ДБ: Премахване на руското влияние у нас да е национален приоритет

Десните се обявиха за пълна енергийна независимост от Москва
250
ДБ: Премахване на руското влияние у нас да е национален приоритет
Снимка: БГНЕС

Руската война срещу Украйна представлява логически завършек на дългогодишните опити на режима на Путин да ревизира международния ред и да наложи своята хегемония на развие в Източна Европа. Кремъл преследва тази цел от десетилетия, а България е сред най - силно засегнатите от този ред на хибридно проникване в държави от региона. Това отсече в декларация от името на ПГ на ДБ Христо Иванов.

"Поредица от управления си затваряха очите за тази заплаха и пряко или непряко с действия или бездействия обслужваха политиката на Путин на нашата територия територия. Българската политика трябва да претърпи сериозна промяна с воля за обединение на националния интерес", каза той.

Според него планомерното премахване на всички форми на проникване и и влияние от страна на режима на Кремъл трябва да бъде изведено като основна национална задача.

"Правителството прави значими усилия в тази посока, но според нас те не представляват цялостен политически курс от страна на управляващото мнозинство. Коалицията затъва в дребни свади, колебания и липса на ясно определени приоритети пред кризите", каза Иванов.

Той настоя, че опозицията атакува с популизъм управлението дори когато то прави усилия да се освободи от руското влияние, като например освобождаване от енергийната зависимост от Москва.

"В обществото ни цари илюзията, че войната може да остане бе последствия от нас. От ДБ считаме, че премахването на руското влияние у нас трябва да бъде основна задача и заради това извеждаме няколко приоритета", посочи Иванов.

Сред тях той очерта повишаване на капацитета на службите за сигурност за противодействие на всички форми на влияние от руската страна, както и прилагане на амбициозна програма за модернизация на армията като разходите за отбрана надхвърлят 2% от БВП най-късно до 2023 г.

"Да си поставим като национална цел постигането на нулева зависимост на енергийния сектор от Русия", призова лидерът на ДБ.

Той поиска също България да разработи санкции от българска страна за приближени на Путин.

"Ще настояваме тези приоритети да залегнат в управленска програма и да бъдат заложени в бюджета . Ще започнем консултации в НС за приемането на декларация, която да очертае и разшири тези приоритети", обобщи Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


250
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
1
 
6
 
! Отговори
Капитан Петко преди 2 години
И петата колона дето и плащат да пише и тук също трябва да бъде премахната...
124
0
 
1
 
! Отговори
анонимен до анонимен преди 2 години
До Анонимен за какво да им пречат, та БД нищо не правят!
123
2
 
14
 
! Отговори
Аз искам преди 2 години
Аз искам като си потърся работа и малката заплата да ми покрива битовите нужди,не искам екстри.Аз искам храната ми да е читава и евтина. Не ям хайвер а домати и сирене.Аз искам да не ми отвличат вниманието от недоимъка ми с лозунги някакви шопари ояли се с мойте данъци.Ех, искам, ама много искам
122
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен123 мхмх русия ни била освободила, опорките на комунистите
121
3
 
13
 
! Отговори
Хубавци преди 2 години
Явно ДБ е решила всички проблеми в България и сега скучае..За какво "ручахте жабетата на Росенец" ? Нещо за социалната, културната политика на България? Нещо за Фандъкова? и т.н. А забравих: а за прокуратурата и съда?ДБ, вие сте глупави.
120
3
 
15
 
! Отговори
Чичо Пешо преди 2 години
Скюзми, не трябваше ли приоритет да е съдебната реформа, премахването на Гешев, правовата държава?! Нали с десанта на Росенец ДБ дойдоха с тези послания и цели, уж? Сега май трябва да покажат на спонсорите, че са загрижени да махаме рашките от БГ. Сори, ама ДБ почнаха да се въртят като пумпал.
119
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всичко е за да забранят Възраждане и БСП да не им пречат.След това ще има други и ще се жалват и доказват на арменския поп,че нямат никакво влияние от Русия.
118
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мравояда ще гледа наесен НС по телевизията, след предрочните избори. От Продай България всички са с жълти книжки.
117
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен116__а наясно ли си че братушките приписаха азбуката ни на македонците че тяхната игра не е идеалистична, както вие русофилите разсъждавате, че руснаците никога не са ни имали за братски народ, а за задунайска губерния с крепостници, окупираха България, изнесоха милиарди, платили сме си всичко към тях, че и повече
116
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Московските блатници не са славяни а сРФ да се обединяваме с кого с Чеченците и там другите о р к и от републиките дето убиват и грабят тоалетни чинии хайде моля ние сме напреднали в човешкото си развитие няма да ставаме пак племе
115
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най лесно е да мразиш някой.Ама за какво го мразиш не е ясно.Сигурно мразиш Русия че ни е освободила от турско робство.Сега ще кажеш че е било отдавна.Тогава си обичай Турция а ние българите знаем какво е помощ.Нищо не може да промени факта че българският народ обича руският.
114
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи ако едно време тия които са ги съдилища на народния съд са били същите *** като ДБ, ПП, ГЕРБ и ИТН, напълно си променям мнението и считам че народния съд е бил напълно заслужен!
113
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Демокрацията е форма на управление, при която държавната власт произтича от народа чрез консенсус консенсусна демокрация, чрез провеждане на референдуми пряка демокрация или избрани представители.Забранят ли опозицията край.Чист фашизъм е това.Няма значение дали ще е ГЕРБ,Възраждане,БСП или който и да било.Те и сега изкарват русофили неутралните и българофилите.
112
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите не са славяни.
111
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
успех с промито от пропаганда население....
110
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
116 Ние сме прабългари и не нужно да се обединяваме с Русия а да си следваме нашия път на развитие това със славяните вече много се изтърка
109
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не забравяйте че чисто исторически русия винаги първо изглежда че аха е загубила, докато не дойде негово величество цар Зима, когато колективния запад става на пух и прах. Осяен това руснаците са много упорити. Просто си имайте едно наум колко пресолявате мандата с антируската пропаганда особено в България!
108
5
 
2
 
! Отговори
Ghost преди 2 години
До Анонимен. Прав си , но това го кажи на Путин. Явно , ТОЙ, не е толкова славянин.
107
1
 
21
 
! Отговори
gogo преди 2 години
ристьо, а гешката, нали той беше приоритета ви?
106
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Славянските народи трябва да се обединят и да съжителстват мирно и щастливо! Ние имаме много повече общо с Русия, отколкото с англосаксонците. Пишем на нашата КИРИЛИЦА, говорим почти еднакви езици, намираме се много близо едни до други, имаме обща история. Трябва да намерим начин да живеем мирно и кротко заедно!