Петков обяви дарителска кампания за Украйна - по една заплата за боеприпаси

Премиерът обяви, че самият дарява една своя заплата
25 апр 2022 17:46, Елка Василева
1450
Петков обяви дарителска кампания за Украйна - по една заплата за боеприпаси
Снимка: архив, БГНЕС

С пост в профила си във Facebook премиерът Кирил Петков обяви, че открива публична кампания за набиране на финансов ресурс, който да бъде предоставен на украинското правителство.

Изпращането на военна помощ за Украйна изисква политическо, но и обществено единство. В публичното пространство има много крайни мнения по тази тема. Мисля, че е време да обърнем тази обществена енергия в реални действия, посочва Петков.

Още по темата
Той допълва, че ще продължава да работи за това България да има единна позиция въз основа на информиран избор.

През идващата седмица свиквам коалиционен съвет и организирам пътуване до Киев. Военната помощ не е задължително в една от двете крайности - не е само снаряди или каски. Нека разберем истинските нужди на Украйна и информирано като коалиция да се обединим около важни за тях конкретни необходимости, зад които всички можем да застанем, пише премиерът.

Германия, Франция, Италия, Полша, Нидерландия, Австрия, Гърция, Швеция, Белгия, Финландия, Дания, Румъния, Норвегия, Хърватия, Чехия, Ирландия, Литва, Люксембург, Естония, Словения, Словакия, Кипър и Латвия изпращат военна помощ за Украйна и това не води до обявяване на война спрямо тях, посочва премиерът.

Докато достигнем този политически консенсус, като граждани на България, които вярват, че никой в Европа няма право да нападне съседите си и да избива мирното население, можем свободно да изберем да помогнем финансово на Украйна за закупуване на боеприпаси, призовава Кирил Петков. И заявява, че открива публична кампания за набиране на финансов ресурс, който да бъде предоставен на украинското правителство.

Призовавам всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари като мен една заплата. Думите са лесни, делата са трудни, време е Facebook постовете да се превърнат в средства за Украйна. Държавата сме всички ние и всеки трябва да се чувства, че може да бъде част от решението, отбелязва Кирил Петков.

В поста му е публикувана и банкова сметка - получател: VDU 0515 Kiev; IBAN: UA133223130000025203000000021; SWIFT: EXBSUAUX
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1450
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
18
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Вече ще минат десет дена и все не могат да оправят парализираните от любител-хакер нормалната работа на Български пощи? Хукнали да "оправят" зловещите интереси на световните лидери??? Къде остана, или артиса "вицето" по "ефективното управление"???
1
 
9
 
! Отговори
СС преди 2 години
До 1183 Тиква А пък мен ще ме накара да стана член на Възраждане.
0
 
11
 
! Отговори
Прабългарин преди 2 години
Ние отдавна плащаме по 20% на месец откакто започна войната на путиките и зеленките ... Мислех си ,че само арабските племена се колят по-между си след лека манипулация от социалните инжинери ,но и славяните се оказаа ,че още са в нисък етап в културно-социално отношение ...
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
другата кампания:Билет за Киро за Канада.
0
 
18
 
! Отговори
Край преди 2 години
Добре го измисли Кире. Ще съберете 35 хиляди лева. Таман за една гаубица на старо. Динко може да ви даде ногивия "танк" даже ще ви останат пари да му смените маслото и ремъците. Българин оръжие да се стрелят руснаци няма да даде доброволно. Изключвам Пасито, Елена Клептоманката, Иво Инджев и Ал. Юрданов който подреди живота си върху плювни по Русия.
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ОСТАВКА,колко ще ти струва битовия ток от 01.05?
0
 
14
 
! Отговори
Форекс преди 2 години
Кристалина Георгиева каза, че ще вдигат лихвите по-кредитите (а по депозитите кога или те си остават 0% ?)Натрупаха парите в имоти и кредитни пари сега е време за жътва с комбайната-лихва....
2
 
16
 
! Отговори
Тиква преди 2 години
Тоя ша мъ накара да стана Член на ГЕРБ
0
 
12
 
! Отговори
Авраам преди 2 години
как може жена му да е канадка, нито една бългрка не го иска тоз шекси премиер без вратовръзка, жиполо на Зороз
0
 
16
 
! Отговори
Военен брокер преди 2 години
Къде са парите дето бяха в касата след преврата срешу Бойко?
0
 
16
 
! Отговори
Стамболов преди 2 години
Ами нали увеличи глобите и вдигна тол таксите ,а пътища не бараш да оправяш ,къде са парите ?
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Забравя се, че Киро е милионер и не живее от заплата. За него 5000 лева държавна заплата за джобни пари. Той не може да разбере хората, които живеят само от заплата, а не от бизнеси и спестяваниял Ситият на гладния не вярва.
1
 
28
 
! Отговори
Зарков преди 2 години
Киро е канадец тука е по бизнес.
3
 
7
 
! Отговори
Шитов преди 2 години
Хахахахаха руснаците изнасят по няколко милярда на месец от България ,Кирето мълчи и иска заплатки от народеца за Украйна... Руснаците конфискуваха всичката собственост на българи в Русия ,Киро иска пак заплатки .Сложи брояч на изхода Лук ойл ей ти по милярд на месец (Винаги Лук ойл обявява ,че има 0% печалба - добрите руснаци работят без печалба за да имат българите бензинче -дааам така е) ......
35
 
3
 
! Отговори
ПОДКРЕПА преди 2 години
Подкрепям Петков. Да помогнем на братята украинци!
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вместо да налага глоби на хората, които искат да използват оръжие за да убият някого, той ги стимулира.Сатана.
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия дженДърмени се оливат , ще ни се смеят на СМЕШНИТЕ заплати , Кирчо , не рискувай!
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не давам и стотинка!
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя полудя
0
 
17
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
аВЕ , къде скрихте 500 коментарЪ ?