Президентът не бил опозиция, а коректив

Критиките му към кабинета били свързани с националния интерес
62
Президентът не бил опозиция, а коректив
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Започва голяма геополитическа трансформация, тя ще има дългосрочен характер и сериозни последици. Критиките на президента към правителството са свързани с националния интерес, доколкото доброто управление на държавата е един от важните фактори, които да осигурят просперитета на нацията. Критиките са конструктивни. Има изоставане в изпълнението на ангажиментите, с които днешните управляващи бяха избрани". Това каза пред БНР проф. Александър Маринов, председател на стратегическия съвет към президента. И нарече спекулация твърдението, че президентът защитава проруски позиции.

"Отдалечаването от Русия и от всеки друг партньор трябва да бъде съобразено с нашия интерес. Всяка връзка не е сакрална, а трябва да почива върху взаимноизгодно партньорство".

Според него дилемата дали подкрепяме Украйна, или да запазваме неутралитет е фалшива, "тъй като членове на ЕС и НАТО подкрепяме всички общи решения, оттам нататък има степени и нюанси",посочи той.

"Има аргументи, че не трябва да се забъркваме толкова навътре в такава сложна ситуация. Трябва да се видят всички възможности, с които България може да допринася".

В предаването "Неделя 150" проф. Маринов допълни, че президентът няма намерение да се ситуира като опозиция, защото е коректив.

"Темата, която ще бъде въпрос на разминавания и критични аргументи, е способността на правителството да се справи с икономическата и със социалните кризи. Без политическо доверие от страна на обществото е трудно да се управлява".

И е категоричен, че няма личностен конфликт между Румен Радев и политически лидери.

Той не скри очакването си партия "Възраждане" - при тази сложна външна и вътрешна ситуация, да продължи да трупа подкрепа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев винаги е бил кариерист - хитър и подъл еснаф! Той продаде държавата и народа за втория си мандат.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев, кои, как и срещу какво ти заповяда да подкрепяш тези патологични лъжци, крадци и мошеници! Поеми си личната отговорност! Водите България към национална катастрофа!
40
0
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
др.рУзидент,прецака ме и гласувах за теб,за което се извинявам,ама нима милионите произвеждащи в България,гладни мачкани,манипулирани,не финансират транспорта...кръчмите продаващи дрога,нима не финансират топлото на софиянци...е до кога ще ви харим бре другарю?..искате...ама не давате!до кога ще убивате България..до кога софето е принцесата която.."бизнесмените" с двойни счетоводства,няма ги никъде на борсата,да им финансираме "бизнесите"ЕС Прокуратурата награби гроб и дпс-дзс,искат избори..ок!
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само че националният интерс не съвпада с националния интерес на мацква, другарю *** резидент. Напротив - националният интерес е колкото може по-далече от мацква и част от клуба на европейските демокрации, както и част от най-силният отбранителен военен съюз в света. Към момента националният ни интерес е да преустановим от енергийната си зависимост от Русия, защото там използват газа и петрола като бухалка - с рекетьори работа не искаме да имаме.
38
6
 
2
 
! Отговори
Народеее!!!! преди 2 години
РАЗБЕРЕТЕ ВЕДНЪЖ ЗАВИНАГИ! РУМЕН РАДЕВ Е ВЪРЛ НАТОВСКИ ГЕНЕРАЛ И КАТО ВИ ЧЕТА ЧЕ Е РУСКИ ПО ГОЛЯМА ГЛУПОСТ НЕ БЯХ ЧУВАЛА!
37
0
 
8
 
! Отговори
Разочарован преди 2 години
Нинова настани на президентския стол Радев, а той инсталира кокорчовците. Първанов-Станишев- юНинова-Радев всички станали от столовете на партията получават ритник от следващите. БСП В което управление е има само далавера и глад
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нито е опозиция нито коректив, по скоро е *** *** напоследък само екскурзиант
35
1
 
12
 
! Отговори
... преди 2 години
"той не е опозиция,а коректив" и не било война,а "специална операция".Как се крием зад думите,когато истината е неудобна...
34
1
 
16
 
! Отговори
Възмутен преди 2 години
Рундю е гнусен съветски агент и нищо друго.
33
2
 
11
 
! Отговори
Президента да каже ? преди 2 години
Кой докара Промяната ? Сега по добре ли живеем от преди година ? И какво точно сътворихте от както ГЕРБ не са на власт ?
32
1
 
13
 
! Отговори
Бесен преди 2 години
Руски продажник!
31
0
 
10
 
! Отговори
мара белчева преди 2 години
На държавната измяна вече колектив ли й викат
30
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига вече , няма ден да не на облъчвате с нарцисичния психически нестабилен нищоправец.
29
3
 
18
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Този е разеденител на нацията и русофил. Не е коректив . Това дали се отдалечаваме от Русия не е едностранен процес. Да му се напомни трябва, че тя Русия ни обяви за враг и след това наруши стратегически договор за България и ни спря газа. Дали след месец или след година пак можем да говорим с Русия. Но не докато сме обявени за врагове. С действия си президента на България ясно легитимира руските интереси. Срамно е това. И да говори за самостоятелна политика
28
1
 
15
 
! Отговори
... преди 2 години
По времето на соца всичко се правеше "в името на народа",а на практика сучеха от "вимето на народа".Днес издигнаха паравана "националния интерес",зад който се прикрива любовта към Путин,блокирането на РСМ,саботирането на правителството...
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На комуномутрите - такъв материала. Изхарчиха колосални пари за да назначат Фуражки, КирчоКокорковци и кохорти от дечица на наши хора само и само да си бетонират бизнесите и узаконят награбеното. Тя кашата която забъркаха ТЕХНИТЕ неграмотници се оказа не само голяма, ами и гореща. Засега единствения печеливш е Путин. Няма европейска държава с по сервилно руско управление. Та сега вече и бизнесите започнаха да се ослушват с плащанията към бюджета. Идат майтапчийски времена
26
2
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До 21. "Народът" много често бърка в преценките си. Нали уж пак така пряко си избра и тиквата, пък после се оказа много лош, нали пак така си избра и новите? Те харесват ли ти? Та те така.
25
1
 
9
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
До решение. Искаш президентска република, ама Радев да е президент, нали? И след това като дойде някой друг, който обаче не ти харесва, вече няма да я искаш, нали? Виждаш ли колко ти е пошла идеята, глу.пчо?
24
2
 
10
 
! Отговори
Демократ преди 2 години
Никаква колосална трансформация не настъпва. Просията ще бъде изолирана за години напред от целия цивилизован свят и без нея ще се живее много по-добре.
23
1
 
14
 
! Отговори
Фуражка преди 2 години
Деййба и комуниста ченге деййба. Те никога не грешат, те винаги са прави, само тяхната позиция е истината.