Ако питаш българина с референдум дали иска да плаща данъци ще ти каже НЕ :) Има си парламент, гласуваш за партия която иска напускане на ЕС,НАТО, тя печели , напускаме ЕС и НАТО и ду хаме супата всички... а тези за които си гласувал си живеят е ЕС :)
69
2
 
12
 
! Отговори
аз преди 2 години
определено мисля, че тези влязоха в парламента с имама - машинките. не случайно първото нещо беше да се гласува с МАШИНКИ! *** от сащ ги научиха на тия мурафети, нали и там така спечелиха така наречените демократи. по-противни същества от тези от дб няма, хем грозни, хем нахални. маймуни и по образ и души хитри - само пари да има, да си пълнят търбусите дебели. не са за гледане. марш към украйна *** недни! никой не ни е питал дали искаме в нато и европата развратна!
68
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия ДБ с два файтона избиратели и те се разлаяха...
67
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България и в момента изнася огромно количество оръжие към Украйна през посредници. Тази вечер от летище Варна ще излети отново украински АН-12 за Полша. В момента пред "Дунарит" има колона от украински тирове, които доколкото зная, товарят тротил. Вчера от "Арсенал" също са товарени огромни количества оръжия. Отиват в Полша и от там се преразпределят към Украйна, износът не е директен.
66
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е кво сме им длъжни пък на тия?
65
9
 
23
 
! Отговори
X преди 2 години
Тези нямат страх от Бога. Ще ми пращат оръжия преди най-големите и СВЯТИ ХРИСТИЯНСКИ празници! Продажници и предатели! Оня отгоре гледа и не забравя. След празниците май ще се хвърлят камъни по парламенти и някой ще хваща БРЪЗИЯ влак за Гарвард пълен с калинки, гноми, предатели и продажници! ДГД на целия парламент и чакайте Възмездието от народа първо!
64
7
 
21
 
! Отговори
българина преди 2 години
искаме решение за референдум за НАТО ЕС и ЕЗ
63
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ да си седне на д-то и да не знае много! Това не е наша война! Това е война между САЩ и Русия, която се води на украйнска територия!
62
20
 
8
 
! Отговори
Sk преди 2 години
СМЪРТ НА АГРЕСОРА!!! СМЪРТ НА ОКУПАТОРА!!
61
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кантара ми клони към възраждане ......обстановката е екстрена
60
6
 
31
 
! Отговори
А за нас преди 2 години
е нетърпимо да гледаме предателите и продажниците от ДБ.
59
5
 
31
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Неуважаемият другар Атанас Славов в количеството си на какъв се изказва? И кога сме го упълномощавали да говори от Наше име?
58
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Турция провежда спецоперация в Ирак. Да оставим малко от военната помощ за иракчаните.