Балабанов: Настояваме за референдум в Кърджали

Очаква спазване на споразумението в правителството
11 май 2022 07:38, Росен Стойчев
40
Балабанов:  Настояваме за референдум в Кърджали
Снимка: БГНЕС

В Кърджали са управлявали със страх, за съжаление, в последните години и в една такава ситуация на ново правителство, на коалиция, която се е изправила срещу този модел с идеята да променя, няма нищо по-прекрасно един такъв казус да бъде подложен на референдум, на който хората да излязат и да гласуват", каза пред БНТ Станислав Балабанов от "Има такъв народ" по идеята за отделяне на Кърджали като самостоятелна община. Ще искаме референдум в Кърджали, категоричен беше той.

Балабанов коментира и казуса с плана за въвеждане на еврото, като подчерта, че такова сериозно решение е логично да мине през парламента: "Откъде накъде, без да се знае, на тъмно един такъв план може да се прокара през изпълнителната власт".

И заяви: "В момента тече не коалиционна среща на политическо ниво, а експертна такава в Министерство на финансите, където всички политически партии от коалицията са изпратили експерти, от наша страна е г-н Каримански, за да се запознаем какво пише в този план.

Още по темата
Нямаме го черно на бяло да видим какво е написано вътре, защото последните редакции могат да дойдат от г-н Василев, затова е тази експертна среща. И логичният път на един такъв план е първо през парламента, тогава с решение през изпълнителната власт."

Станислав Балабанов се спря и на спора за участието им в парламентарните комисии, като посочи, че още през март са били наясно, че са ощетени по отношение на местата, но са запазили нормалния коалиционен тон в името на това да се създаде тази коалиция, тя да стартира и тези комисии да работят свободно и прозрачно.

"Какво се оказа обаче? Покрай казуса с БНБ и покрай заложническото поставено място на МРРБ в тази една ситуация с sms-си бяха бламирани тези комисии от тези коалиционни партньори и затова го поставихме въпроса да има принципно мнозинство и равнопоставеност, за да можем да работим, не да се излагаме", заяви депутатът от "Има такъв народ".

Коалиционното споразумение е фундаментът на тази коалиция и там всеки е сложил подписа си под конкретни цели, нормално е казуси, които са извън коалиционното споразумение да пораждат конфликти, поясни Балабанов. И подчерта, че в днешната ситуация предсрочните избори са най-лошият вариант, защото това не е държавническо поведение, но всеки има принципи, логично е всеки да ги отстоява.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
25
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Е сега само и етнически конфликт ни е кyсур. На фона на всичко, което се случва, ако и етнически конфликт подпалим, с нас е свършено като държава! Турция задължително ще се намеси, както в Кипър, и ще окупира Кърджали. А после? Отидете в Кипър да видите каква трагедия е - столицата Никозия е разделена на две...
12
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези, в чужбина, които Слави им пееше в Лондон, да се връщат, като гласуваха за тези марионетки.
11
2
 
19
 
! Отговори
И т.н. преди 2 години
Когато избирате некадърници да ви управляват на Балканите рано или късно се стига дотук. Понеже не могат да направят нищо с Македония, с инфлацията, и Украйна, ще задърпат ерническата карта. Така направи и бай Тошо, защото България на практика беше фалирала. Но вече не сме 90-те и Турция не е слаба. Ще анексира Южна България и толкова. Наистина не мислете по-далече от следващите избори и няколко гласа от останалите българи там. И после?? Кърджали халк джумхуриети?
10
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега и за България ли има такъв сценарий? В Украйна, беше срещу руснаците, тук срещу мюсюлмани. Не се поддавайте на провокации. Ние си живеем спокойно с всички религии.
9
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чалгарите за пореден път доказват колко са неадекватни!
8
7
 
9
 
! Отговори
българина преди 2 години
проблема в смесените региони е пред етап ДНР И ЛНР. когатосе случи, а то е неизбежно докато дпс съществува, чак тогава ще има реакция на властта. Какво стана с баските, ами смачкаха ги всички заедно. Ей това трябва да стане тук с дпс
7
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къде е дрогираното шефче, същото като Зеленски с напудрен нос. Такива си ги избира Америка. Шут, до шут.
6
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Балабанов, вашата партия е дъното.Отвличате ни вниманието за Македония, къде е Слави, да ни попее Йовано, Йованке. Предатели фалшиви и вие се финансирате от НПО-та. Срам за България.
5
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кърджали си е турско така и така
4
2
 
13
 
! Отговори
Местен преди 2 години
Българите в Кърджали се радваме на тази новина, дащото никой не идща 200 хил.селско население да определя съдбата на областния град.Въпросът тук е защо сега и защо ИТН?Не, че не искаме да се отделим, но не искаме да бъдем употребени за партийни цели.
3
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лицемери долни, що не поискахте референдум за оръжията. Не им се връзвайте, тези искат да ни насъскват, едни срещу други.
2
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славчу в ада да гори, сега ръчкат и на религиозна основа. Насъскват ни един, срещу друг. Повтаря се сценария в Украйна. Не се поддавайте.
1
1
 
17
 
! Отговори
9 преди 2 години
Всичките са кукли на конци...