Първан Симеонов: В агонията, която наблюдаваме, печелят Костадинов и Борисов

Това е поредната сцена от драмата, която върви в България, смята Евгений Дайнов
14 юни 2022 10:18, Петя Славова
179
Първан Симеонов: В агонията, която наблюдаваме, печелят Костадинов и Борисов
Снимка: БГНЕС

Политическите трусове в страната коментираха Първан Симеонов, Христо Панчугов и проф. Евгений Дайнов и журналистът Арман Бабикян.

"Това, което наблюдаваме вчера, е позор, агония. Никой не печели, освен Костадинов и Борисов. Най-доброто за страната е не да се правят експерименти с ново правителство, а с това, което имаме, правителството да се опита да преведе страната през трудностите до местните избори. Накрая ще върнем Борисов на бял кон, заедно с русофилите. Страната рискува есента да влезе в социално-икономическа инфлационна спирала. Това правителство може да търси широк консенсус и с опозицията". Това заяви пред Нова тв политологът Първан Симеонов.

По думите му "Възраждане" и партията на Стефан Янев бележат електорален растеж. "Или избори веднага или търсене на подкрепа от ГЕРБ за важните приоритети - сред тях актуализацията и Плана за възстановяване", посочи той.

Още по темата

Политологът Христо Панчугов пък счита, че има опити да се намери позитивният герой. "Ако всичко това е продукт на битката с мафията, усещането е на изоставяне. Защо ИТН не бяха изгонени от коалицията? Защо 6 месеца управляващите са търпели, какво се счупи сега? Изведнъж започнаха да излизат доказателства когато Трифонов изведе министрите си. Има една култура на изнудване от БСП и ИТН. Получаваме много "не знам". Нямаше едно ясно твърдение, къде са резултатите от разследванията на Рашков? Може би са потискали целенасочено скандалите, за да крепят управлението или са безумно наивни", коментира той. И уточни, че един от сценариите е "Възраждане" да покачи своята подкрепа, а ГЕРБ има шанс да първа е политическа сила.

От своя страна политологът проф. Евгений Дайнов сподели, че това, което видяхме вчера е поредната сцена, от една драма, която върви в България. "ПП залагат само на едно нещо - че в гласоподавателите вече има достатъчно модерни хора, които могат да надделеят въпреки балканските и мутренски изкривявания, които има тук. България няма да се върне в Евразия, няма да има хиперинфлация, обществото ще става все по-културно", подчерта той.

Журналистът Арман Бабикян призова политическите лица да почетат книги и да помълчат. "В такъв ужасяващ момент е важно да разширяваш територии. Това е талантът, не да разцепиш. Пресконференциите на ИТН бяха подаръци за рождените дни Митрофанова и Борисов. Кошмар, отвратително е. ПП и ИТН могат да работят заедно и са го доказали, в момента се колят като луди", смята той. И допълва, че от правителствената криза облагодетелстван ще бъде и Иван Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
10
 
21
 
! Отговори
Ирена преди 1 година
До 46 Социолог С какво те уби Борисов бе Лъжецо?! Нагли безсрамници ,та ако някой убива България това сте вие превратаджиите начело с Радев.
54
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прав е! В моя случай печели Костадинов! Взел съм решение, ще гласувам за Костя! Не може да е по-зле от Пинокио!
53
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
51 той и Путин това иска за БГ
52
8
 
14
 
! Отговори
До 51 преди 1 година
Напускай, уе, кой те спира! Отивай в сибирските степи, там не е нито НАТО, нито ЕС, даже и Европа не е.
51
3
 
7
 
! Отговори
ВМРО преди 1 година
"Патриотът" Каркачанов от екрана на БНТ твърдеше,че на 24 май К.Петков щял да подпише за Македония.Мина времето,а нищо не стана.Важното е да се говорят лъжи и да манипулираш хората.4 год.не можаха да убедят Европа какво искаме.Ал.Йорданов пък рече,че македонците били българи.Представяте ли си да кажат,че българите сме турци щото сме живяли в робство?"Македония" се вкара в политическото говорене само за вътрешна употреба.
50
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите имат чуство за самосъхранение а младите хора в България се събудиха по скоро ще има протести до припадък но няма да позволим да се върне мафията и проруските интереси те са едно и също Копейкин и ББ тресе се държавата мафията води хибридни война да се върне на власт
49
3
 
14
 
! Отговори
До 51-Възраждане преди 1 година
Абе льльо,като напуснеш ЕС Путин ли ще те храни?Като имаме такава мижава икономика и никакво селско стопанство.
48
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахахаха, този вече официално може да се назначи като АДВОКАТ на ПП или там останалото от коалицията....параванееее, параване, а имаше време, котаго се правише на независим с независими анализи УЖ!
47
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като напуснеме ЕС и НАТО какво ще стане ве - ще викаме на Путин президент а на гърция и румъния - западни държави - аман от промити фашаги като тебе
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре поне че спряхте с про бандеровската пропаганда
45
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може би това е била целта на Слави Трифонов?
44
19
 
13
 
! Отговори
Възраждане преди 1 година
Национален референдум за напускане на ЕС и НАТО!!!
43
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
герб+възраждане+дпс+янев...малиииии.
42
5
 
10
 
! Отговори
моч преди 1 година
Смраааааааад !!!! Тук се носи отвратителна воня на болшевишки копои , пенсионирани фат_маци , милиционери , ДС-та и ТКЗС - ари и техните спарени чорапи , дрипави партенки и кални *** ботуши !!!! Бай Тошо не успя за 35 години да ни направи 16-та республика но преZидента радефф ще го стори за норматив .....Жална ни майка !!
41
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Герб и *** няма да ни управляват ако си мислите че хората толкова *** да гласуват за тях мафиот и проруски рашист няма как да стане
40
14
 
14
 
! Отговори
Социолог преди 1 година
Сложете плюс, ако ще гласувате за Кирил Петков, сложете минус, ако ще гласувате за Бойко Болгароубиецът!
39
6
 
5
 
! Отговори
Бойко Българоубиец преди 1 година
Ще ви го вкарвам с 200 още 12 години хехе! ГЕРБ ПОБЕДА!
38
10
 
3
 
! Отговори
дддд преди 1 година
Хората подкрепящи ДБ,БКП и ПП са в ступор,че ГЕРБ се връща при едни нови избори.
37
3
 
9
 
! Отговори
Нагъзян Изотзадзе преди 1 година
А къде е Мая Манолова с недоутрепаните майки?!
36
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво правителство, какви пет лева, сбирщайн, банда разбойници захапали кокала на властта, с претенции за незаменими експерти, просто низки продажници на България и българите. Срам и позор! А тези безумци с мнения, да идат в първата кръчма и да чуят мнението и "благословиите" на хората