Петков обяви дарителска кампания за Украйна - по една заплата за боеприпаси

Премиерът обяви, че самият дарява една своя заплата
25 апр 2022 17:46, Елка Василева
1450
Петков обяви дарителска кампания за Украйна - по една заплата за боеприпаси
Снимка: архив, БГНЕС

С пост в профила си във Facebook премиерът Кирил Петков обяви, че открива публична кампания за набиране на финансов ресурс, който да бъде предоставен на украинското правителство.

Изпращането на военна помощ за Украйна изисква политическо, но и обществено единство. В публичното пространство има много крайни мнения по тази тема. Мисля, че е време да обърнем тази обществена енергия в реални действия, посочва Петков.

Още по темата
Той допълва, че ще продължава да работи за това България да има единна позиция въз основа на информиран избор.

През идващата седмица свиквам коалиционен съвет и организирам пътуване до Киев. Военната помощ не е задължително в една от двете крайности - не е само снаряди или каски. Нека разберем истинските нужди на Украйна и информирано като коалиция да се обединим около важни за тях конкретни необходимости, зад които всички можем да застанем, пише премиерът.

Германия, Франция, Италия, Полша, Нидерландия, Австрия, Гърция, Швеция, Белгия, Финландия, Дания, Румъния, Норвегия, Хърватия, Чехия, Ирландия, Литва, Люксембург, Естония, Словения, Словакия, Кипър и Латвия изпращат военна помощ за Украйна и това не води до обявяване на война спрямо тях, посочва премиерът.

Докато достигнем този политически консенсус, като граждани на България, които вярват, че никой в Европа няма право да нападне съседите си и да избива мирното население, можем свободно да изберем да помогнем финансово на Украйна за закупуване на боеприпаси, призовава Кирил Петков. И заявява, че открива публична кампания за набиране на финансов ресурс, който да бъде предоставен на украинското правителство.

Призовавам всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари като мен една заплата. Думите са лесни, делата са трудни, време е Facebook постовете да се превърнат в средства за Украйна. Държавата сме всички ние и всеки трябва да се чувства, че може да бъде част от решението, отбелязва Кирил Петков.

В поста му е публикувана и банкова сметка - получател: VDU 0515 Kiev; IBAN: UA133223130000025203000000021; SWIFT: EXBSUAUX
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1450
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
0
 
37
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Мислех,че след боко не може да стане по-зле, ама на не познах... Направо не мога да повярвам. Тия бал а мурници не можаха да евакуират 2 месеца една шепа хора, а тръгнали да събират пари за оръжие от най-бедната държава в ЕС и сигурно в челните места в света, хората едвам бутат месеца с тия смешни заплати и пенсии... Ние хората събираме пари и капачки да помагаме тоя даже не знам как да го нарека харчи милиарди с лека ръка... Нямам думи просто... Пълна пародия на държава сме ...
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Депутатите да дарят своите заплати за една година!!!
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само в България ,войната в Украйна се използва за разчистване на сметки между българските политически партии.
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И, като чета на Гугленка поредната изцепка, че другите се държали като детска градина, а те поели огромна отговорност и негативи, си мисля, че истинската детска градина - Киро и Гугленка, както си играят в пясъчника, като дойде на единия някаква "умна" мИсла, бързат да я огласят, щото си мислят, че са гениални. И, като не им я харесат другите, естествено следва реакция кой крив и кой прав. Само дето сълзи и сополи не текат.
1
 
10
 
! Отговори
и сега преди 2 години
Путин като се обедини с Ким Чен Ун и Хаменей и ще се усмихнете хубаво! То и без това края но тоя свят се вижда ама вие съвсем ще го съкратите срока!
0
 
11
 
! Отговори
1 преди 2 години
Стига простотии бе "ТАТЕ"..порасни и се научи да "правиш деца"...аман от смотанняци като тебе в управлението на тая скаппана държава ден след ден години след години ...и сега ти ....ден след ден изумяваш с меки кости и откровенна простотия...
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как може на унгарският външен министър Петер Сиярто да му стиска да привика украинската посланичка заради нейни обидни изказвания, да и заяви, че е длъжна да уважавае волята на унгарският народ да не изпраща оръжие в Украйна. И че главна задача на унгарското правителство е сигурността на Унгария и нейния народ. Достатъчно хуманна помощ на бежанци оказват. А нашата само мрънкЯ докато Кулеба беше тук, а и май много-много не я броиха за бройка. Как успяват хората да избират когото трябва, а ние не?
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВЪВ ВЕЛИКИТЕ СИЛИ ИЗНОСИТЕЛКИ НА ОРЪЖИЕ ВИЛНЕЕ НАЙ-ДИВАТА ПРЕСТЪПНОСТ НА ЕДИНИЦА КВОТА НАСЕЛЕНИЕ - ЕТО ДО КАКВО ДОСТИГАТ С ТЪРГОВИЯТА НА СМЪРТ. сащ, англия, русия ТОВА СА ДЪРЖАВИ С НАЙ-ВИСОКА ПРЕСТЪПНОСТ.
2
 
21
 
! Отговори
Край преди 2 години
Страшен ход Кире е сега ще се преброят фанатичните русофоби-американофили. Лошото е че Паси, Инджев, Плавнелиев и Поптодоорва не са на заплата - те са на плювня. Плюнат по Русия - транш. Плюнат по православието - транш. По кирилицата - премия. И сега не знаят какво да дарят. Пасито пък въобще не знае каква е тая дума "дарят".
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЕГА СИ ОБЯСНЯВАМ ЗАЩО БЪЛГАРСКИТЕ ПРЕЗИДЕНТИ НАПРИМЕР СА НАЙ-ЧЕСТО ГУБЕЩИТЕ ДЕЦАТА СИ ОТ САМОГА БОГА, ЗАЩОТО СА ВЪРХОВНИ КОМАНДВАЩИ И СИГУРНО СА ПО ТАКИВА ДАРЕНИЯ НА СМЪРТ...ПОЛИТИЦИТЕ ОЗЛОБИХА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД И ГО ПРАВЯТ КОВАРЕН ЗЛОБЕН, АЛЧЕН, ЗАВИСТЛИВ АБЕ ПО СЕДЕМТЕ СМЪРТНИ ГРЯХА... ПРАВЯТ ГО ПО СВОЙ ОБРАЗ И ЗЛОВЕЩО ПОДОБИЕ.
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От години нашият прехвален военопромишлен комплекс се състезава с великите сили и изнася евтино но смъртоносно оръжие в Третия свят. Всяка година от родно оръжие загиват неизвестен брой хора... Мисля, че не е зор България и българският народ да си навличаме още и още лоша карма, доказано е, че страните, които въоръжават воюващите не допринасят за мира а за ескалацията на конфликтите и взаимното озлобление. Защо не помогнем и на Ирак нападнат от озверелия ЗА ДЕСЕТИ ПЪТ нАШ ЗЛО- съсед ТУРЦИЯ?
0
 
33
 
! Отговори
Дарител преди 2 години
Дарявам 240 български депутата безвъзмезно на първи транш! После очаквайте поне още толкова прокурори и съдии. Това при условие да не ни ги връщат!!! От все сърце!
0
 
37
 
! Отговори
СРАМ И ПОЗОР Е КИРО преди 2 години
Киро, ти знаеш ли колко много български деца имат нужда от финансова помощ за лечението и оцеляването си, въпреки че родителите им са социално осигурени и работят??!?! Отварял ли си някога сайт за дарения за български деца!?!? Колко заплати ти като физическо лице си дарил за българските деца, а също и чрез фирмата си, оперираща основно в САЩ и Канада?!??! Ти си наш премиер и като такъв НЯМАШ право на свое лично мнение!!! Цитирам твоята логика, която ползва за да отстраниш генерал Янев, понеже не
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе тоя нашия наистина е *** още малко му остана и си заминава за канада
0
 
24
 
! Отговори
ДЕСЯТЪК преди 2 години
Има древно правило за даване на ДЕСЯТЪК, но само за Чисти и БОЖЕСТВЕНИ каузи. Кирил П. дарения за оръжие ще ми събира!
0
 
8
 
! Отговори
Ековек преди 2 години
Искрата на войната подпали и Молдова .Путин иска да ограничи достъпа на НАТО до Черно море В това море има много енергийни ресурси,но всички които ги разработваха в България бяха убити (директора на БАН Варна беше убит няколко месеца след успешен добив на газ от сероводородния слой). А ако искат да минават от Босфора ще се чуства застрашена и ще използва атомно оръжиие на момента....
0
 
21
 
! Отговори
БЕЗУМИЕ? преди 2 години
Да давам ПАРИ ЗА ОРЪЖИЕ?!? Това се нарича БЕЗУМИЕ!
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
такива ИТИ не е имало
0
 
21
 
! Отговори
Мисъндърстендинг преди 2 години
Тоя Киро е мега ръб, в документа който е постнал пише пари за медицинска и логистична подкрепа-нали хората са тактични. А нашия Киро вика за боеприпаси хахахаха .
0
 
10
 
! Отговори
Кокъла преди 2 години
В коя офшорка да пратя парите, или тука за истински дарения иде реч ,че немоа се свържа с тебе в Киев?