Радев: Еефективната отбрана е немислима без високи технологии

Модернизацията на армията е все по-наложителна и без алтернатива
Обновена: 6 май 2022 12:31 | 6 май 2022 09:25, Камелия Цветанова
131
Радев: Еефективната отбрана е немислима без високи технологии
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На светлия християнски празник Гергьовден нашият народ засвидетелства своята признателност към Българската армия. Припомняме си славата на българското оръжие и скланяме глави пред загиналите за нашата свобода и независимост. Това се казва в Поздравление на президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили по случай 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия.

Още по темата

 
Политиците често оставаме длъжници на българските военнослужещи. Обществото ни обаче винаги е отмервало всекиму заслуженото. Ето защо Денят на Българската армия е сред най-старите и обичани празници в националния ни календар, посочва той.
 
Въпреки предизвикателствата, пред които ежедневно се изправят, нашите мъже и жени в униформа продължават последователно и отговорно да изпълняват своите задачи. Българските военнослужещи не само защитават границите на Отечеството, със своя професионализъм и всеотдайност те пазят честта на Родината. Гарантират мира и спокойствието на всички нас, отбелязва държавният глава.
 
Според него българският войник многократно е доказвал качествата си и в дни на изпитания винаги е бил надеждна опора на държавността ни.

„Събитията от последните месеци показват, че ефективната отбрана е немислима без високи технологии, а модернизацията на Българската армия е все по-наложителна и без алтернатива.Историята ни учи, че независима държава не може да съществува без силна и боеспособна армия.Нека Свети Георги Победоносец дава сили на българските воини и закриля България!“, обобщава Радев.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още по темата: армияРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
инпийчмънт з раzев
74
0
 
3
 
! Отговори
543 преди 1 година
Господине, колкото по-малко говорите, толкова по-малко ще ставате за смях!
73
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А българската армия е неефективна без българи ,първо се погрижи за младите хора ,да останат в тоя к...ф
72
1
 
7
 
! Отговори
До Оберщурмфюрер преди 1 година
Ти защо си мислиш, че ще има Лада на избор? Без части от Рено и Бош, скоро даже Лада няма да има. Ще има само китайски марки на двойна цена. Грейт уол на цената на Мерцедес. Това чака руснаците като Радев.
71
3
 
7
 
! Отговори
Гост преди 1 година
Ефективната отбрана е немислима когато държавата е разпрана от русофилски предатели. В Украйна дето са 50% рускоговорящи няма толкова предатели колкото в България. Полша скъса със соца преди 32 години и сега са една от най-проспериращите държави в ЕС. Който е бил във Варшава, Краков и т.н. в последните години знае как е там и как е в БГ.
70
2
 
6
 
! Отговори
По добре преди 1 година
По добре е вместо пози и *** вицове, да се скриеш при другаря Путин заедно със парястницата за която се ожени. Така ще има по малко един шарлатанин и откровено руzко зависим. Срам ме е че си българин!
69
1
 
10
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Остави на мира високите технологии. Ти, лично, ако имаш избор при закупуване на лек автомобил Масквич, ЛАДА, Жигули или ЗАЗ ще си купиш или от любов към Матушката ще яхнеш БеЕмВе, Мерцедес, Понтияк или Шеви?
68
0
 
16
 
! Отговори
???!!!2022г. преди 1 година
Това си го знаем др. Радев. Кажи защо си руски гражданин, а не български? Защо си президент само на БКП-БСП.? До кога ще нарушаваш конституцията на България, месейки се всеки ден в действията на правителството?
67
0
 
0
 
! Отговори
Dodo преди 1 година
До Анонимен 92Защото е жълто :D
66
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Големоухия нема ли да се прибира на родната си Планета на маймуните?
65
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радев: Еефективната отбрана е немислима без високи технологии ------- Миг-29 ли ти е хайтека бе вaтникo ocpaн?
64
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ОТМИНИ С ПРЕЗРЕНИЕ И ОТВРАЩЕНИЕ НЕДОРАЗУМЕНИЕ ИЗБРАНО С МАШИНИТЕ НА МАДУРО, ИЗКАРАЛО НАРОДА СИ НА ПЛОЩАДИТЕ ПО ВРЕМЕ НА ТЕЖКА ЕПИДЕМИЧНА ОБСТАНОВКА, А КОВИД ТЕ ТОВА НЕЩО НАРИЧА ПОЛИТИЧЕСКИ ВИРУС- ТОЙ МРАЗИ НАРОДА СИ- ЗАБЕЛЕЖЕТЕ КАТО ГОВОРИ КАКВО ПРЕЗРЕНИЕ ИМА В ПОГЛЕДА МУ.
63
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рундьо Монолога с юмручето
62
2
 
8
 
! Отговори
Заеми, заеми преди 1 година
Пак ще се теглят нови милиарди заеми. Превъоръжаването тепърва започва, върнахме се десетилетия назад. Кукловодите си постигат целта.
61
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо бялото бельо се цензурира
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този вече е купен за каква отбрана говори. Сигурно белите *** са висока технология за него.
59
3
 
16
 
! Отговори
Кики преди 1 година
Не президент , комедиант си другарю Радев!
58
2
 
5
 
! Отговори
Бонго Бонго преди 1 година
Имам супер развита технология.Ей сега ще пръйдня и Румен Радев ще получи смс.Ако не излезе сосче, може и факс да получи.
57
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Румен Сертификатов Радев. Точка.
56
4
 
11
 
! Отговори
СМЕХ.... преди 1 година
Буряти и чеченци са като хуните, готите и татарите , през римско време идващи в ЕВРОПА---грабят, убиват, изнасилват и палят..... ТОВА СА ЕЛИТНИТЕ ВОЙСКИ НА РУСИЯ ПУТИН---ЩОТО на другите не може да се довери... ХАХАХААА...