Карадайъ: За пръв път премиер зове за етническо противопоставяне

Това било най-лошото правителство за последните 32 години
95
Карадайъ: За пръв път премиер зове за етническо противопоставяне
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се изказа остро за думите на премиера Кирил Петков, който попита как „Възраждане“ ще гласува заедно с депутатите от движението, след като говорят за патриотизъм и българщина.

Той обвини Петков, че призовава към етническо противопоставяне.

Още по темата

По време на дебата за искането на опозицията за предсрочно освобождаване на шефа на НС, Карадайъ призова депутатите да аплодират Никола Минчев, защото въпросът не бил в неговите лични качества, а въпросът е политическа.

„В тази ситуация Минчев става жертва на - цитирам  - мафията, корупцията, задкулисето и всичките лъжи, които ги слушаме в последните месеци и дори от тази трибуна министър - председател на моята родина да призовава за етническо противопоставяне, надявам се всички българи да направят оценка на тези призиви на премиера“, каза Карадайъ.

„ДПС 32 години води национално отговорна политика. Различни хора минаха през терена на политиката, но ДПС остана последователно и не изневери на нашата мисия- да сме пазители на мира, на сигурността, да я опазим дори от такива като тези тук, които призовават за противопоставяне. До тези прийоми се прибягва от онези участници в политиката, които са политически импотентни, но имат мерак да пребивават на политическия терен и търсят противопоставянето, омразата, разделението“, обвини лидерът на ДПС.

Според него с разделение просперитет няма как да има, отговорната политика е да се обединява нацията и да се води към по-добро.

„Има криза вследствие на коронавируса, на война в Украйна, има криза в следствие на тези които се опитват да противопоставят обществото. Това е най-лошото правителство за последните 32 години“, оцени той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кой нормален би гласувал за ДПС? Само роми бандити и некви изкуфяли старци
27
30
 
4
 
! Отговори
В.Узунов преди 1 година
Ако искат да забраняват и репресират ДПС ще грабна на бобо ми ятагана от тавана. Винаги са ни тормозили и подтиска ли. На времето буба ми лежа в затвора,че бил ходил по нужда пред вратата на черквата. Къде си иска там ще ходи човек. Държавата ни дължи милиони обещетение
26
4
 
32
 
! Отговори
откак преди 1 година
ОТКАК КАРАДАЙЪ СЕ ИЗТЪРВА И КАЗА В ТУРЦИЯ,ЧЕ ТЯ Е НЕГОВАТА РОДИНА, ВЕЧЕ ДЕМОНСТРАТИВНО И НА БАЗИК НАПРАВО С БЪЛГАРИТЕ,ЗАПОЧНАХА ВСИЧКИ ОТ ДПС ВЪРХУШКАТА ДА УПОТРЕБЯВАТ ДОМАТА " МОЯТА РОДИНА" ЗА БЪЛГАРИЯ.....ДВУЛИЧИЕ ЯКО И ИЗПЛЮВАНЕ НА ЛИЦЕТО НА БЪЛГАРИТЕ Е , ПО ДЯВОЛИТЕ.....
25
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Слафчовците най-много пищяха за изборните секции в Турция.ДПС в България има ТРИ ПРОЦЕНТА!
24
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Копейкин може и гагауз да е , знаели го човек. На гагауз ми прилича с далавера от Москва.
23
2
 
23
 
! Отговори
Румен от Слатина преди 1 година
В тази партия мафията е яка. И сега Премиера е по силен от предишните. Затова Карадайъ реве против Правителството. Настъпени са по много съдебни дела и смърдят
22
2
 
14
 
! Отговори
мдаа преди 1 година
карадайъ май е каракопейкин цялата руска агентура се мобилизира срещу отказа от руски газ , самальота на лавров ,подкрепа та за украйна приемане на еврото и пр. и пр. антипутински решение на нС които куклите на конци на ИТн скачат да променят
21
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро провокира "Възраждане", които се пишат националисти, че заради "българщината" как щели да гласуват с ДПС. Специално кировите избиратели едва ли са гласували за националист, всички знаеха за канадското му гражданство. Но отчаянието води до там, да се хващаш на етническа основа. И никак не му прави чест, защото той е премиер на всички български граждани. В случая Карадайь е прав.
20
5
 
28
 
! Отговори
Бай Ментор преди 1 година
Карадайъ , днес мафията ще превзема властта с преврат !Подкупения е Слави , известен търгаш и подмазвач на паралиите!Вие Карадайъ също се присъеденихте към мафията , защо пискате сега, нали Пеевски е Ваш депутат?
19
3
 
21
 
! Отговори
Предател е преди 1 година
Копейката е най-големият предател, заставайки до ДПС. Чуйте му речта по време на стъпване в НС и действията му сега. ***!
18
3
 
31
 
! Отговори
Сабри преди 1 година
Вие не сте партия на нас етнически турци ,вие сте партия на мафията!
17
1
 
26
 
! Отговори
Румен преди 1 година
Караддайъ, партията ви е разделена от отдавна. Но понеже раздавате пари на избори се получава , че сте обединени. Което те заблуждава
16
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Карадайъ за първи път си изпуска нервите. Явно Правителството много е засегнало бизнеса на ДПС и му се клати поста.
15
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Има знаци,че ТБД ще си иде в историята.Почнала по волята на Русия и Запада,днес българската държава е съставена от мутри,мутреси и депесари.Сигурна гаранция за изчезване.Най-вероятно ЕС ще ни изпъди до две години(даже е много)
14
1
 
18
 
! Отговори
1212 преди 1 година
До В.Узунов Сваляш шапка на агент Сава от ДС, същото ДС, което извърши Възродителния процес. Мже да си работлив, ама не си много умен.
13
24
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори Карадайъ ми се струва по-адекватен от канадския парапет!
12
2
 
15
 
! Отговори
Майчин и лелин преди 1 година
Както каза карадъйъ, дъпъсъ са единствената партия, която защитава националния интерес, а дръндарския ци***ин съвсем несправедливо е бил набутан в затвора за дребни кражби. Затова сега при демокрацията, съдебната система и прокуратурата не работят и може да се краде на воля, напълно безнаказано.
11
31
 
5
 
! Отговори
В.Узунов преди 1 година
Г-н Доган му свалям шапка! Винаги са ни наричали презрително поомаци,а точно ние сме най работливите и честните. Българите са мързеливи и ние ги храним. Трябва всеки ден да се говори и да си платят Всички за Възродителният процес!
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя да си направи операция на синузита най-накрая, колкото и да му го забранява резашката религия
9
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако зовеше за това да ви изтребят до крак от гнусната етническа партийка, бих го подкрепил с удоволствие. За съжаление, Петков не е отправял такива призиви, и няма изгледи да го направи.