Петков обяви дарителска кампания за Украйна - по една заплата за боеприпаси

Премиерът обяви, че самият дарява една своя заплата
25 апр 2022 17:46, Елка Василева
1450
Петков обяви дарителска кампания за Украйна - по една заплата за боеприпаси
Снимка: архив, БГНЕС

С пост в профила си във Facebook премиерът Кирил Петков обяви, че открива публична кампания за набиране на финансов ресурс, който да бъде предоставен на украинското правителство.

Изпращането на военна помощ за Украйна изисква политическо, но и обществено единство. В публичното пространство има много крайни мнения по тази тема. Мисля, че е време да обърнем тази обществена енергия в реални действия, посочва Петков.

Още по темата
Той допълва, че ще продължава да работи за това България да има единна позиция въз основа на информиран избор.

През идващата седмица свиквам коалиционен съвет и организирам пътуване до Киев. Военната помощ не е задължително в една от двете крайности - не е само снаряди или каски. Нека разберем истинските нужди на Украйна и информирано като коалиция да се обединим около важни за тях конкретни необходимости, зад които всички можем да застанем, пише премиерът.

Германия, Франция, Италия, Полша, Нидерландия, Австрия, Гърция, Швеция, Белгия, Финландия, Дания, Румъния, Норвегия, Хърватия, Чехия, Ирландия, Литва, Люксембург, Естония, Словения, Словакия, Кипър и Латвия изпращат военна помощ за Украйна и това не води до обявяване на война спрямо тях, посочва премиерът.

Докато достигнем този политически консенсус, като граждани на България, които вярват, че никой в Европа няма право да нападне съседите си и да избива мирното население, можем свободно да изберем да помогнем финансово на Украйна за закупуване на боеприпаси, призовава Кирил Петков. И заявява, че открива публична кампания за набиране на финансов ресурс, който да бъде предоставен на украинското правителство.

Призовавам всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари като мен една заплата. Думите са лесни, делата са трудни, време е Facebook постовете да се превърнат в средства за Украйна. Държавата сме всички ние и всеки трябва да се чувства, че може да бъде част от решението, отбелязва Кирил Петков.

В поста му е публикувана и банкова сметка - получател: VDU 0515 Kiev; IBAN: UA133223130000025203000000021; SWIFT: EXBSUAUX
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1450
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Контракампания за Украйна - Давам една заплата за разоражаването на Украинската армия , за да бъдат спасени човешки животи и разрушения, а може би и за да избегнем Атомна война.
1
 
28
 
! Отговори
Константин преди 2 години
1 заплата е 8 и половина процента от годипния ми доход. Това е повече, отколкото давам за здравеопазване в собствената ми държава. Повече е от тов, което отделям да пенсии на бабите идядовците ми. 1 заплата е разлиакта от това детето ми да може да ходи на частната деска градина, защото не го приемат на държавна. 1 заплата означава да не мога да си палтя сметката за тока и лекарствата. Ти, Петков, не си нормален! Ако за теб премиерската ти заплта очевидно не значи не си достоен за пермиер!
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да дариш пари за закупуване на оръжия....наистина звучи грозно
1
 
37
 
! Отговори
до Петков преди 2 години
Кириле, що не дариш едномесечния ОБОРОТ от ВСИЧКИТЕ си фирми, а не заплатата си от Парламента. Лицемер гнусен. Това е такова излагане, че ме е срам да си ми премиер.
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо първо ти,после министрите и зам.министри.Радеф за цяла година защото е пенсионер,Йотова а др.ИМПЕКСОВА Я РАЗМЕНЯМЕ....
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По шантава идея нямаше ли Кирчо? Цял свят помага, но никаква полза от това...
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Предлагам да се започне от Радеф,Йотова и за всички депутати да е задължително!!!Нали требва да са за пример....ха да ва видя сега
0
 
35
 
! Отговори
Малка част от НАРОДА преди 2 години
За съжаление, г-н. Петков, след тази ГЛУПОСТ вече не се ползвате от уважението ми. За това вежливата форма остава в миналото. Ти, Кириле, си поредния срам за България. Нямаш право на лично мнение като си МС. Как така ще призоваваш народа да дарява пари за оръжие бе! Аз на баща ми не бих дал пари за оръжие. Време е да си ходиш!!!
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди да започне освобождението на Украйна страната беше с една от най бруталните корупции в света . Къде си мислите че ще отидат тези пари ?
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По едно заплата за украинските мутри за джипове и яхти . Гнусни престъпници
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вкара ни канадецо баш у бурята ама той после ще си оди към Канада а ние де да одиме
3
 
28
 
! Отговори
Красимир преди 2 години
Аз искам да даря заплатата си на руските воени части. Кирчо, ще откриеш ли една сметка?
0
 
26
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Пенсионерите направо да мятат парите през балкона, ако искат и другите могат да мятат през балкона по една заплата.
1
 
34
 
! Отговори
манолски преди 2 години
предвид инфлацията от 30 %, считам че за 4 месеца съм дал своя дан за Кириловата простотия
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петков , стягай си багажа , до 2 месеца , да те няма !!
2
 
37
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Холандска партия търси произхода на 850 милиона,натрупани от Зеленски откакто е президент,ние ще даваме "големите си" заплати за оръжие - Кире е изкукал.
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мечтата на българите : "Искаме да сме украинци , в България "?
0
 
32
 
! Отговори
ДО каМинета преди 2 години
Какво стаА с пенсиите , пак ли сме най-отзад?Как се кара с 300 лева , 30 дни ?
0
 
27
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Анкетата на Нова.бг недвусмислено показва,че 93 % от българите няма да дарят нищо , но Кире може да се възползва от офертата на д-р. Цветеслава Гълъбова за безплатен преглед в психиатричната болница ,в която тя е директор.
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ДО ТАМ ЛИ СТИГнаХМЕ ?''*** НЯМАМЕ , ГАЙДИ ИСКАМЕ ''!