ДБ: Премахване на руското влияние у нас да е национален приоритет

Десните се обявиха за пълна енергийна независимост от Москва
250
ДБ: Премахване на руското влияние у нас да е национален приоритет
Снимка: БГНЕС

Руската война срещу Украйна представлява логически завършек на дългогодишните опити на режима на Путин да ревизира международния ред и да наложи своята хегемония на развие в Източна Европа. Кремъл преследва тази цел от десетилетия, а България е сред най - силно засегнатите от този ред на хибридно проникване в държави от региона. Това отсече в декларация от името на ПГ на ДБ Христо Иванов.

"Поредица от управления си затваряха очите за тази заплаха и пряко или непряко с действия или бездействия обслужваха политиката на Путин на нашата територия територия. Българската политика трябва да претърпи сериозна промяна с воля за обединение на националния интерес", каза той.

Според него планомерното премахване на всички форми на проникване и и влияние от страна на режима на Кремъл трябва да бъде изведено като основна национална задача.

"Правителството прави значими усилия в тази посока, но според нас те не представляват цялостен политически курс от страна на управляващото мнозинство. Коалицията затъва в дребни свади, колебания и липса на ясно определени приоритети пред кризите", каза Иванов.

Той настоя, че опозицията атакува с популизъм управлението дори когато то прави усилия да се освободи от руското влияние, като например освобождаване от енергийната зависимост от Москва.

"В обществото ни цари илюзията, че войната може да остане бе последствия от нас. От ДБ считаме, че премахването на руското влияние у нас трябва да бъде основна задача и заради това извеждаме няколко приоритета", посочи Иванов.

Сред тях той очерта повишаване на капацитета на службите за сигурност за противодействие на всички форми на влияние от руската страна, както и прилагане на амбициозна програма за модернизация на армията като разходите за отбрана надхвърлят 2% от БВП най-късно до 2023 г.

"Да си поставим като национална цел постигането на нулева зависимост на енергийния сектор от Русия", призова лидерът на ДБ.

Той поиска също България да разработи санкции от българска страна за приближени на Путин.

"Ще настояваме тези приоритети да залегнат в управленска програма и да бъдат заложени в бюджета . Ще започнем консултации в НС за приемането на декларация, която да очертае и разшири тези приоритети", обобщи Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ристю не го харесвам, но е прав в случая
104
4
 
11
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Маджо Атанасов и останалите от ДАЙ България нали сте от БКП КАКВИ лъжи разп авяте Пикаещите на ОРЛОВ МОСТ. ОСТАВКА РАЗСЛЕДВАНЕ ЗА ВАС СЪД ДЕТО ДОКАРАХТЕ БЪЛГАРИЯ ДО ФАЛИТ
103
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво става с проруската окупирана Грузия и Армения ? Защо карат още москвичи другари ? Добре се правите тука на умни .... ама да поговорим икономически? Защо са толкова бедни вашите окупирани страни? :))) Великата Арменска казарма ,защо яде такъв перфах от Азерите ? Пропаганда... лъжи...
102
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Господа умнокрасиви амриканифили, можете да посскачате сега на воля от радост че все още цената на газа не мърда, но негово величество цар Зима неминуемо ще дойде и плочките от доминото ще почнат да падат започвайки от България!
101
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги ще сме в енергийна зависимост от някого, какво лъжат и мажат само. Независими сме само ако имаме собствени ресурси.
100
11
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Анонимен 102 ".... защо Русия е Против обединението на България? Айде бе ще отговориш ли на нещо:))) минусите непроменят историята и врага на България? Отговори на някой въпрос ?" Русия е И против обявяването на Независимостта на България. Руския план е бил да ни направят автономна територия, която после да си присъединят към себе си: както впрочем го правят и в момента с всички теротории около тях от които имат интерес. Затова няма да ти отговори на въпроса.
99
4
 
7
 
! Отговори
до 105 преди 2 години
Ако за теб герп, дпс, възраждане и бсп са символ на демокрацията можеш ритуално да се самоубиеш, няма смисъл да дишаш въздуха на останалите.
98
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да де , ама то всички депутати трябва да се ПРЕМАХНАТ , ВСИЧКИ СА СВЪРЗАНИ С ФИРМИ НА РУСИЯ ..., да не говорим и за Бай Данчо и Син !
97
4
 
17
 
! Отговори
О, божке преди 2 години
Смотанняци. Като са толкова проевроатлантици и антипутин, защо не излязоха от коалицията, която отказа да даде оръжие? Ходиха на крака, стискаха ръката на Зеленски, прибраха се, и му се подиграха с тези ремонти на техника. Не излязоха, защото постове и келепир при следващи избори няма да има. Това е. Сега пак надават вой за още някой заблуден глас. И как да гласуваш за тях? Псевдо- и лъже-евроатлантици на думи.
96
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ГЕРБ,ДПС,Възраждане,БСП са на прицел като гледам платените коментари.Ще ги забранят и край с демокрацията...фашизъм.После колкото и да доказват,че нямат руско влияние вътре никой няма да ги чуе.А те нека се карат по между си.
95
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние винаги сме били крепосници за Русия никой не може да ме убеди че сме братски народи и с Украйна бяха братя ама брат не убива брат си Стига вече с руската хибридка те са просто едни империалисти искат да имат буфери и сфери на влияния суверени държави да им се подчиняват и да са зависими от тях
94
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До а сега "сме 100% зависими от САЩ." Зависими сме от САЩ, защото проруските политици 30 години саботираха диверсификацията на газовите доставки, за да останем в ръчичките на Газпром. И сега САЩ са единствените, които могат да ни помогнат краткосрочно. И пак не е 100%, даже сме МНОГО ДАЛЕЧЕ от това. АЕЦ Козлодуй е зависима от руското ядрено гориво, Нефтохима нарочно е настроен да работи с руски сортове петрол. нещо си се объркал.
93
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 22 годишния клоун.... защо рудиа е Против обединението на България? Айде бе ще отговориш ли на нещо:))) минусите непроменят историята и врага на България? Отговори на някой въпрос ?
92
8
 
5
 
! Отговори
до 93 преди 2 години
Те гейовете станаха комунисти, ти за младите се чудиш. Мани го че не знае какви го говори. Деца на демокрацията, дето най-близкото което имат до росия е китайски телефон да говорят за запада и тн. Жалка картинка как и да го погледнеш. Явно не е питал баба си и дедо си как са живяли, а чете тъпотии в нета и си мисли че изразява мнение и позиция. Пълна жертвичка.
91
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дори да не са проруски ше намерят начин да ги забранят .
90
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз съм от Варна и не съм фен на Путин ама не мразя Русия.За.какво да мразя руснаците?Кой крив кой прав в Украйна не ме интересува.Много малко българи мразят руският народ.Но и обратното е вярно питай който искаш руснак и ще ти каже че обича България.
89
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаете ли какво ще стане?Ще почнат обвинения,че някои партии са проруски и ще ги забранят.Забрани ли се опозицията ще си правят каквото им дойде на ума и ще ни превърнат във фашистка държава.Вече започнаха и да не дават протести.
88
9
 
6
 
! Отговори
Да изселим преди 2 години
Сидеров от България!
87
11
 
4
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
*** русофилски народ - най-бедна държава в ЕС !!!___Днешен вариант на поговорката
86
7
 
15
 
! Отговори
а сега преди 2 години
сме 100% зависими от САЩ. За 32 години станахме поредния щат. Слушаме тях повече, отколкото народа! Изпълняваме всички техни поръчки без да мислимл