ДБ зове: Решение за военната помощ за Украйна още днес

България трябвало да прояви солидарност към страдащите
140
ДБ зове: Решение за военната помощ за Украйна още днес
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Външната комисия в НС още днес да обсъди искането на ДБ за предоставянето на военно-технтическа помощ на Украйна, настоя в декларация Атанас Славов от ДБ.

Още по темата
"Външният министър на Украйна Дмитро Кулеба заяви, че Украйна ще спечели тази война 100 процента. Този кураж, дързост, смелост вижда целият свят и заради това ние сме длъжни да разгледаме възможността за военна помощ, за да може украинската страна да защити свободата, живота, честта на своите граждани от руската агресия", посочи той.

"За нас от ДБ е нетърпимо да гледаме военните престъпления, геноцида, който се извършва, мъчения, изнасилванията, убийствата на цивилни. Всяка една държава е голяма, колкото е голямо нейното достойнство и в този смисъл България не е малка страна и колко сме полезни зависи от способността ни да разберем мащаба на настоящи исторички моменти, а не от територията ни. Не можем да излезем във ваканция със спокойни сърца преди да обсъдим предоставянето на военна помощ и хуманитарната помощ за бежанците да не спира", посочи Славов.

"Наш дълг като държава е да предоставим всякаква помощ на хората, бягащи от агресора. Вярваме, че България ще прояви солидарност", прозова той.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
8
 
34
 
! Отговори
PG преди 2 години
Ей нещастници като искате да помагате ходете и се бийте в Украйна,не замесвайте страната ни в конфликти,вие сте първите които ще се изнесат ,ако стане нещо,а тези прошлаци от Украйна ми писнаха вече с техните претенции,този който е тук на посещение да си събира вересиите и да си ходи не ни трябват допълнителни беди иние имаме майки които не могат да си изхранват децата и старите хора също бедстват,нашите проблеми са достатъчни
56
3
 
27
 
! Отговори
нднс преди 2 години
никакви оръжия само каски и памперси идват избори ще получите каквото заслужавате
55
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ицето не беше ли министър при Баце? Не си намериха место тези хахах.
54
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставете ги тези марионетки, Херо ги рита по кокълчетата. Как да си оправдае средствата, които се набиват. Розови понита, сладурчета.
53
4
 
9
 
! Отговори
Йордан Цонев преди 2 години
Не знам за какво зове ДБ, то предполагам че иска тБойко Борисов да е в затвора. Централният софийски имам предвид ! Така са си нещата с мутри като него и приятелите му от българските партии.
52
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има една важна подробност - Украйна е агресор от 2014 година, окупирайки части от независимите държави Донецка и Луганска народни републики.
51
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Ристо майка му, рускиня комунистка, той седнал да се пеняви тука. Генерал Гном, и той комунист, защитават джендърите. Ай вашата майка.
50
4
 
25
 
! Отговори
Край преди 2 години
С бомби страдащите не стават по-малко Ристе Бойкикев.С бомби стават по-доволни американците, Паси и Ленчето -Кремчето. А Иво Инджев направо изпада в екстаз. Нищо че е учил в Русия. Какво ли са го правили там. Какви ли ги е ял.
49
4
 
30
 
! Отговори
кали преди 2 години
ХУМАНИТАРНА ПОМОЩ В РАЗУМНИ ГРАНИЦИ- ДА. оръжие,куршуми - НЕ
48
2
 
17
 
! Отговори
Програмист преди 2 години
сектата на умно-красивите се активира....
47
4
 
21
 
! Отговори
Турчина преди 2 години
Абе Христо ефенди от кога те чакаме на кафе и локум на Росенец.Нещо ни забрави.Ашколсун!
46
4
 
20
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 2 години
Евреина Бойкикев да си затваряря грозният плювалник и да отиде при доктор Енчев, да му оправи грозният гьон сурать! Бойкикев, погледни се в огледалото, мойто момче и тогава тръгвай да поставяш ултиматуми!Нетърпимо им било... а българите, когато страдат всеки ден, когато нямат пари, когато гладни си лягат,а ти тъпчеш грозната си уста с кюфтаци в НС, не ти ли е нетърпимо бе? А, чифутино? ѝе видиш ти, едни ултиматуми! Събирай си партакешите и вън от НС! Не искам да ти виждам физиономията там!
45
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез мазните да тръгват веднага към фронта,няма да ги спират.
44
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Продажен, по-продажен, най-продажен=бг политик, който не уважава мнението на народа.
43
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гласуват каквото им е наредила ФАЩ, долни продажници
42
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ще решават да има ли да няма ли шподкрепая за Украйна. В Русе от няколко дни се товарят тирове с джепане за Украйна. В завода Дунарит. Керванът си върви, кучетата си лаят!
41
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Наш дълг като държава е да предоставим всякаква помощ на хората, бягащи" - за бягащите може, за ония на фронта квото им подсигурят крадливите украински и американски олигарси.
40
6
 
23
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
Затова такива маргинали на следващи избори ще се борят да минат 4% бариера.
39
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДБ зове да го разкарат вече тоя некадърен кабинет,дето ни докарва до ръба на бедността с всеки изминал ден,махайте се,отивайте да си ги защитавате на място,там в Украйна.
38
28
 
5
 
! Отговори
Софийски демократ преди 2 години
Браво на ДБ! Пак ще гласувам за тях. Трябва да се противопоставим на руската агресия!