Първан Симеонов: В агонията, която наблюдаваме, печелят Костадинов и Борисов

Това е поредната сцена от драмата, която върви в България, смята Евгений Дайнов
14 юни 2022 10:18, Петя Славова
179
Първан Симеонов: В агонията, която наблюдаваме, печелят Костадинов и Борисов
Снимка: БГНЕС

Политическите трусове в страната коментираха Първан Симеонов, Христо Панчугов и проф. Евгений Дайнов и журналистът Арман Бабикян.

"Това, което наблюдаваме вчера, е позор, агония. Никой не печели, освен Костадинов и Борисов. Най-доброто за страната е не да се правят експерименти с ново правителство, а с това, което имаме, правителството да се опита да преведе страната през трудностите до местните избори. Накрая ще върнем Борисов на бял кон, заедно с русофилите. Страната рискува есента да влезе в социално-икономическа инфлационна спирала. Това правителство може да търси широк консенсус и с опозицията". Това заяви пред Нова тв политологът Първан Симеонов.

По думите му "Възраждане" и партията на Стефан Янев бележат електорален растеж. "Или избори веднага или търсене на подкрепа от ГЕРБ за важните приоритети - сред тях актуализацията и Плана за възстановяване", посочи той.

Още по темата

Политологът Христо Панчугов пък счита, че има опити да се намери позитивният герой. "Ако всичко това е продукт на битката с мафията, усещането е на изоставяне. Защо ИТН не бяха изгонени от коалицията? Защо 6 месеца управляващите са търпели, какво се счупи сега? Изведнъж започнаха да излизат доказателства когато Трифонов изведе министрите си. Има една култура на изнудване от БСП и ИТН. Получаваме много "не знам". Нямаше едно ясно твърдение, къде са резултатите от разследванията на Рашков? Може би са потискали целенасочено скандалите, за да крепят управлението или са безумно наивни", коментира той. И уточни, че един от сценариите е "Възраждане" да покачи своята подкрепа, а ГЕРБ има шанс да първа е политическа сила.

От своя страна политологът проф. Евгений Дайнов сподели, че това, което видяхме вчера е поредната сцена, от една драма, която върви в България. "ПП залагат само на едно нещо - че в гласоподавателите вече има достатъчно модерни хора, които могат да надделеят въпреки балканските и мутренски изкривявания, които има тук. България няма да се върне в Евразия, няма да има хиперинфлация, обществото ще става все по-културно", подчерта той.

Журналистът Арман Бабикян призова политическите лица да почетат книги и да помълчат. "В такъв ужасяващ момент е важно да разширяваш територии. Това е талантът, не да разцепиш. Пресконференциите на ИТН бяха подаръци за рождените дни Митрофанова и Борисов. Кошмар, отвратително е. ПП и ИТН могат да работят заедно и са го доказали, в момента се колят като луди", смята той. И допълва, че от правителствената криза облагодетелстван ще бъде и Иван Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
8
 
12
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
ВЪПРОС: Нали "глас народен, глас божи"? Защо разни пишман анализатори решават вместо народа кой е правилно да дойде на власт и кой не? Нали нямало конспирация? Демек никой на никого не влияел. Защо се опитват да управляват електоралните нагласи? Сами се издават. Второ, навремето никой НЕ НИ ПОПИТА нито за ЕС, нито за НАТО. Защо сега е "опасно" и "лошо" народът - не аз, не вие - да реши друго? Нали глас народен, глас божи?
114
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Погледнете подмосковието. Имам приятели там и преди 2 месеца им бях на гости. Това е бъдещето. Такива детски хплощадки не сте виждали. Чисти улици, асфалтирани, зеленина, красота неземна паркова. Ченето ми увисна. И това провинция. Русия се развива, а Европа затъва в средновековието. А какъв транспорт! През 3 минути. В Америка чаках по час и половина един сдухан рейс.
113
4
 
18
 
! Отговори
Схемата се повтаря преди 1 година
Странно е че след всички тъпотии, все още се намира някой да вярва на глупостите на ПП, включително жената на Киро, за аферата с Гугалена Люинска!
112
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такаааа...Борисов може да е всякакъв, но поне построи нещо. Както и Путин, а вие какво?
111
1
 
16
 
! Отговори
72949 преди 1 година
Какво да ви кажа,замириса покрай Кирчо и Асенчо и Байдънчо веднага побърза да смени Херо Мустафа да не би да изкочи, че има нещо общо с тия двамцата хубавците от Канада и Лондон.Въпроса е защо и защо сега?Е ли е възможно да нае повече какво се случва в БГ.
110
1
 
9
 
! Отговори
Пустиняк преди 1 година
Малко и е на Лена, още един и требе.
109
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
14 000 лв е заплатата на Лена Бориславова.
108
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента наблюдаваме последните гърчове на жълтопаветния режим. Съд и доживотен затвор срещу есички участвали в метежа от лятото на 2020 г!
107
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шаманът дайнов цял живот ги ръси все пожелателни. Но действителността е друга. ПП. Не образованите и еманципираните, а баш про'ста'ците и некадърниците гласуваха за Киро Лъжата.
106
9
 
8
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Всички които плюят по Възраждане сте или от розовите понита или сте толкова про - сти, глу_пави и с къса памет че по добре е наистина да ви няма. Същото се отнася и за поддръжниците на Гербовия ***
105
4
 
8
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 година
Че какво му е на Иван Гешев ? Върши си работата човека.
104
8
 
9
 
! Отговори
Позитано 20 преди 1 година
Честит рожден ден , господин Борисов. Благодарим ти за дванадесетте години спокойствие и съзидателен труд. Построи съвременна европейска България.Желаем ти спокоен и дълъг живот, с чувство за изпълнен дълг.Историята ще те оцени достойно.
103
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами да, Борисов трябва да управлява, аз от върл противник на Борисов, сега за него ще гласувам, защото другото не става.... Пари, подкупи, пазаруване на депутати, мизерия, смрад....За Борисов ще гласувам и топка!
102
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Експертите щом казват че не трябва да има избори, значи изборите са най-доброто. И ми е много смешно като се аргументират че при нови избори ще спечелят грешните партии... Защитниците на демокрацията...
101
3
 
9
 
! Отговори
от Дубай преди 1 година
бабикян , кой беше тоя ?!
100
10
 
9
 
! Отговори
ГЕРБ терористи преди 1 година
ГЕРБ е ТЕРОРИСТИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ - токсична партия от милиционери и роми - изтезават Българи!
99
4
 
7
 
! Отговори
читалище заря преди 1 година
тоя поет ли е политолог ли е или е обикновен хонорараджия? що всички карабатаци изведнъж решиха, че са гео милев?
98
5
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 година
До инженер ти питал ли си китайците ква им е сметката, комсомолец?
97
8
 
5
 
! Отговори
Терориста Борисов преди 1 година
Борисов ГЕРБ прави политика чрез тероризъм - използва изверги от МВР, ДАНС и Прокуратурата, роми - буквално унищожава Българи!
96
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гласувайте хора, като се отказвате от това свое право, наливате вода в мелницата на точно тези които най-малко харесвате!