Борисов: Бизнесът ще свали Петков, браншовете ще ги бият с камъни

ГЕРБ нямало да даде стотинка за протести
Обновена: 14 май 2022 15:08 | 14 май 2022 12:25, Александър Попов
553
Борисов: Бизнесът ще свали Петков, браншовете ще ги бият с камъни
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Кирил Петков заяви, че цената на природния газ ще бъде по-евтина от тази, която сега купуваме. Само след малко неговият КЕВР излезе със съобщение, че газът поскъпва с 14%. Нека народът да види кой лъже. Когато фактите говорят, и промяната мълчи. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Борисов припомни, че азерският природен газ е потекъл към България по време на неговото управление и подчерта, че в Баку знаят на кого могат да разчитат.

„Те знаят, че лъжат и крадат. Знаят, че трябва да крадат бързо, защото няма за кога“, каза лидерът на ГЕРБ и отбеляза, че преди дни БЕХ са подписали меморандум за 2 милиарда за изграждане на геотермални централи. Той заяви, че така с по 2 милиарда първо за батериите, сега за геотермалните се „опуква“ Плана за възстановяване и развитие. Затова няма да има пари за саниране.

„Няма саниране. Кой санирал, санирал. Без ГЕРБ няма саниране. Те в момента дострояват това, което правихме ние. Забравете АМ „Хемус“. Една велоалея не са направили", добави Борисов.

Той обвини правителството на Кирил Петков и Асен Василев, че в момента се теглят огромни заеми.

„Управляващите в момента теглят огромни заеми за по 3 години, които всички ние ще връщаме. Следващото правителство, когато дойде, ще трябва от първия ден да им връща борчовете. Ние стартирахме предишния мандат с 6 милиарда под водата, но ние сме яки и ги оправихме за една година… Ако останат на власт до 2025 г., ще ни оставят 50 милиарда борчове“, предупреди Борисов и добави: „На Борисов и Ананиев даваха на отрицателна лихва, а сега над 1,5%. По лихвите ще ги познаете“

Той призова: „Никакви предсрочни избори, докато последният българин не се разочарова. Лъжата беше страховита и външна, и вътрешна, платена от олигархията. ГЕРБ не дава и една стотинка за протест“.

Борисов заяви, че самият бизнес ще свали Петков: „Браншовете ще ги бият с камъни, защото няма компенсации и при тези високи цени“.

Лидерът на ГЕРБ подчерта, че страната ни може да се справи с енергийната криза, защото токът се произвежда в България.

„Ако днес сме ние на власт, на следобедното заседание ще възложа на ПГ на ГЕРБ от утре да върнем тока на старите нива. Ще въведем и таван на другите цени. Токът е изцяло български, никакви войни в момента не са виновни за това, което се случва“, заяви Борисов.

Вижте още във видеото на телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


553
Още по темата: Бойко БорисовBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
439
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То пък един бизнес в България , че и да сваля правителство. Бизнесмени ченгесари от яслата на държавата.
438
5
 
9
 
! Отговори
Професора преди 1 година
Тиквунийй пак говори общи приказки, все едно е на женския пазар.
437
3
 
9
 
! Отговори
Истината преди 1 година
Кой подписа Зелената сделка без възражения, а дебел леш.пер? Поляците не подписаха и си извоюваха механизъм за подкрепа на въглищните централи и дата към 2040 г., докато ти козируваше на Меркелица. По чие време прецакаха Правец Чаира? Защо няма дългосрочни договори за бизнеса за ток?
436
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ужаса пак се изказа
435
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смях в залата в НС по цял ден се конкурират кой е по голям клоун Борисов Герб и Копейкин *** са кандидати за оскар кой ще спечели за по голям шут в държавата конкуренция между мафията и проруските но те са си синджир марка намесени са многото пари за лична употреба Не вярвам на популисти предатели и крадци
434
1
 
2
 
! Отговори
Ччшмн преди 1 година
И който мисли ще си каже по долу от побликацията ще си върнем тока на старите цени 😉 може би предполагам нещо ви намеква но повечето май май, а по пътя на логиката това правителство що да не може да свали тока 😉
433
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петков се справя повече от добре а ти Тиквичкос твоя Герб и другите от опозицията по цял ден грачите против правителството и то по време на война ни трябва стабилност и сигурност а не нови избори нямате разум в главите си използвате ситуацията да се върнете на власт популизъм и манипулации
432
7
 
12
 
! Отговори
Shark преди 1 година
Дори и така да е, не си мисли, че ще се върнеш на бял кон. Няма да стане тая, гледай си там къщата, Ханцуга и чорапите на точки и не се обаждай много, защото вината за това положение е твоя. Ясно ли ти е тикво!
431
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Уууууу тиква,ти си виновен че посрещаме кризата с триста евро заплата,кой управляваше последните десет години,аз ли!?
430
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може Герб с Бойко да е бил много по-добър избор от Петков. Този Петков големи мизерии прави.
429
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
беце, стига глупости, ходи да храниш прасето че е огладняло
428
8
 
11
 
! Отговори
... преди 1 година
Интересно, защо по неговото управление, никой не смееше да протестира срещу крадливата хиена вожда? Гнусен нагъл грабител си тикво.
427
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що за изражения,физиономии и физиомуцки?!
426
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Д-р Гълъбова,приберете го най-после тоя неандерталец.
425
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов призовава бизнеса за бой с камъни?Няма ли кой да въдвори този психически неуравновесен човек в някое специализирано заведение?
424
3
 
11
 
! Отговори
Къде преди 1 година
Къде е бизнесът в България?То ако имаше бизнес нямаше толкова народ да духне на запад, след облекчаването на ситуацията от Ковид.Щом бягат, какъв бизнес какви 5 лева
423
6
 
14
 
! Отговори
Mopcku_ преди 1 година
Кой бизнес? Има предвид фирмите, които е захранвал години наред, брояли са му комисионна и чийто работници самходили под строй да гласуват и протестират ли? Свободният бизнес не иска ничии оставки! Свободният бизнес отдавна е на свободният пазар, не зависи от мутропитеци и работи спокойно.
422
3
 
12
 
! Отговори
Фризьор преди 1 година
Защо си боядисва само горната част на главата?!
421
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никога повече ГЕРБ-ДПС на власт!
420
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя щял да въвежда таван на цените.Божеее,слез и си прибери вересиите.