Стефан Янев основа партия "Български възход"

Поставя се ново начало в българската политика, заяви той
5 май 2022 12:53, Анисия Иванова
145

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Партията "Български възход" на бившия служебен премиер и военен министър Стефан Янев беше учредена в столицата, като днес се събра Инициативният комитет.

Ралица Симеонова, професор Пламен Моллов и Данчо Бончев са част от ядрото на новата политическа формация. Днес беше приета учредителна декларация, в която залягат основните принципи и цели на формацията.

Стефан Янев заяви пред учредителите, че се поставя ново начало в българската политика с партия, която ще бъде реално близо до хората и в постоянен контакт с гражданското общество.

Още по темата

Националният интерес ще бъде защитаван с конкретни политики, независимост и търсене на баланс във външната политика. Пред учредителите Янев каза също, че в България няма система, която да функционира нормално.

Новата партия си поставя за цел да отстоява достойно името на България и да постави ново начало, което ще е белязано от непрекъснато развитие напред, съобщи БНР. Като основна кауза се определя повече справедливост, истинска демокрация, суверенитет и национално достойнство.

Преди учредяването в социалната мрежа Стефан Янев написа, че в обществото има осезаема необходимост от поява на нова и автентична политическа формация, която да отчита нагласите и да чува основателните искания на гражданското общество за повече справедливост, предвидимост в управлението, повече отговорност, ефективност и спазване на правилата.

Стефан Янев беше назначен за военен министър в кабинета на министър-председателя Кирил Петков, но през месец март беше освободен от поста си заради противоречивите действия и изказвания относно войната в Украйна. Неговата позиция в подкрепа на Русия беше приета като компрометираща България като член на НАТО и ЕС.

Стефан Янев беше начело на Министерството на отбраната и в служебния кабинет на Огнян Герджиков през 2017 г., когато беше и вицепремиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
3
 
7
 
! Отговори
Нео преди 1 година
Поредната спецоперация на Адолф Путин!
63
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ст.Янев от Български въZход е опасен заа БГ, отказа помощ от НАТО , а също и нареди патрулните самолети на НАТО да летят без въоражение .Верен е на заповедите на ген. Решетников !
62
2
 
10
 
! Отговори
Гладен преди 1 година
И тези ли искат да ни Управят!
61
5
 
9
 
! Отговори
МУРЗИЛКА преди 1 година
Колкото повече русофилски партийки има,толкова повече се мъти българската глава.Целта е ясна-България да се отдалечава от ЕС и да се сближава с Русия.За съжаление 12 г.ББ се интересуваше като отиде в Европа да го галят по главата и потъпват по рамото.Затова,че ни гледат с недоверие и пренебрежение сме си виновни ние.Ако искаме уважение,респект и благоденствие трябва да сме солидарни с др. д-ви.Сега сме едно НИЩО.Лошото е,че правителството не можа да се пребори с БСП и станахме за подигравка.
60
2
 
5
 
! Отговори
Тенко Чайката преди 1 година
Още едни въѝходящи предатели, ***!
59
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 65: Степань няма толкоз мнго рубли, ще трябва или да краде пак от ЕС с мили очички или да накара путинофилите да работят повечко, вместо да плямпат по форумите.
58
4
 
14
 
! Отговори
Българин преди 1 година
В България е традиция генералите да са руски агенти и да работят за интересите на Русия. Много "натовски генерали" наредиха имената си до тези на Радко Димитриев и Владимир Заимов, за които руските интереси бяха над всичко. Всички от генералите катоРадев, Янев, Шивиков са учили във военни колежи в САЩ и са направили кариера в структурите на НАТО. А сега, когато трябва да се защитават интересите на евроатлантическа България изведнъж стават пацифисти и дефакто застават на страната на Путин и руският агресор!
57
4
 
10
 
! Отговори
гост преди 1 година
Червени дедовци - това ли е възхода?
56
13
 
1
 
! Отговори
До Кой е Янев? преди 1 година
Не дрънкай глупости!Стефан Янев е натовски генерал и ще служи на Пакта докато е жив.България е НАТО и НАТО е България!Тези думи изречени от Янев отекват във всяко патриотично българско сърце.Последователен в думите и делата си,основателят на партия Български възход ще служи вярно на НАТО,чиито член сме и ние.
55
3
 
8
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
И какво от това ?! Още едни готовановци,които се готвят да се настанят на държавната софра и да папкат за ... наша сметка :))) И кое ще му е новото начало ?! А-па-а,сигурно отначало ще бъркат с кафяни лъжички в кацата с мед,а по към сетне,когато уредът "наши те " и " вашите " на "богоугодни " места и тлъсти заплати.... с черпаците :))) Може и без вас!!!
54
4
 
12
 
! Отговори
гост преди 1 година
Накъде ще възхожда? Към масква ...
53
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко рубли е уставният им капитал?
52
1
 
10
 
! Отговори
Ганди преди 1 година
Мдааа , Бареков едно,Бареков 2( ИТН Чалгаря) , Бареков 3 (ПП и Киро канадеца), Бареков 4 ( БВ комуниста Янев) ,Бареков 5 ( Мая кречеталото ) ,все партийки за 5 - 6 месеца и пак отново ,жалко за България
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимчо преди 1 година
До АнонименГолям разбирач си, вземи направи ти нещо...
50
4
 
16
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Поредната партия на национални предатели обслужваща руските интереси!
49
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредната пропутинска партия.След като Костя Копейкин се амортизира, ще изкарат тази партия български предатели на преден план..
48
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поредният рашистки проект, който има за цел да внуши колко много хора обичат россия. Да ама не. Не сте познали таваришчи предатели.
47
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом опряха до Йоло Денев-няма какво да се коментира..
46
8
 
17
 
! Отговори
Отиде проекто преди 1 година
Не го гледайте Стефчо, гледайте сбирщайна учредители. Това му е екипа. Аз само противни, дърти ченгесари виждам
45
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
БЕСЕПАРСКИ ВЪЗХОД НО ЗА КОГО ОПОМНЕТЕ СЕ БЭЛГАРИ