Стефан Янев основа партия "Български възход"

Поставя се ново начало в българската политика, заяви той
5 май 2022 12:53, Анисия Иванова
145

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Партията "Български възход" на бившия служебен премиер и военен министър Стефан Янев беше учредена в столицата, като днес се събра Инициативният комитет.

Ралица Симеонова, професор Пламен Моллов и Данчо Бончев са част от ядрото на новата политическа формация. Днес беше приета учредителна декларация, в която залягат основните принципи и цели на формацията.

Стефан Янев заяви пред учредителите, че се поставя ново начало в българската политика с партия, която ще бъде реално близо до хората и в постоянен контакт с гражданското общество.

Още по темата

Националният интерес ще бъде защитаван с конкретни политики, независимост и търсене на баланс във външната политика. Пред учредителите Янев каза също, че в България няма система, която да функционира нормално.

Новата партия си поставя за цел да отстоява достойно името на България и да постави ново начало, което ще е белязано от непрекъснато развитие напред, съобщи БНР. Като основна кауза се определя повече справедливост, истинска демокрация, суверенитет и национално достойнство.

Преди учредяването в социалната мрежа Стефан Янев написа, че в обществото има осезаема необходимост от поява на нова и автентична политическа формация, която да отчита нагласите и да чува основателните искания на гражданското общество за повече справедливост, предвидимост в управлението, повече отговорност, ефективност и спазване на правилата.

Стефан Янев беше назначен за военен министър в кабинета на министър-председателя Кирил Петков, но през месец март беше освободен от поста си заради противоречивите действия и изказвания относно войната в Украйна. Неговата позиция в подкрепа на Русия беше приета като компрометираща България като член на НАТО и ЕС.

Стефан Янев беше начело на Министерството на отбраната и в служебния кабинет на Огнян Герджиков през 2017 г., когато беше и вицепремиер.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
8
 
14
 
! Отговори
Каква партия? преди 1 година
"Български Въздух" ли?
43
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Декласирани дърти ченггета. ДДЧ да се бяха кръстили.
42
7
 
18
 
! Отговори
3592 преди 1 година
Хахаха - БЪЛГАРСКИ ВЪzХОД , един файтон хора . Поредните спасители на нацията. Очаквам скоро и независимото президент да се присъедини .
41
2
 
21
 
! Отговори
мда преди 1 година
промяна , възход :) ми те швейцарците вече ни завиждат бе .
40
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много лаете, че е с руски интереси, ама не е. Той е типичен краварин, но ще си покаже породата, ако го изберат. Същото направиха и ПП. Уж на Радев, уж умни и хубави, а се оказаха долни кравофили
39
6
 
12
 
! Отговори
перко преди 1 година
ПП "Български Възход"!!! !Тоз възод тръгна още миналата година когато беше пемиер исега берем плодовете му! Пишете.че Виолета Комитова е там и знаем какви каши забърка!
38
6
 
25
 
! Отговори
ъъъ преди 1 година
Амбициозен нищоправец като приятелчето си Резидента. Суверинитета.. бла, бла. Точно колкото го защити вчера Ниновица. Точно колкото го защити той по време на премиерстването си - като му тропнаха по масата началниците, за 8 часа въведе Зеления сертификат и забрави и суверенитет, и доброволен акт и всичко. Аре, бегай, шушумига!
37
19
 
12
 
! Отговори
Да преди 1 година
Много по - добре от партия *** !!!
36
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стана слъжебен премиер за няколко месеца бръкна в кацата с меда облиза пръста и му хареса ахахах.Иска пак
35
10
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Стефан Янев, който каза, че война в Украйна, няма! Вервайте му на този генерал-пенсионер от Соца!
34
13
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До ДДРОнег..има ги,да!..Я виж що баламурник са набута в ЕДНОЛИЧНАТА "партия" на БанкянскатаПсевдомутра !
33
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само след доказателство, че са за Евросъюза и НАТО!иначе на бо.клука!
32
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
къв генерал е тоя ,виждал ли е война въобще или само от учебниците знае какво е като определение
31
6
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Много важно, поредният проект на разединителя на българите, Радев! И този "Възход" ще свърши като ИТН, "Мутри вън", "Ние идваме" и ПП! Всички тези партийки, са заченати с грях към народа, и за собствено обогатяване, както вече се вижда! България окончателно потъна, а населението и е оставено, само да се спасява!
30
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опаааа нова партия...демек идват избори. Само да влезе Македония в ЕС и Кирчо и Кокорчо си отиват на село.
29
4
 
21
 
! Отговори
Килимаров преди 1 година
От 4те процента матрял на копейкин, повечето гласуваха заради него зарад ковид риториката му. Сега ковида вече не е на мода. Ше си делка проруския матрял с Янев. Безличен премиер и още по безличен военен министър. Единствения който в името на властта се съгласи да бившия му подчинен да му стане шеф.
28
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бъдете добри хора, отговорни граждани и още по-отговорни родители. Мислете за бъдещите поколения и инвестирайте в тяхното бъдеще - засадете дръвче, погребете руснак, скопете русофил. Ако нямате възможност да ги направите и трите, поне последното го направете. Внуците ви ще се гордеят с вас.
27
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Само генерали в тая заблудена страна . инженери и трябват на тая страна ,генерали много
26
9
 
21
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Пожелавам на партия "РуZZки ВъZZход" 3.99% на следващите избори, също колкото и на другата путинофилистична партия ***. Амин :)
25
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още една американска потдлога. Човекът, въвел фашисткия зелен сертификат и казал, че НАТО ни е родина