Стефан Янев основа партия "Български възход"

Поставя се ново начало в българската политика, заяви той
5 май 2022 12:53, Анисия Иванова
145

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Партията "Български възход" на бившия служебен премиер и военен министър Стефан Янев беше учредена в столицата, като днес се събра Инициативният комитет.

Ралица Симеонова, професор Пламен Моллов и Данчо Бончев са част от ядрото на новата политическа формация. Днес беше приета учредителна декларация, в която залягат основните принципи и цели на формацията.

Стефан Янев заяви пред учредителите, че се поставя ново начало в българската политика с партия, която ще бъде реално близо до хората и в постоянен контакт с гражданското общество.

Още по темата

Националният интерес ще бъде защитаван с конкретни политики, независимост и търсене на баланс във външната политика. Пред учредителите Янев каза също, че в България няма система, която да функционира нормално.

Новата партия си поставя за цел да отстоява достойно името на България и да постави ново начало, което ще е белязано от непрекъснато развитие напред, съобщи БНР. Като основна кауза се определя повече справедливост, истинска демокрация, суверенитет и национално достойнство.

Преди учредяването в социалната мрежа Стефан Янев написа, че в обществото има осезаема необходимост от поява на нова и автентична политическа формация, която да отчита нагласите и да чува основателните искания на гражданското общество за повече справедливост, предвидимост в управлението, повече отговорност, ефективност и спазване на правилата.

Стефан Янев беше назначен за военен министър в кабинета на министър-председателя Кирил Петков, но през месец март беше освободен от поста си заради противоречивите действия и изказвания относно войната в Украйна. Неговата позиция в подкрепа на Русия беше приета като компрометираща България като член на НАТО и ЕС.

Стефан Янев беше начело на Министерството на отбраната и в служебния кабинет на Огнян Герджиков през 2017 г., когато беше и вицепремиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахах ново начало вика . Колко нови начала вече . Ама споко абдали бол в тая територия все ще се намери някой да гласува за тея карикатури
23
6
 
15
 
! Отговори
Мачоко преди 1 година
Радеф ли е орисника?
22
23
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всъщност името е подбрано добре. А и с тази реклама, която неволно му правят , определено ще спечели симпатиите на народа. Партията има добри шансове. Пожелавам им успех!
21
6
 
19
 
! Отговори
Объркал е името преди 1 година
Болгарский Возход трябва да се казва. Борбата за 12те % матрял се ожесточява.
20
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
троянския кон на руснаците, който ще унищожи България!
19
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всички са продукт на КГБ и руските шпиони!
18
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За този войната е операция!Да приюти десетина украинки!
17
7
 
25
 
! Отговори
Striker преди 1 година
Е те тоя, че ни оправи, хахахахха! Поредния изме-кяр на хранилка в пАсолството на Профанова!
16
6
 
31
 
! Отговори
закривай преди 1 година
"Български възход"=руски отход.
15
19
 
9
 
! Отговори
Пич преди 1 година
"Неговата позиция в подкрепа на Русия..." тази опорка се повтаря като мантра по всички медии :) Искам да ми покажете поне ЕДНО интервю, в което Янев да е подкрепил Русия. Човекът просто искаше компенсации от САЩ и да не ни набутват в поредната война. А троловете долу ми изглеждат разтревожени :)
14
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ли е новото БСП?
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те като барчета ги отварят тези партии
12
4
 
12
 
! Отговори
Elf преди 1 година
български ХОМОТ
11
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Юмручните партии се роят!Радеф хвърли въдицата за *** шараните!
10
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Първо да им видим кадрите, дали са от американските фондации, пък после да гласуваме за тях.
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трудно е да решиш за кого да гласуваш, за млади харвардци, дето бъркат хубави каши и им викат промяна или за по-възрастни, обещаващи възход. Като видях промяната, страх ме е да си помисля накъде ще възхождам.....
8
2
 
33
 
! Отговори
ДДРОнег преди 1 година
Поредната партия , за поредната порция баламурници, има ги много в България !!!
7
22
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
както вече написах:-Успех на новото начинание !...Ако зависеше от мен обаче,бих им препоръчал още от сега да се замислят за една коалиция с "Възраждане"...Това ще им донесе неочакван успех..И НА ДВЕТЕ страни...Разбира се,стига да не страдат от чувство за превъзходство..
6
3
 
14
 
! Отговори
Изгубен за каузта преди 1 година
Политическия инженеринг на мъртвородени партии е пагубен за родината. Чакам с нетърпение да разбера, колко хора ще се подлъжат по поредната американска пионка. Малко ПР, напудряне и Възход на изборите, а после възход на разочарованите!
5
0
 
17
 
! Отговори
Нема да го бъде преди 1 година
Нещо не е наред с погледа на хората от снимките. Май само Янев изглежда нормален. Т.е. няма да го бъде проекта. Само с един човек не може да стане, а всички изглеждат като ДС-хахавели