Управляващата коалиция се събра заради помощта за Украйна

Решението на БСП - слабо държавническо поведение, смята Станислав Балабанов
Обновена: 26 апр 2022 18:59 | 26 апр 2022 17:38, Красимир Ангелов
67
Управляващата коалиция се събра заради помощта за Украйна
Снимка: БГНЕС

Управляващата коалиция обсъжда в Министерския съвет темата за изпращане на помощ за Украйна. Свикването на коалиционен съвет бе по искане на председателя на парламентарната група на "Демократична България" (ДБ) Христо Иванов.

Очаква се, освен по тази тема, представителите на четирите формации да обсъдят и пътуването на българската делегация до Украйна, което предстои в сряда, 27 април.

Още по темата
Преди началото на коалиционния съвет депутатът от "Има такъв народ" (ИТН) Станислав Балабанов, който ще е част от делегацията, определи решението на БСП да не изпраща свой представител в Киев като "слабо държавническо поведение". „Беше важно всички да идем, за да добием представа какво се случва, но това е тяхно право, тъй като не е залегнало в коалиционното споразумение“, коментира той.

Балабанов каза още, че първоначалната идея на пътуването до Украйна е била "червените линии" между позициите на "Демократична България" и БСП да се изяснят. Сега на коалиционен съвет въпросът ще бъде обсъден, добави той.

По отношение на изпращането на оръжия за Украйна той припомни позицията на лидера на ИТН - Слави Трифонов, която е за предоставяне на военна помощ. Депутатите на ИТН ще бъдат свободни да гласуват по съвест в пленарната зала, ще видим какво ще реши парламентът, посочи народният представител.

Какви бяха нагласите преди заседанието на управляващата коалиция вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
1
 
1
 
! Отговори
Капачки за бъдеще! преди 2 години
Събираме капачки за да купуваме линейки, пращаме СМСи за да осигурим лечение на тежкоболни деца, родителите ни мизерстват, просто Киро тегли поредния заем, а сме тръгнали да пращаме оръжие на разни нацисти, които избиват собствения си народ! Който иска да убива да се пише доброволец и да заминава, но да не замесва страната и да не ни вкарва във война и нова национална катастрофа!
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави биклука се наведе на байдьнДано заболяванията му се задьлбочьт пожелавам от сьрце
38
1
 
5
 
! Отговори
Nemess преди 2 години
Този път трябва които гласува военна помощт за Уркистан да бъде пребит с камбани като национален предател пък коще и Киро или Радев да е. Докато народа не вземе сопата тея ще ни правят на мекерета и за смях пред целия свят. Тая военна операция си я предизвикаха Урките. Кога взимаха пари от запада не ревяха ся що реват???
37
0
 
7
 
! Отговори
Nemess преди 2 години
Тоя Балабанов от ИТН да не би да е слабоумен гей? Кви помощи кви пет лева за тея долни подли урки. Да излезе Росен Плевналиев и да каже колко Български флага изгориха през 2014 година при неговото посещение в уркистан? Значи те тогава се гавриха с България сега изкат помощи. Тоя Зеленски да не ни мисли за слабоумни ***? Или тои не знае кво са правили Азовците и Бандеровците през неговото управление??? Та питам аз до кога ще се правим на *** и няма да си защитаваме националното достойнство.
36
0
 
5
 
! Отговори
Протест преди 2 години
Абе Балабанов, преди година и половина много крякаше, раздаваше "шутове" на Тиквата и Гешев. Какво стана бе пич.Халтура.
35
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Управляващите вас кой ви избра българи или украици )скоро че ходите всички там,защото няма 3 % да имате при избори ,национални предатели
34
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България проблеми няма ли? Затънали сме до шия в мизерия, те втори месец с тея оръжия се занимават!!!!!!!!!!
33
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българската държава не отпусна помощ на сроителите за пътища, а касапите от НС са готови да дадат народни средства за смърт. Ей това е изборът! Кастрирали са им срама.
32
1
 
8
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
До Анонимен ---- "Дори и цялото БСП, барабар с *** да гласуват против" - а дано де, да видиш тогава какво е маса народ като сила и всеки кой от къде е Канада манада и др.
31
5
 
10
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
Има една приказка, двама като си мерят П....е , не си навирай Gyза между тях. Това е и положението с изпращането на оръжие и разни заплати към Окрайна от наша страна!Кой разбрал разбрал, останалите марш към най-близката банка със заплата в ръка.
30
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори и цялото БСП, барабар с *** да гласуват против, пак ще се съберат достатъчно гласове да изпратим военна помощ. Незнам какво толкова им се мазните на комунистите, като от тях нищо не зависи.
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балабанеее,и ти си некадърен като оня Джамбаза и ''българчето'' от Столична Община Конрера.Те са уж от ''друга'' партия,ама хайде да не се сещаме от кои сте и тримата!!!!Ще се издъниш нищо,че успешно яхна вълната!!!!!Чакаме да видим!!!!!
28
0
 
13
 
! Отговори
До 35 преди 2 години
Те не знаят за нея, или по-скоро се правят, че не знаят! Знае се само това, което изнася на чичо Сам!
27
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Посетете Алеята на ангелите като ше си правите заключения
26
0
 
37
 
! Отговори
Кирчо, Кирчо преди 2 години
Не знаеш нищо за българската история, за българския народ и работиш за всички други, но не и за нас, обикновените хора. Посмешище! Срам ме е от вас! Купихте ни и ни продадохте 10 пъти за 6 месеца!!!
25
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Първо Лена Бориславива да си дари петцифрената заплата
24
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво стана с детската билница, защо още не се строи?
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя кой беше, от кое мазе се пръкна тоя сме шник... тръгнал да ми говори за държавничество... на следващите избори ще се прибереш отново в мазето откъдето се пръкна и никой няма да те помни с нещо позитивно...
22
0
 
17
 
! Отговори
Както се е събрала преди 2 години
Така и да се разделя и кой от къде е. Продажници!!!
21
0
 
12
 
! Отговори
И ОНЯ С ЮМРУКА СЪЩО преди 2 години
ГЛЕДАМ ПО ТВ - ДЕТСКА ГРАДИНА ЗА ДЕЦА С ДАУН, ВСЕ ЕДНО ГЛЕДАМ НАШЕТО ПРАВИТЕЛСТВО, НАШИТЕ ДЕПУТАТИ ОТ УПРАВЛЯВАЩИТЕ ПАРТИИ. ВЪНШНАТА МИНИСТЪРКА, ТОШКО, ***, КИРЧО, АСЕНЧО, ЗЕМЕДЕЛСКИЯ МИНИСТЪР, КУЛТУРНИЯ..., МАМИНИ, ЗЛАТНИ!